EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14326

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Hoefkestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Marks / Beekmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoefkestraat

Beschrijving

De Hoefkestraat in noordelijke richting vanaf het kruispunt met de Rochusstraat. De koe staat hier gevaarlijk dicht bij slagerij Marks, later Beekmans, en wordt vastgehouden door slagersknecht Mathieu van Buul. Let ook op het metselwerk. In de verte de fraaie klokgevel van nr. 18, Leenders (later café "de Kleine Man", nu restaurant "'t Hoefke"), die (na het bombardement? zie foto 2183) helaas strak is verbouwd (zie foto 2182).


Geplaatst op

27-11-2007

Reacties:

Datum: 29-11-2007
Naam: M.gosselink  
img

Hier heeft nog lang slagerij Beekmans gezeten. Mevrouw Beekmans werkte veel in de zaak. Haar man bezorgde de boodschappen. Jammer dat het nu helemaal wit gemaakt is. Verder naar achter rechts is het deel van de huizen weg. Er gaat een grootscheepse nieuwbouw komen. Gelukkig heeft men de buurtbewoners gehoord en is er naar geluisterd. De woningen die er nu gepland zijn behouden de sfeer van de andere huizen in de Rochusbuurt. Het Rochushofje moet er aan geloven.


Datum: 04-04-2008
Naam: Koos van der Breggen  
img

Hier links van, wat niet te zien is op de foto, dus op de andere hoek was het winkeltje van Anna van de Wiel. Een klein bebrild gezet vrouwke waar wij als kinderen in de eind 50er jaren ons snoepgoed kochten, zoals snoeppapier in vele kleuren voor één cent per vel en ook jodenvet. Bekende families in die Hoefkestraat waren Moezelaar, Van der Breggen, Krijnen en niet te vergeten good old mevrouw Zilverberg, die naast ons woonde. Ook deze huizen (duplex vaak) zijn nu al lang afgebroken.


Datum: 06-04-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Koos, het winkeltje van Anna is te zien op foto 6907.


Datum: 11-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Aan de overkant was de drogisterij van Lodewijks. Het winkeltje van Anna van de Wiel was een paar honderd meter verder naar het zuiden. Na Harry Beekmans en zijn echtgenote Marie Beekmans-de Groof heeft zoon Wim nog een aantal jaren in de zaak gezeten.


Datum: 02-08-2008
Naam: Ans Boon Van Doren  
img

Anneke van de Wiel zat met haar snoepwinkeltje op de hoek van de St. Jorislaan en de Hoefkestraat. Zij had ook een melkwinkeltje.


Datum: 08-10-2015
Naam: Rietje van Hout van der Straeten  
img

Aan de overkant was inderdaad het winkeltje van Nellie Lodewijks. Toentertijd ging mijn moeder daar de boodschappen doen. Alle boodschappen die we haalden door de weeks werden door Nellie in een boekje geschreven, die werden dan iedere vrijdag afgerekend. We hebben vaak een reep chocolade gekregen van haar, als we ons schoolrapport aan haar lieten zien, ook als de cijfers niet zo goed waren haha!