EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14342

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Laurierstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laurierstraat

Beschrijving

Dit is de Laurierstraat vanaf de Korianderstraat. Links en rechts is de Kamillestraat. Deze foto is gemaakt in 1971. Zo was de straat vóór de renovatie. In 1975 is het een woonerf geworden.


Geplaatst op

29-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-11-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Aan het einde, links op de hoek, de winkel van V.d. Wolk, die ook te vinden is op foto 7044.


Datum: 30-11-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Wolk was een winkel, maar ook een postkantoor en aan de overkant op de hoek van de Thijmstraat-Laurierstraat was de bakkerij Liebrechts. Achter de bakkerij in de Thijmstraat was de speeltuin.


Datum: 30-11-2007
Naam: Jose Bressers Van Erven  
img

Mijn meisjesnaam is José van Erven. Wie woonden er op die hoek waar die vrouw met dat hondje loopt en waar woonde Jo Geerings? Want in de Kamillestraat woonde ook een familie die Gerings heette en je had ook Marietje Geerings.


Datum: 01-12-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Hallo José, wij woonden op 15. Op de hoek waar die mevrouw loopt woonde de fam. Van Gaal. In de Kamillestraat woonde ook een fam. Geerings, maar was geen familie van mij. Ik denk dat Marietje Geerings die jij bedoelt op het 2de Lavendelplein woonde.


Datum: 01-12-2007
Naam: P Hertogs  
img

In de jaren vijftig woonde op de hoek met de Kamillestraat op nummer 20 de familie Serton. Op nummer 18 de familie Couwenberg (stukje voordeur nog net te zien) met de dochters Marietje en Inie. Deze laatste was een goede zangeres. Daarnaast op nummer 16 de familie Peeters met de kinderen Ad en Betsie. Betsie is enkele jaren geleden in Amerika, waar ze woonde, helaas overleden.


Datum: 01-12-2007
Naam: Jo Geerings  
img

Ik ben er in 1962 komen wonen en toen woonde op nummer 20 ene mevr. De Beer, daarna is er Ben Serton komen wonen. Met de heer Peters ben ik altijd naar E.V.V. Eindhoven gaan kijken. Betsie is in die tijd met een Amerikaanse soldaat getrouwd. Ik dacht in '65 of '66.


Datum: 01-12-2007
Naam: Jeanne Melters  
img

Vóór fam. Van Gaal woonde er op die hoek de fam. Wassink, daarnaast richting Korianderstraat Willems, Schippers, Veeloo, Witteveen, Knol/Leenen, Walet, Kuipers, De Bruin, Van Rooy. Dat was in mijn jeugdjaren 40, 50. Aan de overkant herinner ik mij de fam. Adriaans, V.d. Put en Van Rooy en inderdaad Couwenberg en Serton. Ik woonde aan de Korianderstraat en struinde dus rond in die buurt.


Datum: 02-12-2007
Naam: Jose Bressers Van Erven  
img

Ik ben van 1956 en ik ben daar geboren, ik heb vier broers, Jan, Tini, Gerard en Sjaak van Erven. Ik heb ook nog een oudere zus Gerry. Wij woonden naast de scharenslijper. Kwamen jullie ook in de speeltuin in de Thijmstraat? Daar ben ik veel geweest, ik vind het best jammer dat alles gesloopt is. Heeft er misschien nog iemand foto's van de Don Boscoschool? Ik kan er geen vinden en dat vind ik wel jammer.


Datum: 17-02-2008
Naam: C.Verschueren v.Corstanje  
img

Hoi Jose, ik ben Corry van Corstanje en woonde tegenover jullie op 33. Wij hadden vier meisjes, Joke, Corry, Wilma en Anneke. En de familie Van Gaal heette Van Galen. Op 39 woonde de familie Van de Wiel. Die had twee kinderen, Piet en Doortje.


Datum: 22-02-2008
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )  
img

In de speeltuin in de Thijmstraat zijn wij, tweeling Henk en Piet van de Leenderweg 292, veel geweest. In die tijd moest je lid zijn van deze vereniging anders mocht je er niet in. Een oudere dame hield toezicht. Deze was zeer streng. Als er geen toezicht was zat het hek op slot. Er waren twee schuitschommels, daar kon je met z'n tweeën in. Ze waren moeilijk te stoppen. Verder een draaimolen, schommels, wipwap en een draaimolen met touwen. Wij gingen de binnenste touwen spannen en dan vloog de buitenste heel erg hoog en hard. Ook klommen wij wel eens over het hek of maakten een gat in het gaas. Veel kinderen van de Leenderweg hebben daar genoten. Ik denk dat het toezicht ons weleens naar binnen heeft laten gaan, daar men wist dat wij geen lid waren. Het was na de oorlog. Grote gezinnen waren er. En er was geen geld. Je kreeg kleren van familie. Deze waren al gedragen. Maar je was er blij mee. Wij waren van 1944 en mijn andere broer van 1942.


Datum: 11-08-2009
Naam: Hans Verhoeven  
img

Kindervreugde was de naam van de speeltuin. Teun van Weert uit de Korianderstraat is ook nog enige tijd oppasser geweest. Wij gingen er vaak spelen en met een kokosmatje van de glijbaan. Naar school bij de buren de Sint Franciscus Xaveriusschool in de Thijmstaat, waar meneer Van Doren hoofd was.


Datum: 09-10-2010
Naam: Laddie Kuiper  
img

De namen in de Laurierstraat toentertijd: 2 Kleunen, 4 Adriaans, 6 V.d. Put, 8 Vervest, 10 Van Rooy,12 Poel, 14 Knol, 16 Peters, 18 Couwenberg, 20 Serton, 1 Verrooy, 3 De Bruin, 5 Kuiper, 7 Walet, 9 Leenen,11 Witteveen, 13 Veloo, 15 Schipper, 17 Willems, 19 Wassink. Ik ben geboren 1934 en woonde Laurierstraat 5.


Datum: 26-06-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ook woonde in deze straat de familie Oldenburg. Zij hadden o.a. drie dochters: Netty, Janny en Liny. Ik ben een aantal jaren bevriend geweest met Netty en kan me herinneren dat haar vader, als ik op een donderdag bij hun was, altijd het stukje "Nilliske Foeter" voorlas uit "Groot Eindhoven". Erg best klonk dit niet want het gezin kwam oorspronkelijk uit Drente. Later is de familie verhuisd naar het Drents Dorp.