EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7044

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Lavendellaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
2e Lavendelstraat.

Beschrijving

Fotograaf onbekend. Woningbouw in Stratum.


Geplaatst op

02-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-01-2007
Naam: J. Melters-Hooijen  
img

In mijn jeugd woonde er in de winkel rechts op de hoek de fam. v.d. Wolk, wij haalden er snoep voor één cent.
Verderop in de Lavendelstraat zat links op de hoek van het Lavendelhof slager Voorkamp of Overkamp of zoiets. Op de andere hoek hebben verschillende winkeliers gezeten maar ook de parochiële uitleenbibliotheek.


Datum: 28-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

V.d.Wolk had in de jaren 1950 en '60 naast zijn winkel ook nog een postkantoor. De naam Voorkamp klopt, zijn zoon heette Karel en werkte ook in de slagerij.


Datum: 20-08-2007
Naam: Thera Basten  
img

Ik ken die winkel ook, maar wij dachten dat het de familie Bolk was. Met dochter Toosje. Heeft iemand nog foto's van de 2e Lavendelstraat toevallig, daar heb ik een paar jaar gewoond vanaf ongeveer 1953 tot 1957. Het was als het ware een huis twee onder een kap. De twee huizen werden gescheiden door een stenen booggang. Boven die booggang was een slaapkamer. Deze huizen zijn als eerste afgebroken.


Datum: 20-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Het is echt V.d. Wolk. Het verhaal ging dat hij om geloofsredenen de automaat, die buiten hing, op zondag weghaalde. Een hoog anekdotisch gehalte met wellicht een kern van waarheid. Wat ik zeker weet, was dat het allemaal in een uiterst bedachtzaam tempo ging: bijna volgens een ritueel haalde hij de gevraagde postzegels uit een map en deed die vervolgens tergend langzaam in een zakje. Je had het helemaal getroffen als er een filatelist voor je aan de beurt was; dan werd er met een loep uitgebreid gekeken of er geen tandjes van de zegel beschadigd waren. Een markant mens die zich door de jachtig wordende stad niet liet haasten! Je trof het als zijn dochter dienst had, dat ging aanmerkelijk sneller.


Datum: 29-05-2008
Naam: Pieter van der Wolk  
img

Het gaat over mijn oom Frans, het beeld is volstrekt herkenbaar. Als je het geluk had Rietje in de bediening te treffen, dan zat oom Frans genoeglijk in de keuken, die direct achter de winkel lag en met een ruitje visueel toezicht hield op het winkel gebeuren. Hij rookte ketting, grote bolknaksigaren en de cellofanen (verpakking van de sigaren) stookte hij op in de asbak. STINKEN, maar het is altijd tot onze stomme verbazing goed afgelopen. Er zijn nog zeker 50 andere anecdotes voorhanden.


Datum: 29-08-2008
Naam: Corry  
img

De fam. Bolk woonde in de Laurierstraat, ik dacht op nummer 21


Datum: 05-08-2009
Naam: H Janssen  
img

Dit is de 2e Lavendelstraat, de 1e was aan de andere kant van het Lavendelplein [badhuis]


Datum: 05-08-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 1683 zie je heel duidelijk de hoek van de 1e Lavendelstraat met de Vegé-winkel.


Datum: 06-08-2009
Naam: Hans Strootman  
img

Ik denk, Ben, dat Janssen gelijk heeft. Als je van Vd Wolk'swinkel richting voorkant badhuis liep, was dat de 2e Lavendelstraat met links de Lavendelhof met de slagerij van Voorkamp en de friteszaak van Hooghuis. De 1e liep van de Heezerweg naar de achterkant van het badhuis en was maar kort.


Datum: 06-08-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Hans, Henk heeft ook n.m.m. gelijk. Op foto 1683 zie je niet alleen heel duidelijk het straatnaambordje 1e Lavendelstraat, ook de inkijk is heel anders. Bovendien, wie ben ik om als Woenselnaar een echte Stratummer (en oud-collega) af te vallen.


Datum: 07-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Die meneer van der Wolk heeft ook nog op het Hoofdpostkantoor gewerkt, in wat genoemd werd, De Waakdienst. Dat was een soort portiersdienst aan de achterzijde van het gebouw. In een schrift hield hij bij wie het terrein opkwam. Die dienst heb ikzelf wel in overwerk gedaan, makkelijk verdiend in die tijd! Van der Wolk was een bijzondere man, waar je geen hoogte van kreeg. Ik dacht altijd: "Die man is niet gelukkig", maar of dat nu wel of niet zo was, weet ik niet. Overigens, Henk heeft m.i. gelijk.


Datum: 17-02-2015
Naam: Marianne Rekmans  
img

Hallo. Heel leuk doet me denken aan mijn jeugd. Hier heb ik vaker met mijn oom Bert rond gezworven. En mijn opa en oma van mijn moeders kant waren de Spitters uit de 1e Lavendelstraat 1. Ik las hier dat dat in 2009 afgebroken was. Ik herken namen zoals slager Voorkamp waar ik voor mijn andere oma uit de Korenbloemstraat vlees ging halen.