EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14345

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Jubileum 60 jaar (1951)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Optocht door de Willemstraat

Beschrijving

Carnaval...? Ik zie geen verkleed publiek. Wapperende vlaggen aan de huizen, het lijkt eerder een nationale feestdag. Voor zien we een Spaans galjoen (voor het stuurwiel is een Spaans wapenschild te ontcijferen). Daarachter loopt een stoet conquistadores, zo lijkt het. Speciale Spaanse stoet? Slaat dit misschien op 300 jaar vrede van Munster, 1948?? Qua kleding van het publiek zal dit ergens omstreeks 1950 zijn geweest.


Geplaatst op

29-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-12-2007
Naam: Will van der Linden  
img

Mogelijk is dit een onderdeel van de optocht die gehouden werd ter gelegenheid van de hoogspoorfeesten in de binnenstad van Eindhoven op 28 november 1953.


Datum: 03-12-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Tijdens de feestelijkheden bij het 60-jarig Philips-jubileum in 1951 is er ook een optocht geweest. Deze foto laat een van de wagens zien. In de Emmasingel werd hiermee een spel opgevoerd met historische uitbeeldingen. Daar was een tribune neergezet voor de belangrijke toeschouwers, waaronder prins Bernhard.


Datum: 04-12-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dank je Huub voor het thuisbrengen van de voorstelling!


Datum: 04-12-2007
Naam: Gerard Weijnen  
img

Bijschrift bij foto van de Philips-jubileumoptocht waaruit de link van Philips met het Spaanse schip blijkt in Dagblad voor Oost-Brabant van donderdag 17 mei 1951 (microfiche Regionaal Historisch Centrum Eindhoven):
Een moment uit het Philips jubileumspel: Philips II scheept zich op de rede van Vlissingen in om naar Spanje te vertrekken. De laatste vreemde Philips verlaat daarmee Nederland. 'Niet de Staten maar gij, gij’, zijn de bitse woorden, welke de vorst tot Willem van Oranje richt in een persoonlijk verwijt om de in de Nederlanden ondervonden tegenwerking.