EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19170

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Keizersgracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oude Postkantoor

Beschrijving

Behalve het postkantoor, het gebouw van het ED, een verkeersagent met het klap-stopbord en een verbouwing vooraan in de Willemstraat.


Geplaatst op

14-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-03-2009
Naam: Louis van der Meijden  
img

Op deze 5-splitsing van Vrijstraat, Keizersgracht, Kleine Berg, Willemstraat en Emmasingel zien we tegenover het postkantoor niet het gebouw van het ED, maar van het Brabants Dagblad.
Naast het postkantoor rechts zat Van Gend & Loos met o.a. In- en Uitklaring goederen.


Datum: 15-03-2009
Naam: Frank Zuylen  
img

In mijn herinnering waren er in de jaren vijftig twee regionale dagbladen in Eindhoven: het Eindhovens Dagblad en Oost Brabant. Het Brabants Dagblad is van later tijd.


Datum: 16-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Het Eindhovens Dagblad werd uitgegeven door Drukkerij Hermes en zat wel degelijk in dit pand. Oost Brabant zat vooraan op de Wal, ongeveer daar waar het ED nu zit. Het Brabants Dagblad heeft nooit in Eindhoven gezeten, deze krant verschijnt in Tilburg en Den Bosch.


Datum: 16-03-2009
Naam: Louis van der Meijden  
img

Ik ben overtuigd, ik zat er helemaal naast. Het dagblad "Oost Brabant" (en niet het Brabants Dagblad) zat inderdaad op de hoek Wal-Grote Berg.


Datum: 26-07-2009
Naam: Jan v.d.Laar  
img

Dit was niet alleen Postkantoor, maar tevens Telefoonkantoor en Telegraafkantoor. Later werd op het Begijnenhof het Postkantoor(hoofdkantoor) en de afd Telegraaf ondergebracht en bij het station de afd. Expeditie en de afd Bestelling.


Datum: 19-11-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op de hoek met de Kleine Berg zien we het gebouw in aanbouw waar later Tenax, tassen en koffers enz, in zou komen, Deze foto is van kort voor WOII. Oost Brabant zat niet op de hoek v.d. Grote Berg en Wal, maar iets verderop. Op de hoek stonden nog particuliere huizen.
Van Gend en Loos gebruikte nog heel wat paarden. Als in die tijd, rond 1950, iemand vroeg naar wat je later wilde worden, kwamen die paarden vaak ter sprake. "En menneke, wa wilde gij later worre?" Paardenl.....poetser bij Van Gend en Loos".