EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14594

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat 69 t/m 81

Beschrijving

De nrs. 71 t/m 75 staan op het stuk waar wij altijd speelden. We noemden het "de kapotte huizen". Op nr. 71 woonde de fam. Prinsen, in het witte huis de fam. Arends (11 of 12 kinderen) en twee of drie huizen verder woonde meester Aarts. Waar nu nr. 69 staat, was de timmerwerkplaats van Rulo. Op de zandverharding voor de werkplaats speelden we "landveroveren" of gingen we "knellen". Op nr. 65 woonde ?, op 67 mevr. Taphorn en op 67a wijzelf. Tegenover ons o.a. Frans van Rooy en Hennie Beekwilder.


Geplaatst op

26-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-12-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Woonde de koster van de Heilig Hartkerk ook niet daar? Ik weet zijn naam niet meer, maar zijn zuster, wellicht dochter, was akela bij de welpen.


Datum: 28-12-2007
Naam: Frans Delissen  
img

Hallo Arthur, de kapotte huizen: daar heeft vroeger een pand gestaan dat in de oorlog gebombardeerd is. Inderdaad woonde tegenover Arends, naast het open stuk tot Den Dulk, de koster en zijn naam was Harry Maas. De timmerwerkplaats van Van Rulo heb ik gezien terwijl deze in brand stond. Ikzelf woonde op nr. 126.


Datum: 28-12-2007
Naam: Ad Lamers  
img

Het eerste huis met bielzen was voorheen de plek van werkplaats Rulo. Dan volgde Prinsen en dan V.d. Linden (werkte bij Boerenleenbank). Daarnaast V.d. Nostrum.
Naast Arends kwam Ruwers, hun zoon heette Lauwke. Dan kwam Wolderich (verkocht textiel met transportfiets), dan Aarts, dan Molenaar, dan V.d. Velden. Bij Arends was een dochter Inne akela. De kapotte huizen waren van voor de oorlog, dus van Prinsen tot V.d. Nostrum het pand van de GGD. Wim Beekwilder en familie woonden in het bovenhuis boven Marie de Wit (huishoudelijke artikelen, later friture). Het pand no 69 van Broekman werd voorheen bewoond door Fierhout.


Datum: 28-12-2007
Naam: Ad Lamers  
img

Op Gestelsestraat 65 woonde mevr. Beelen met dochter Lenne en ons Wies.


Datum: 29-12-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Mijn oma Nel Beelen, en de dochters zijn Nel, Bep, Annie, Lène en Wiesje. Alleen mijn tante Annie en tante Lène leven nog.