EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14745

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Bernadette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RK Kleuterschool Heezerweg

Beschrijving

Sinterklaas op de kleuterschool onder het toeziend oog van zuster Francisca, die het presteerde om mij op mijn allereerste schooldag, net 4 jaar oud, op te sluiten in de bezemkast (hoezo pedagogisch verantwoord). Bij het naar huis gaan moesten we allemaal wachten bij de poort, vervolgens in de richting van de Tivolikerk de groet brengen: "Geloofd zij Jezus Christus", daarbij met je rechterarm zwaaiend, waarna de poort openging. Wie kent nog iemand op deze foto?


Geplaatst op

14-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2011
Naam: Paul Kokken  
img

Ik heb op deze school gezeten, heel lang geleden! Ik herinner me nog de naam van Zuster Celesta(?). Zij dreigde altijd met een grote sleutelbos en zei dat ze je mond op slot zou draaien als je te rumoerig werd.


Datum: 23-11-2011
Naam: Paul Kokken  
img

Ook schiet mij de naam van Pater Vollenberg te binnen. Hij was volgens mij de pastoor daar. Die ben ik heel veel jaren nog tegengekomen in Tilburg.


Datum: 23-11-2011
Naam: Willem Pero  
img

Ik heb op die kleuterschool gezeten in 1950 en 1951 en herinner me twee nonnen, zuster Francisca en zuster Gemma en een kleuterleidster, juffrouw Riet. Op de foto staat links van mij Theo Simons en daarnaast Pietje Reynaerts.


Datum: 22-06-2012
Naam: Paul Deen  
img

Ik zat in 1955 op de kleuterschool en heb geen goede herinneringen aan zuster Francisca. Ik ben later naar de St. Jansschool gegaan bij o.a. de "heer" Eilers als leraar. Daar was het niet veel beter. Bij mijn weten heb ik hem in de 3e, 4e, 5e en 6e klas gehad. Na ieder leerjaar dacht ik: die ben ik kwijt, maar verdomd, hij verhuisde steeds mee.


Datum: 13-12-2013
Naam: Willem Pero  
img

Nee, dat jongetje ben ik. Ik heb de foto destijds ingezonden.


Datum: 12-11-2017
Naam: Marida de Boer  
img

Ik heb ook op deze school gezeten, in de jaren 1957 tot 1959. Ook geen goede herinneringen aan. Tijdens het Sinterklaasfeest kreeg iedereen een speculaaspop mee, behalve ik, omdat ik gepraat zou hebben, wat niet zo was! Ben het nooit meer vergeten! Leve de nonnen!