EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15010

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Verwerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Verwerstraat Woenselse Markt

Beschrijving

Doorkijkje vanaf pand Wenting op de Kruisstraat (naam Wenting staat nog op het fietsenrek). Rechts op de hoek een kledingzaak waar later Blokker in kwam, tegenwoordig Bart Smit. Links op de Woenselse Markt herken ik nog het Stoffenhuis.


Geplaatst op

13-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Daar is-t-ie dan: het beruchte fietsenrek van Wenting dat dwars door de winkelruit ging toen de Scheper (zie foto 4759) in een van zijn balorige buien uitprobeerde of het rek in de etalageruit paste. Het paste!


Datum: 13-02-2008
Naam: Jacq van Dijck  
img

Ik dacht dat het pand aan de overzijde van de straat met de luifels het pand van Wenting was?


Datum: 14-02-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zo is het ook, Jacq. Het vanaf in het foto-onderschrift is verwarrend. By de weeej: de hond heet Lassie!
Wat Ineke met pand Wenting op de Kruisstraat wil zeggen is het voormalige pand van Wenting. Haar vader Henk van Loon had hierin zijn bloemenzaak, de familie woonde er boven. De kledingzaak waarin later Blokker kwam was het nieuwe pand van Wenting op de hoek Woenselse Markt/Verwerstraat, daar staat het fietsenrek ook voor de deur. (Tini)


Datum: 06-11-2014
Naam: Joop Harbers  

In de bovenste beschrijving staat dat vanaf Wenting, maar in mijn stellige zekerheid kan ik zeggen dat dit vanaf het pand van "Van Loon" is genomen. Je kijkt op het pand Wenting met daarvoor dat rek. Omlaag, bij de hond, staat nog het café "het Haasje".


Datum: 06-11-2014
Naam: Joop Harbers  

Sorry Ben, zie nu je reactie en zo is het: Ineke was de oudste en Jacqueline en Yvonne waren van mijn leeftijd. Wij woonden met onze achterom samen met Huub Hendrix (van Nunen).


Datum: 06-11-2014
Naam: Ineke van Loon  
img

Hoi die Joop!
Ik ben dus Ineke en op een na de oudste, ons Mieke zat nog boven mij, zij is 70 geworden en ik ben 68 jaar en heb drie zusjes daar nog onder, Yvonne, Jac en ons Corina.
Het klopt dat jullie aan de achterkant van het oude pand Wenting woonden met de voordeur de Verwerstraat, toch? En het was inderdaad ook de achterom van groeteboer van Nuenen. Jullie keken zo op ons platdak, waar de foto van onze hond Lassie steeds op een oude schoolbank uitkeek op de Woenselsemarkt. Ik zelf woon al flink wat jaren in Spanje, maar als ik in Nederland kom, ga ik toch nog steeds naar de markt op zaterdag, even oude herinneringen ophalen. Het is een gevoel van thuiskomen!


Datum: 06-11-2014
Naam: Ans van Trigt  
img

In het oude pand van Theo Wenting heb ik veel uurtjes doorgebracht en gespeeld met mijn vriendin Rosita Wenting (helaas jong overleden). Je kon er lekker verstoppertje spelen.Trouwens in het nieuwe pand ook. De familie was altijd gastvrij.