EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15169

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat vanaf de Trudokerk

Beschrijving

De Strijpsestraat vanuit de toren van de St. Trudokerk. Duidelijk is rechts vanaf de Ekkerstraat nog het rijtje van acht huizen te zien met voorop het Speedwayhuis, die enige jaren later zouden worden afgebroken. Verderop staan drie kleine huisjes met daarnaast het pand waarin de familie Verhagen woonde. Zie hierover ook foto 15156 en het commentaar daarbij. Atlantis nr 0003886


Geplaatst op

04-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-03-2008
Naam: R. Van Ree  
img

Vroeger mochten wij helaas niet in de kerktoren, maar wat een mooie foto zeg.
Er is nog geen rondweg te bekennen. Wel is de hoek van de Botenlaan met het winkeltje van Sjaantje te zien en een mooi stukje Venstraat. Het fabriekje op vier uur onder de Theresiakerk (Venstraat of misschien al Brandkuilstraat) herinner ik me niet meer goed, was toch niet de gaarkeuken hè? Vijf jaar later zag 't er allemaal wel anders uit. Ineens was die rondweg er.
We hadden in Strijp (Eindhoven) ook van die typische winkeltjes. Vooraan de Strijpsestraat het witte huis (de kapper), het Speedway huis inderdaad. Een eindje verder ook op de Strijpsestraat Het Sierhuis. Het hele sfeertje van toen proef je nog door de hele foto heen.


Datum: 05-03-2008
Naam: Theo van den Dungen  
img

Omdat we niet allemaal uit Strijp komen: we kijken in de richting van bv. de huidige Beukenlaan, dus niet in de richting van de Frederiklaan. Klopt dat?
<<< helemaal correct Theo en let ook op de Theresiakerk op de achtergrond (Peter) >>>


Datum: 05-03-2008
Naam: Tiny van Dooremolen  
img

In het fabriekje in de Venstraat (inderdaad aan het eind van de oorlog een gaarkeuken) werden PikPak knopen gemaakt. Wie weet daar nog meer van?


Datum: 05-03-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Theresiakerk? Ik dacht dat de kerk de Koenraadkerk was.
<<< die ligt rechts, net buiten beeld (Peter) >>>


Datum: 05-03-2008
Naam: R. Van Ree  
img

We kijken in de richting van de Zeelsterstraat. De St. Theresiakerk lag (ligt nog steeds) tussen de Zeelsterstraat (vanaf hier gezien links van de kerk) en de Bredalaan (rechts van de kerk). De Beukenlaan lag een stuk naar rechts van het Pikpak-knopenfabriekje (bedankt Tiny van Dooremolen). De Koenraadkerk zou dan zeker in beeld moeten zijn.


Datum: 05-03-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Een prachtige foto! Ja, R. van Ree, er waren veel typische winkeltjes en zaakjes langs de Strijpsestraat. Natuurlijk het Witte Huis vanaf de Botenlaan, en misschien was er toen ook al het Westlands Bloemenhuis een paar huizen verderop. Tegenover het Witte Huis een oude boerderij van Van der Ven. Verder op de hoek Tjalkstraat Sporen stoffeerderij, dan de Snelle Vliet drankhandel, Klokgieters, een heel klein kruideniertje waar je nog op de pof kon kopen en die alles had, ook na sluitingstijd achterom, een slager waar ze eens per week slachtten op de achterplaats, en een kolenhandel. Dat was tot de Trudostraat. Enkele families die ik me aan die kant herinner waren Kraak, Sporen, Engels, Van Pelt, Klokgieters. Je had aan de andere kant van de straat de kapsalon Peels, gezusters Brands die eieren verkochten, Trines die kaas verkocht, Toos Vermeulen de vroedvrouw en Drukkerij Jeme. En dan woonhuizen tot aan het Speedway Huis. Aan die kant woonden Van der Ven, Brands, Trines, Vermeulen, Meulensteen, Verhagen, Toon Vloek, Bouwman, Schoonderwalt, Weijers, Van Hoof. Ik heb hele fijne herinneringen aan die tijd.


Datum: 09-03-2008
Naam: Dieny Nieuwlaat - van den Oetelaar  
img

In de acht huisjes vanaf het Speedway-huis woonden Net en Hannes Poel, Harhuis, Van Son, Der Kinderen, V.d. Linden, Van den Oetelaar, Klessens en Sengers. Ik ben er geboren en getogen vanaf 1935 tot 1960, toen werden ze afgebroken, want er moest zo nodig een verbindingsweg naar het centrum komen. Deze is er uiteindelijk niet gekomen. De grond heeft jaren en jaren onbebouwd gelegen. Jammer.


Datum: 10-03-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Bekend verhaal Dieny. Er was ook eens sprake van geweest om de Tjalkstraat door te trekken en daardoor werd Drukkerij Jeme onteigend en gedwongen ergens anders te gaan bouwen. Dat werd op de Zeelsterstraat. Dit was begin jaren 60. Het mooie pandje staat er nog steeds en is sindsdien verhuurd. Wij hebben op 234 gewoond en later tegenover op 169, hoek Tjalkstraat. Ik ben begonnen met de namen vanaf de Botenlaan, en de fam. Van Hoof woonde in het eerste van de acht huizen. Ze hadden twee dochters Hannie en Francien. De eigenaar van De Snelle Vliet was de fam. Van der Vliet.


Datum: 09-06-2008
Naam: Hennie Peels  
img

Trinus, was dat niet de kaaskoning? Een broer van Trinus woonde op de Botenlaan. In mijn heel jonge jaren kwamen we wel daar en met de kermis met zijn allen naar het Trudopleintje gegaan. Voor de kaas gingen we zaterdags altijd naar de Woenselsemarkt. Naar den Trinus uiteraard. Mijn vader was van Strijp vandaar. Maar zijn de Trinussen ook geen voetballers geweest?


Datum: 10-06-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Hennie kijk even op foto 10137, Brabantia kampioen 1936. Misschien dat iemand hier de namen bij kan plaatsen.


Datum: 18-08-2008
Naam: Henk Heesterbeek  
img

Een zeer mooie foto. In een van de huisjes op de foto heb ik gewoond van 1954 tot 1958. Dat zijn die huisjes die recht tegenover de Tjalkstraat stonden, schuin tegenover de kapperszaak van G. v.d. Hurk. Ik ben al een hele tijd op zoek naar een duidelijke foto van die huisjes dus als iemand me daaraan kan helpen, graag.


Datum: 19-08-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Henk, bedoel jij niet de huisjes die schuin tegenover de Tjalkstraat stonden en recht tegenover De Snelle Vliet en Klokgieters? Tussen Verhagen en Van Hoof? Kapper G. v.d. Hurk was verder naar de Botenlaan toe en daartegenover waren grotere huizen en kapper Peels.


Datum: 19-08-2008
Naam: Henk Heesterbeek  
img

Ik bedoel inderdaad de huisjes schuin tegenover de Tjalkstraat. Als ik voor het huisje stond lag de Tjalkstraat iets rechts van ons. Wat ik me nog herinner is dat we naast de familie Weijers woonden.


Datum: 20-08-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Henk ik herinner me dat nog wel. Van Hoof, met twee dochters Hannie en Francien. Weijers met twee zonen, een ervan Gerard, Heesterbeek, Schoonderwald, Toon Vloek & zoon en dan Verhagen. Ik ben er nog geen foto's van tegengekomen. Maar ik hoop nog steeds dat er iemand foto's van heeft genomen omdat dat gedeelte van de straat veel voor me betekende. Ik was erbij met dat ongeluk bij jullie voor de deur in 1956(?)


Datum: 21-07-2012
Naam: Theo Sloots  
img

Het eerste huis op de voorgrond is mijn ouderlijk huis St. Trudostraat 2e, waar mijn vader een kapperszaak had.