Fotonr.: 1519
Bijdrager DCI Media
Jaar: 1989
Locatie 1.: Stratum |211 Irisbuurt
Categorie.: Water |Kanalen / Rivieren / Beken |Eindhovens Kanaal
Categorie 2.: Water |Stratum-Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Luchtfoto v.h. havenhoofd en de Tongelresestraat

Beschrijving Luchtopname van het havenhoofd & omgeving. Op de foto rechtsonder het gebouwencomplex van gemeentebedrijven (Nachtegaallaan 15), rechts de Havenstraat met het oude gebouw van de sigarenfabriek Karel I . Op de achtergrond de electrische hefbrug over de Tongelrestraat (monumentenlijst) met links het voormalig cafe De Hefbrug (monumentenlijst, thans deel van het DAF-museum). Geheel rechtsonder ziet men een gedeelte van de studentenkapel van de Augustijnen. Een deel van de oude haven zal in 1990 worden gedempt. De situatie een jaar voor de demping. In het rode vierkant staat de voormalige directiewoning van Kodijko, zie ook foto 112. Van de bedrijfsgebouwen van Kodijko staat (er juist links boven) nog maar een deel overeind. De bedrijfsgebouwen van Van Dissel stonden op het terrein rechts van deze woning.
Geplaatst op 08-10-2005

Reacties

Datum: 28-05-2008
Naam: Jan van der Meulen

Rechts op de foto op de hoek Kanaaldijk Havenstraat het witte huis v/h van de brouwer van Zeeland met aansluitend restanten en
schoorsteen van de bierbrouwerij. Daarop aansluitend het Complex van garage Jacques van der Meulen. Ingesloten aan de Zuidzijde en Westzijde door respectievelijk de laag en de hoogbouw van de Karel 1 Sigarenfabrieken. Prachtige luchtopname.


Datum: 29-05-2008
Naam: Hans van Melis img

Op de foto rechtsonder het gebouwencomplex van gemeentebedrijven (Nachtegaallaan 15), rechts de Havenstraat ...
Rechts(onder) is links(onder) de tweede rechts is met recht rechts.


Datum: 20-12-2012
Naam: R.Fleischhauer img

Heb ik het juist dat vroeger, jaren 70 begin 80, de boot tegen de kop van het havenhoofd dienst heeft gedaan als bordeel? Of was het een restaurant? Iets staat me bij, maar aangezien ik toen heel erg klein was weet ik het niet meer zeker.
Wel de Sinterklaasintochten bij het havenhoofd waar de Sint altijd aankwam.