EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15254

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Goudsbloemstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Winterpret in de Goudsbloemstraat

Beschrijving

In zondags pak: Links Paul Hoeben, Theo Dekkers, Tonnie Dekkers, kinderen Zeeuwen. Rechts op de voorgrond ?Betonville. 2e van rechts Leonie Hoeben.


Geplaatst op

13-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-03-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Alle namen zijn mij bekend, maar ik zou er niemand meer van herkend hebben. Leuke foto van de straat. Het huis met de punt linksachter was mijn ouderlijk huis, waar ik tot 1967 gewoond heb. En nog weinig auto's!


Datum: 13-03-2008
Naam: Mama-ine  
img

Leuk om te zien. Mijn opa en oma hebben ook in de Goudsbloemstraat gewoond. Het nummer weet ik zo niet meer, maar ze woonden naast de schoenmaker. Hun naam was fam. Spaan en ze hadden acht kinderen: Jo, Sjaan, Henk, Jan, Marie, Mien (mijn moeder), Lies en Marius. Ik weet nog dat op de hoek een kruidenier zat. Henk heeft ook nog bij de schoenmaker gewerkt.


Datum: 14-03-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Voor meer commentaren over de Goudsbloemstraat zie foto 988.


Datum: 16-03-2008
Naam: Hans van Hooff  
img

Sneeuwpret in de Goudsbloemstraat, leuk zeg. Theo en Tonnie Dekkers kan ik me nog goed herinneren. Het kleine jongetje midden op de foto is Dikkie Zeeuwen en de jongen links van de man op de voorgrond (Betonville?) is Hans Zeeuwen. De auto rechts op de foto is van Manders, gehuwd met Dinie Roovers die op nummer 13 woonde naast ons.


Datum: 16-03-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Het meisje tussen de twee jongens van Zeeuwen is volgens mij Dolsje Teelen.


Datum: 18-03-2008
Naam: Dols Scheper-teelen.  
img

Wat een leuke foto zeg! Nog nooit gezien en toch al veel gekeken op deze site. Inderdaad, ik sta tussen de jongens van Zeeuwen want het was AAN tussen Hans en mij. Helaas gingen ze indertijd emigreren naar Canada. Dat was voor ons onvoorstelbaar, naar de andere kant van de wereld, terwijl nu eigenlijk alles binnen handbereik ligt. Helemaal rechts zie ik ons Riet ook staan, als ik het goed zie. Ik zag ook een foto van de fam. Van Leunen, onze overburen, toen hun zoon Jan uit Indië terugkwam. Toch weer heel leuk om terug te zien.


Datum: 26-04-2008
Naam: Jos Verhoeven  
img

Als oud-Goudsbloemstraatbewoner kan ik jullie helpen. De jongen links op de voorgrond is Willy Bettonville. De middelste van de drie. De anderen zijn Piet (geëmigreerd naar Canada) en Gerard. Het waren mijn buurjongens. Ik woonde op nummer 36.


Datum: 07-10-2009
Naam: W. Bettonvil  
img

Ik was op eindhoveninbeeld aan het surfen en tot mijn verbazing zag ik deze mooie foto. Jos Verhoeven was mijn buurjongen.


Datum: 29-08-2012
Naam: Jan van Lierop Deurne  
img

Paul en Leonie Hoeben zijn een neef en nicht van mij via moederszijde. Hun moeder en mijn moeder waren zussen (tante Nel en tante Coba) uit Liessel. Wat leuk om ze op deze wijze te zien.


Datum: 19-06-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Verschrikkelijk die kleding, tot eind jaren '60 moesten jongens vanaf 15-16 jaar zich kleden alsof ze volwassen mannen waren met colbertje en stropdas, wat had ik daar een hekel aan, het zat voor geen meter en je moest voortdurend oppassen dat het allemaal onberispelijk schoon bleef. Mensen vragen wel eens, wat heeft die provotijd nou helemaal opgeleverd? Dat dus, afscheid van die stijve pakken.


Datum: 19-06-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Deze foto is bijna zeker op een zondag genomen. Ik heb de jongens van die leeftijd nooit op een doordeweekse dag in kostuum gezien, althans niet in deze buurt, en ik kan het weten want ik woonde één straat verder.


Datum: 18-10-2013
Naam: Leo van de Werf  
img

Ik herken de naam van een klasgenoot van de lagere school (Tarcisiusschool) nog: Gerard Bettonville.


Datum: 18-10-2013
Naam: Willij Bettonvil  
img

Hallo Lieke Slegers-Roijers, Gerard Bettonvil is helaas overleden. Ik vind het nog een mooie foto uit onze jeugd.


Datum: 18-10-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik herinner me dat de heer Spaan een moestuintje had waar hij veelvuldig in bezig was. Kinderen die er langs liepen, riepen altijd (in hun kinderlijkheid) "spaan, schup, hooivork". Ik geloof niet dat de man ooit boos is geworden.


Datum: 18-10-2013
Naam: Ine Raats  
img

Nou, leuk om te horen. De heer Spaan, dat moet dan wel mijn opa zijn geweest. Ik ben zijn kleindochter, de dochter van Mien Spaan, en ik heb hem eigenlijk nooit boos gezien. Hij was een echte opa voor mij.


Datum: 19-10-2013
Naam: Willy Bettonvil  
img

Dat was toch de heer Spaan die naast de schoenmaker woonde, Evert Dekker, of heb ik het mis?
<<< Klopt Willy, maar dat had Ine Raats op 13 maart 2008 al vermeld. (Red.) >>>


Datum: 17-02-2016
Naam: Jannie Pol  
img

Superleuk, die oude tijd. Weet iemand in welk jaar deze foto genomen is? Ik heb tot 1968 ook in de Goudsbloemstraat gewoond, maar de laatste jaren is daar veel veranderd omdat veel huizen verkocht werden en er andere mensen kwamen wonen.
=== Dat staat rechts van de foto Jannie, 1959. (Red.) ===