EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15271

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijding Eindhoven in de Frankrijkstraat

Beschrijving

Op de foto staat in het midden met de hoed op mijn vader (Sjef van den Heuvel). De foto is genomen in de Frankrijkstraat vlak na de bevrijding door de Engelsen. Verder weet ik niet veel over deze foto, alleen nog dat mijn vader zo rond de 30 jaar moet zijn geweest. Als er iemand is die deze foto kan voorzien van meer commentaar dan hoor ik het graag.


Geplaatst op

14-03-2008

Reacties:

Datum: 15-03-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

De plaats waar deze foto toen is gemaakt, is volgens mij duidelijk te zien op foto 3406 maar dan 50 jaar later.


Datum: 16-03-2008
Naam: Joop Heldoorn  
img

Volgens mij is de tank er een die gebruikt werd voor tankmunitietransport, het is een Cromwell-chassis en deed geloof ik ook dienst als troepenvervoerder dicht bij het front.


Datum: 17-03-2008
Naam: Jelle Renze Boelens.  
img

Dit is geen munitievervoerder maar het is een Cromwell ARV MK I, een bergingstank gebaseerd op de Cromwelltank. Voorop zie je o.a. een bankschroef zitten, die gebruikt werd bij reparaties in het veld. Het is trouwens een prachtige foto!


Datum: 20-03-2008
Naam: Piet van Hees  
img

Een heel bijzonder voertuig, met zoveel details dat mijn modelbouwvrienden (www.twenot.nl) waar ik een verwijzing naar deze foto heb geplaatst, al dachten dat ik er eentje in model wilde bouwen. Verschillende historisch geïnteresseerden waren zeer onder de indruk van Eindhoven in Beeld.


Datum: 25-09-2008
Naam: Ivo Boerenkamp  
img

Je vader zal daar 30-31 jaar zijn geweest als dit tenminste de Sjef v.d. Heuvel is die in de Runstraat nr 20 woonde en geboren is.


Datum: 06-07-2010
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Dat is inderdaad Sjef van den Heuvel uit de Runstraat nr 20. Hallo Ivo, leuk dat jij hier een reactie op de foto hebt gegeven. Het is wel een beetje een late reactie van mij, maar geloof het of niet ik zie de reactie nu pas omdat ik al een hele tijd niet meer op de site van E.I.B ben geweest.


Datum: 07-07-2010
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Ja inderdaad ome Sjef! Geweldig om dit te zien. Ons mam was zo'n 10-11 jaar jonger dacht ik, dus klopt? En wat leken die twee op elkaar.