EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8956

Bijdrager:

Jaar:

1981

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, 't Lootsje

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe 't Lootsje Frankrijkstraat.

Beschrijving

Frankrijkstraat 74. Café 't Lootsje. Vroeger was hier de zingende waardin gevestigd. In 1981: Jan Latour; Jos Kerkhof en Lex woonden toen in de Schoolstraat. Drie geweldig leuke mannen. Altijd fantastisch carnaval gevierd bij hen. Later is dit café overgenomen door Jo van de Waarden (oud-broodbezorger van Etos). Wij zijn hier altijd met veel plezier op stap gegaan.


Geplaatst op

05-02-2007

Reacties:

Datum: 05-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

De Rigoletto bar, van de zingende waardin Bets Bisseling Barben, die een plaatje heeft opgenomen met op de A-kant Rigoletto Alaaf en de B-kant met Ober wij snakken naar bier.
Bets zou nu in een bejaarden/verzorgingshuis in Tongelre wonen.


Datum: 05-02-2007
Naam: Tonnie Tuns  
img

Jan Latour, Jos Kerkhof en Lex Zagers zijn hierna een café begonnen op de Stratumse Dijk, genaamd het Geveltje. Lex Zagers is mijn zwager. Inderdaad fijne kerels. Ook in het Geveltje was het altijd gezellig, ook al hoorde ik niet bij de doelgroep.
Jan Latour is helaas overleden, Jos en Lex wonen nog altijd samen.


Datum: 05-10-2007
Naam: Hans Vugs  
img

Wij waren in de jaren zestig zo vrij de waardin Betsie Bibseling te noemen. Mijn broer Harrie kwam er als kind wel eens over de vloer.


Datum: 04-12-2007
Naam: Jos Rieken  
img

Prachtige zaak. Zowel tijdens Jan, Jos en Lex alsook bij Jo was ik er een wekelijkse stamgast. We kwamen er om een potje te toepen en wat te ouwehoeren. Ik vind het jammer te moeten lezen dat Jan Latour is overleden. We zijn samen nog 2 keer met Annie naar zijn geliefde Rhodos op vakantie geweest. Altijd dolle pret. Kortom een hele mooie tijd in dit café gehad.


Datum: 11-12-2007
Naam: F. Cremers  
img

Ik kan me het kindercarnaval nog herinneren in circa 1970. Een mooie optocht met een open auto van Albert Roxs door de buurt, alle kinderen er achteraan. Wij woonden achter het café in de Van Pedestraat.
Het is nog steeds een café, maar de glorie van weleer vind je er niet meer.


Datum: 21-10-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Jan en Jos zijn begonnen met Le Pecheur in de Bleekstraat, daarna zijn ze met Le Pecheur naar de Stratumsedijk verhuisd. Ik heb daar via Winters groothandel in dranken, beide cafés voorzien van het kostbare vocht. Ook privé ging ik, ook al hoor ik niet bij de doelgroep, er graag heen, omdat het er altijd zo gezellig was. Jammer om te horen dat Jan is overleden.


Datum: 18-05-2011
Naam: Jack Ekkelboom  
img

En voordat er een café was in dit pand , was het een zaak in huishoudelijke artikelen. En als ik mij goed herinner was de zingende waardin ook de eigenaresse van deze winkel. Toen het niet meer liep is het verbouwd tot café.


Datum: 18-05-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Moet dat niet Wim Latour zijn, die in de Bleekstraat van de trap doodgevallen is? Vroeger voor de oorlog, wonende in de Schoolstraat, was ik lange tijd bevriend met hem. Kamerraad, zoals wij dat noemden. Later ben ik hem uit het oog verloren, maar hoorde van het ongeluk vele jaren later.


Datum: 18-05-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wil, Wim Latour ken ik als de vroegere beheerder van "De Hagenkamp", het wijkgebouw aan de Maria van Bourgondiëlaan. Broer van o.a. Jo en Toos. Deze Wim is, naar wat ik weet, een natuurlijke dood gestorven.


Datum: 18-05-2011
Naam: Wil van Hout  
img

De Wim die ik bedoel, was heel vroeger een motormonteur en we hebben samen nog veel aan oude motoren geknutseld, toen hij nog in de Schoolstraat woonde. Naar verluid zou hij een Café gerund hebben op de Bleekstraat langs de Dommel. Daar zou hij volgens zegsman van de trap gevallen zijn met een biertje te veel op en dat was het einde van een oude vriend waar ik veel plezier mee gehad heb vroeger.


Datum: 18-06-2012
Naam: Lowy Cremers  
img

Ik woonde destijds aan de achterzijde van het café van Besseling. Ik keek vanuit mijn slaapkamer recht in die kroeg en zag wie er zaten en stapte dikwijls daar 's avonds laat binnen. Ik ben met Jos Rieken en vrienden nog naar Engeland geweest. Daarna namen drie gays het over: Jan, Jos en Lex. Vanaf dat moment liep die tent als een lier. We zijn zelfs met de hele kroeg wezen vissen naar Reppel, forellen vangen. Die werden daar 's avonds dan gebakken. Geweldige tijd gehad! 


Datum: 03-08-2019
Naam: Yvonne Henderson  
img

Wil van Hout had het nog niet zo verkeerd. Wim Latour en zijn vrouw Riet den Dekker hebben het café aan de Bleekstraat 3 als café La Strada tussen 1961 en 1967 uitgebaat. Zij vertrokken toen naar café Metropole aan de Stratumsedijk 63, waar Wim twee jaar later overleed na een val van de trap. Zijn jongere broer Jan nam het café aan de Bleekstraat over met zijn vriend Jos Kerkhofs en ze noemden het Le Pêcheur. Het werd een bekend gaycafé dat zij in 1970 aan de Stratumsedijk 37 hebben voortgezet. Beide broers woonden van origine in de Schoolstraat. Daar stond hun ouderlijk huis. Waarvan akte ;-D