EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15286

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Heezerweg te Stratum (2)

Beschrijving

Sluit mooi aan op foto 2878 die iets verderop in deze straat is genomen.


Geplaatst op

16-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-03-2008
Naam: Leo Koenen  
img

Nog een foto van de Heezerweg vanaf nummer 74. Ik heb op 78 gewoond, precies tegenover bakkerij van het Zuiden. Waar toen die tijd Van Grinten zijn peperkoeken maakte. Ons voormalige huis steekt boven de andere uit omdat omdat wij in de harde winter van 1929 tot aan de grond afgebrand zijn. Een nieuw huis en hoger kwam ervoor in de plaats. Ook het huis van de fam. Doorleyers op 76 was toen zwaar door het vuur aangetast en werd nieuw opgebouwd, maar wel iets lager. Mijn ouders hadden op 78 een sigarenwinkel, genaamd de Zepplin, met rechts een grote winkelruit. Na het bombardement op 19 sept. 1944 werd ons huis getroffen door een bom. Heel de voorgevel lag eruit, de winkel werd niet meer herbouwd maar veranderd in een gewoon woonhuis, zoals het op de foto te zien is.


Datum: 06-04-2008
Naam: Leo Koenen  
img

Jammer dat men de foto van het afgebrande huis niet heeft opgenomen. Hier kon men zien wat er overgebleven was van nr. 78 (toen 66) en hoe het vuur het huis van onze buurman op 76 had aangetast. Ook aan de voorgevel kon men zien dat het gelijkwaardige huizen waren als nr. 74.
Klik op "... grote versie" voor de foto van het afgebrande huis. Jouw vorige commentaar is duidelijk genoeg, daarom en omdat er op de foto weinig herkenbaars te zien is, vonden wij het vooralsnog niet nodig de foto te publiceren. (Tini)