EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15351

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Orchideeënstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Voor bakkerij Van de Laar-Loevendie

Beschrijving

Vrienden en vriendinnen voor de etalage in de Orchideeënstraat.


Geplaatst op

24-03-2008

Reacties:

Datum: 25-03-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Achterste rij, 2e van rechts, is Marlène van de Laar.


Datum: 26-03-2008
Naam: Marlène van Stiphout v/d Laar  
img

De linker jongen boven is Ad v.d. Laar. Naast hem Marie-Louise v.d. Dungen, Harriet Schijndel. Boven en onder elkaar de broertjes Toirkens. Naast mij Tommie of Roland van Schijndel, onder links en rechts Henk en Fransje? Derkx.


Datum: 26-03-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

De broertjes Toirkens woonden aan de Orchideeënstraat, Ed bovenste rij (enkele jaren terug overleden) en Jos onderste rij. Ik mis Henk Toirkens van het gezin hier, maar die was een paar jaar ouder.


Datum: 28-03-2008
Naam: Liduine Bockholts  
img

Ad van de Laar ken ik vanuit de Thuiszorg in Deurne/Helmond. Als we elkaar tegenkwamen vanuit ons beider werk, haalden we altijd herinneringen op aan de tijd dat we allebei in Stratum woonden. De Arnhemse meisjes, het ijs dat ze verkochten, de broodjes die ik mocht kopen bij hen als we op schoolreisje gingen etc.


Datum: 29-03-2008
Naam: Marlène van Stiphout v/d Laar  
img

Mijn broer Ad is helaas in december 2004 overleden. Van de hele familie Van de Laar ben ik alleen over, wat ik erg jammer vind, want ik kan niemand meer iets vragen over vroeger.


Datum: 03-06-2010
Naam: Piet Alderliesten (nu Pierre)  
img

Wij gingen regelmatig naar deze bakker. Vooral dat verse brood kan ik me goed herinneren. Leuk om kinderen uit die tijd weer eens op een foto te zien. Volgens mij had mevrouw Van Laar een zenuwtrekje en schudde met haar hoofd. Ze was erg aardig.


Datum: 04-06-2010
Naam: Marlene van Stiphout v/d Laar  
img

U heeft vast de verkeerde voor, mijn moeder had geen zenuwtrek. P.s. aardig was ze zeer zeker!


Datum: 05-06-2010
Naam: Piet ( nu Pierre )  
img

Dag Marlène, je hebt gelijk. Dat was mevrouw IJzermans. Zij heeft toen de winkel overgenomen. Wij hebben vanaf 1944 in Eindhoven gewoond. Wij woonden op Leenderweg 292. Wij waren met z'n zessen: Kees, tweeling Henk en Piet, Magda, Dirk en Jan. Wij woonden naast familie Koster. Wij hebben 16 jaar in Eindhoven gewoond. Toch een leuke jeugd gehad daar. Er waren veel kinderen om mee te spelen. Men was erg vindingrijk in die tijd. Je vervelen kwam praktisch niet voor. Als ik het mis heb, laat het dan even weten. Misschien kun jij het een en ander aanvullen.


Datum: 05-06-2010
Naam: Marlene van Stiphout v/d Laar  
img

Dag Pierre, onze winkel stond in de Orchideeënstraat bij de Aalsterweg, dus niet bij de Leenderweg. Mijn ouders hebben deze zaak van 1930 tot 1970 gehad en na ons heeft er geen bakkerij meer in gezeten en mevr. IJzermans is mij niet bekend. Hopelijk is het nu iets duidelijker.