EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15487

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Lupinestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

Van de Boogaard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De groenteboer uit de Leenderweg.

Beschrijving

Op de klompen Janus van de Boogaard, groenteboer van de Leenderweg 127. Met dank aan Heidi Wienand.


Geplaatst op

03-04-2008

Reacties:

Datum: 04-04-2008
Naam: Peter Bijvelds  
img

Er zijn verschillende details in deze foto die doen vermoeden dat deze niet in 1939 genomen is. De grote ruiten in de ramen, het gelijkmatige wegdek, en vooral de fiets met het verplichte witte stuk op het achterspatbord wijzen erop dat deze foto van veel later is. Het lijkt mij eerder een foto uit de jaren 60. Bij ons in Strijp (Eikenstraat) kwamen in die tijd de groenteboer en ook de bakker nog met paard en wagen langs de deuren.


Datum: 04-04-2008
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

De foto is niet later dan 1944 want toen is de familie Jacobs verhuisd naar het buitenland. Daarna zijn ze niet meer in Nederland geweest. De fam. Jacobs waren de ouders van Heidi Wienand, en woonden op de Leenderweg 125, naast Janus v.d. Boogaard.


Datum: 05-04-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Bakker Fekken kwam zeker tot '50 met paard en wagen in Strijp zijn brood slijten. Ik kan me ook nog heel goed herinneren dat er een man met paard en wagen langs de deur kwam om huishoudelijke goederen te verkopen. Als ik me niet vergis was dat Savenije van het pleintje in Strijp. Jan Toirkens zal dat ook nog wel weten?


Datum: 05-04-2008
Naam: Johan Vervest  
img

De man die met paard en wagen in Strijp zijn huishoudelijke goederen deur aan deur verkocht was Gerrits. Hij woonde tegenover bakker Bergmans op de hoek Geertruidenbergstraat - Zeelsterstraat. Hij had daar een winkeltje in huishoudelijke artikelen. De winkel is opgeheven. Voorzover bekend woont in dat pand nog wel zijn zoon.


Datum: 19-05-2008
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Is deze foto genomen op de Leenderweg? Staat de groenteboer voor zijn eigen winkel? Als dat zo is, staat misschien mijn geboorthuis op de foto! Wie kan dat bevestigen? Mijn ouders woonden in bij mijn oma Heller. Ik ben op de Leenderweg geboren in 1955. Wij woonden vlakbij de groenteboer maar ons huis moest, niet lang na mijn geboorte, worden afgebroken i.v.m. de aanleg van het kruispunt van de rondweg. Ik weet niet beter dan dat  een of twee huizen moesten worden afgebroken. De groenteboer kon blijven. Ik heb altijd gedacht dat wij op nr. 127 hebben gewoond, maar dat zou dan misschien 129 geweest zijn. Weet iemand dit? Ik ben heel benieuwd!


Datum: 19-05-2008
Naam: Fanny v. Ree Bovers  
img

Rian deze huizen stonden en staan voor de Lupinestraat, en jullie huis stond na de Tulpstraat (nu Dopheide) omdat je vertelde dat jullie huis afgebroken moest worden voor de rondweg. Het klopt wel dat jullie naast een groenteboer woonde, die zat er een rond 1955 in het rijtje huizen na de Tulpstraat.


Datum: 28-11-2011
Naam: Toos van de Bogaard  
img

Dit is niet Janus v.d. Bogaard maar de knecht Jan Teunnis van de groenteboer Janus v.d. Bogaard. De foto is van 1942 of 1943. Ik ben de dochter van Janus.