EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15584

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg 137

Beschrijving

Dit is Blaarthemseweg 137, mijn ouderlijk huis. De foto is van zomer 1970. Het huis was eigendom van boer Van Santvoort, die op de Ontginningsweg een boerenbedrijf had. Achter het huis was een lange diepe tuin. Toen we nog klein waren, was dat een geweldig speelterrein voor mijn broer en ik en ook veel andere kinderen uit de buurt. Het huis is al lang geleden gesloopt.


Geplaatst op

16-04-2008

Reacties:

Datum: 29-12-2009
Naam: Jeanne Moorman  
img

Ik ben geboren in 1947 in het huis links waarvan nog een gedeelte te zien is. Later kwam ik er nog weleens logeren en speelde dan achter in den hof met mijn vriendinnetje Ria van Gerwen en met jou, Renske Donders, een klein blond menneke met veel gevoel voor humor, dat herinner ik me nog goed. Jij was een paar jaar jonger. De naam van je grotere broer herinner ik me niet.


Datum: 31-12-2009
Naam: Rens Donders  
img

Erg leuk om te lezen hoe je me zag, Jeanne (toen Jeanneke). Ik herinner me nog vrij goed dat jij met je ouders (en broertje?) regelmatig op bezoek kwamen bij onze buren, de familie Van Gerwen. Ik kwam daar ook vrijwel dagelijks over de vloer. Buurvrouw Dina ('tante Dina') was altijd goedlachs en heel aardig voor mij. Harrie, de buurman was altijd en eeuwig bezig met het repareren van auto's en construeerde ook een aantal keer een eigen gemaakte caravan, die ze dan gebruikten voor vakanties in Hoenderloo op de Veluwe. Ik mocht zelfs een keertje met hen mee: een ongelooflijke verrassing en onuitwisbare herinneringen voor mij. Met Ria had ik een speciale vriendschap. Ze was vier jaar ouder dan ik en daarom vertrouwden mijn ouders haar toe om mij overal mee naar toe te nemen: de bioscoop, de kermis, Wonderland in de zomervakantie, zwemmen in de Dommel en al dat soort dingen. Annie, haar twee jaar oudere zus, heb ik een paar jaar geleden nog een paar keer ontmoet. Ria blijkt helaas al te zijn overleden. Ook leuk dat je mijn broer Ad herinnert, hij was niet zoveel groter dan ik en twee jaar ouder.


Datum: 10-01-2010
Naam: Jeanne Moorman  
img

Nou weet ik het weer; Ad zo heette je broer, en tante Dina en ome Harry, en inderdaad mijn kleine broertje Tonnie, nu Toon. Dat Ria zo veel met jou optrok, is denk ik ook de reden dat ik me jou nog zo goed herinner. Ze zal het wel vaak over jou gehad hebben! Dat Ria zo jong overleden is, is wel heel erg. Wij onderhielden toch steeds contact met elkaar. Maar sinds mijn verhuizing naar Nijmegen heb ik alle contact met haar familie verloren. Dus wel leuk te horen dat je Annie nog ontmoet had. Ik hoop dat alles goed met haar was.


Datum: 11-12-2011
Naam: Felix Jannes  
img

Dit was het huis van de schoenmaker, hier brachten wij de schoenen naar toe, achter in de schuur, maar de deur was verstopt.


Datum: 12-12-2011
Naam: Jeanne Moorman  
img

Zoals ik het me herinner, zat de schoenmaker achter een raampje te werken. Om dat raampje te bereiken moest je links langs het huis, bijna op de plaats van Harrie van Gerwen. Daar kwamen de mensen de schoenen brengen en ophalen. Er was daar geen deur.


Datum: 15-02-2014
Naam: Jeanne Moorman  
img

Wel een beetje late reactie tot mijn spijt, beste Felix, maar ik ben ondertussen verhuisd enzovoort, maar je zult wel gelijk hebben, want jullie kwamen misschien van de andere kant van het huis naar binnen.