EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15684

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Briefhoofden / Facturen / Rekeningen

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips en Co.

Beschrijving

Op 15 mei 1891 werd op het kantoor van notaris J.J. Fens de transportakte getekend waarmee de bukskinfabriek aan de Katenknip aan Gerard Philips werd verkocht. Het werd ook de oprichtingsdatum van de firma Philips & Co, waarvan je op de afbeelding het briefpapier ziet.
Gerard Philips, afkomstig uit Zaltbommel, richtte samen met zijn vader Frederik (een volle neef van Karl Marx) het bedrijf Philips & Co. op. Na een tip van Louis Redelé kochten ze het gunstig gelegen fabriekje aan de (Katen)Knip (later de Emmasingel) en richtten zich op één product op basis van massafabricage: de kooldraadlamp. 333333">In 1912 werd de naam Philips & Co omgezet in de N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken. Het vervolg is bekend.

 


Geplaatst op

07-09-2023

Reacties:

Datum: 07-09-2023
Naam: Eric Kemperman  
img

Ik had geen idee wat een "bukskinfabriek" is, dus maar even gegoogled: "Bukskin of wolleer is een dikke, licht geruwde stof die heel of half geschoren is. De stof is geheel of gedeeltelijk uit wol vervaardigd en ze werd gebruikt voor herenkleding. Het woord komt van het Engelse buckskin en betrof het vaalbruine leer van de gemsbok. Later is het woord overgegaan op bovengenoemde stof". Met dank aan Wikipedia.