EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15686

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broeder Palmatius.

Beschrijving

Hier de beloofde foto van broeder Palmatius. Hij was bevriend met mijn vader Piet Maréchal (rechts). Zij zaten samen bij de BB. Bescherming bevolking. De broeder kwam vaak bij ons koffie drinken. (zie het commentaar bij foto 7107)


Geplaatst op

30-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-05-2008
Naam: H. Arens  
img

Broeder Palmatius liep altijd met blote voeten in sandalen, ook in de winter. Zou hij op deze foto ook met blote voeten in sandalen lopen?


Datum: 07-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Capucijnen moesten met blote voeten in sandalen lopen, zomer en winter. ===Maar Diny, stond het leger dat toe? Hij draagt hier toch ook geen pij. = Frans===


Datum: 09-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik denk dat Palmatius bij dit uniform geen sandalen aan had, dus ook geen blote voeten! Zou ook te gevaarlijk bij het werk van de BB. Er zijn bijna geen capucijnen meer die nog in pij en blote voeten lopen, dat is verleden tijd. Zij hebben nog wel een baard!


Datum: 15-07-2010
Naam: Leni Meijer  
img

Broeder Palmatius, kwam ook op de Grote Berg langs de deur, mijn moeder bakte wat eieren voor hem en daar kon hij ontzettend van genieten. En ieder kind kreeg een prentje of een medaille. Was een kindervriend! In het klooster bij de Koenraadkerk op zondagmiddag thee drinken met een koekje, en als er een kindje werd gedoopt in de kerk mocht ik van een afstand meekijken. Mooie herinneringen!