EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1638

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelstraat

Beschrijving

De Gagelstraat (25% Woensel en 75% Strijp) gezamenlijk aangekocht van de particuliere eigenaar voor f 4,-- Kosten Koper in 1883. Enkele bewoners hebben het plan opgevat een boek te maken over de Gagelstraat en haar bewoners. Dus Gagelstraters meldt U! Petra Jansma, 040-2570683 Frank Verkerk, 040-2552361 Annemarie van Balen.


Geplaatst op

16-10-2005

Reacties:

Datum: 16-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Tja Wil, veel wil ik er niet over zeggen. Eeuh Jaah het stadion. En Verder, de weg linksonder schuin naar rechts is de Willemstraat. De Gagelstraat verloopt (bijna) diagonaal van linksonder naar midden boven. Vanuit de Willemstraat loopt de Antoniusstraat richting sportpark, na de kruising met de Gagelstraat veranderd de naam in Frederiklaan, genoemd naar de vader van beide Philipsen. De grote boog rechts is het Bels lijntje Eindhoven-Hasselt. In de hoek met de spoorlijn Eindhoven Boxtel ligggen de Abonnee fabrieken van Kessels en van Hussen. Het ribbelhoekje links boven is van de NV Molenlucifers. De dunne rechte lijn met een flauwe hoek is de tot spoorsloot gekanaliseerde en gedegradeerde grensrivier de Windgraaf. Langs de spoorlijn rechts van het stadion de sigarenfabriek van van Gardinge later Ventoseflat. Het cafetje van van Agt, de sigarenfabriek van de gebr. Meier later van Rodrigue(s/z), een mij onbekende villa. en weer abonnee.


Datum: 17-10-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Hoe moet ik dat zien Hans? Is de halve circel l. in het midden het Philips stadion? Gaarne enige toelichting.
Wil.


Datum: 22-01-2006
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Gagelstraters
Ik zelf ben geen echte Gagelstrater, maar ben wel geboren om de hoek zogezegd. In het pand hoek Willemstraat-St.Antoniusstraat, boven het oude Jamin-pand.
Heb daar niet lang boven gewoond maar naderhand wel heel veel geweest. Waarom?
Nu, mijn opa en vader Bakermans hebben daar (dus) gewoond in dat pand en voerde er een kunstschilderszaak en drogisterij, later een speelgoed zaak LucasHobby gehad. Vanaf 1935 tot ong 1972.
Vandaar dat ik als kind veel in de (speelgoed)winkel van mijn vader te vinden was.
Ik ben benieuwd of iemand dat nog goed kent en misschien heeft iemand nog verhalen en/of foto's daarvan.


Datum: 28-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Ik heb nog een foto waarop twee broers Bertrams staan. Zij hadden een bakkerij in de Gagelstraat maar ik weet niet of zij daar ook gewoond hebben


Datum: 29-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ja de Bertams woonde ook in de Gagelstraat bij hun bakkerij. Kijk maar eens bij foto 58, aan de overzijde van de Beukenlaan ter hoogte van het Veemgebouw. De vage omtrekken zijn nog waarneembaar.


Datum: 30-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Had een van de twee broers Bertrams later in de Lijmbeekstraat een buurtwinkel? Mevr.Bertams deed samen met de dochters de winkel en de hr.Bertrams was bakker/broodbezorger


Datum: 02-01-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Wat betekent het getal 25 in het midden van de foto?


Datum: 01-03-2007
Naam: Will v. Oers  
img

Het getal 25 is in werkelijkheid de schuilkelder voor het Philipspersoneel. Het is kronkelig gebouwd. Hoe ik dat weet? Mijn grootouders woonden daar recht tegenover, daar was ik vaak. We hebben vaak in die schuilkelders gespeeld wat helemaal niet mocht en er werd wat afgevreén!!


Datum: 03-03-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Bedankt voor de aanwijzing Will. Het betreft hier, aan de vorm te zien, twee zg. Schuilloopgraven. Van deze wist ik nog niet. De Gemeentelijke Schuilplaatsen zijn bekend, Andere schuilgelegenheden van Philips lagen, zie foto 58, aan de overzijde van de Beukenlaan ter hoogte van het Veemgebouw. De vage omtrekken zijn nog waarneembaar.


Datum: 03-08-2008
Naam: Eric Kuhr  
img

Hoek Gagelstraat-Frederiklaan had je een kleuter- en een lagere school (jongens en meisjes appart). Wie weet er nog iets van, of heeft daar een plaatje van? Begin jaren 50 heb ik daar op school gezeten. Ik woonde in de Julianastraat. Door omstandigheden heb ik niets uit deze perioden. Ik weet wel nog goed dat speeltuintje te herinneren bij de Vonder. Als je lid was kreeg je een armband, die je dan door het gaas aan je vriendje gaf, kon hij ook naar binnen.