Fotonr.: 16578
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 1985
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Overige Bedrijven / Industrie |HURCO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hurco

Beschrijving Hurco BV, fabriek in bakkerijgrondstoffen zat op nummer 57, maar in welke straat?

Met dank aan Lambert Vermeulen
Geplaatst op 07-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Hurco, komende vanuit richting Stratum over de rondweg en dan kanaal over via de ventweg, was het dan niet meteen aan het kanaal over de brug rechts eerste gebouw links? En deden ze daar niet iets met inblikken van groenten e.d.?


Datum: 07-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Dat zou dan direct rechts naast Coolen Dekzeilen moeten zijn Marijke. Kwitutnie. Ik heb ergens eens in een commentaar gelezen, dat het aan de noordkant van de oude Poeijersbrug moest zijn, maar ik weet daar geen straatnamen. En daarbij is dat volgens mij een heel stuk verderop.


Datum: 08-08-2008
Naam: Willem vd Ven img

Kanaaldijk-Noord.


Datum: 08-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

He Willem, heb jij de oplossing? Heb je toevallig ook nog het huisnumer? Het is dus niet de Poeijersstraat.


Datum: 09-08-2008
Naam: l.bogers img

Het was een bedrijf voor bakkerijgrondstoffen. Ze deden ook o.a. Californische pruimen ontpitten voor de Limburgse vlaaien. Ook werd er jodenvet en gist gemalen. Ik heb er ook een paar maanden gewerkt in de jaren 60.


Datum: 09-08-2008
Naam: Willem vd Ven img

Volgens de CD-Foongids van 1996 is het volledige adres: Hurco industrie en handelsonderneming * Kanaaldijk noord 57 * 5642 JA Eindhoven * 040-2813238.
Hurco was inderdaad een handel/fabriek in bakkerijgrondstoffen, want toen ik in de schoolvakanties bij de bakker meehielp heb ik regelmatig spullen van dat merk gezien. De twee andere grote spelers op dit terrein waren/zijn van Esso en Zeelandia. Wellicht dat een van deze Hurco heeft overgenomen.


Datum: 10-08-2008
Naam: Fons Kappe img

Pand staat naast plaats waar vroeger de Poeijersbrug lag. Zie ook foto 3296.


Datum: 11-08-2008
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden img

De Hurco heeft in het verleden ook een witte verflaag gehad. Mijn moeder poetste vroeger bij de Hurco.


Datum: 02-09-2008
Naam: J.vander Meulen img

Voor de oorlog zat Hurko, naar ik meen, vooraan op de Broekseweg, ik dacht dicht bij de firma Wessels die Gulpener bier en Gulpener azijn distribueerde in onze regio. Van den Hurk verhuisde naar het Kanaal jaren na de oorlog, toen de hele Fellenoordomgeving op de schop ging .


Datum: 08-01-2009
Naam: Hans van Melis img

In 1934 zat de "Eerste Eindhovense Graanhandel" van J. van de Hurk nog op de oude Bogert en in 1950 als Hurco Industrie en Handelsonderneming op Broekseweg 3 en Nieuwe Fellenoord 15.
En Wessels was zeker Vromans uit de Pruimenstraat of Van Bakel-Beerings.


Datum: 08-01-2009
Naam: Jan van der Meulen

Kort na de bevrijding van Eindhoven werd een Rijksbureau van Aardolieproducten in het leven geroepen, aanvankelijk gevestigd op de Bleekstraat, de gebouwen van APC (Esso) waar o.a. Ber Meys van Shell de leiding had. Door de enorme vernielingen aan de Vestdijk waar ik werkzaam was, werd mij een plaats aangeboden in het Rijksbureau. Ik werd aangesteld als verantwoordelijke voor: smeermiddelen, vetten, hout, kolen en turf als brandstoffen en smeermiddelen voor motorvoertuigen in de bevrijde Nederlandse gebieden. De automobielen, vooral vrachtwagens, reden toen voornamelijk op gas, dat werd verkregen door vergassing van hout, turf of kolen, waarvoor de wagen voorzien was van een installatie waar hout, turf of kolen werd vergast in een gas waarop de motor kon werken. Benzine en diesel waren nog zeer lang taboe.
Terug op van de Hurk (Hurko of Hurco). Na enkele maanden op de Bleekstraat bij APC gehuisvest te zijn ging het bureau over naar het gebouw van de Shell, het perceel van deze foto, waar thans Hurco nog huist?
Dagelijks moesten wij te voet van centrum stad naar ons kantoor, fietsen waren er praktisch niet meer. Daarom ging bijna iedereen, ook ik, te voet.
Na enige tijd ben ik van deze job overgestapt naar de motorregistratie, ik denk dat dit opgezet was door het Militair Gezag, gezeteld in de notarisvilla op de Keizersgracht van notaris Fens.


Datum: 08-01-2009
Naam: Jan van der Meulen

De motorbrandstoffen benzine en dieselolie werden met kleine tankvaartuigen vanuit Rotterdam of  Den Bosch aangevoerd en in opslagtanks opgeslagen. Van dit depot werden deze producten met tankwagens naar de Shell verkooppunten gebracht.. Het Eindhovens depot werd opgeheven o.a. door de te geringe opslagruimte en het kanaal dat langzaam aan niet meer voldoende capaciteit had. Uiteindelijk werden brandstoffen en smeermiddelen rechtstreeks vanuit Rotterdam aangeleverd aan de afnemers en verdwenen de depots.