Fotonr.: 16633
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 1985
Locatie 1.:Tongelre |322 Doornakkers-Oost |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Overige Bedrijven / Industrie |BOMA Coatings

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

BOMA Coatings (1)

Beschrijving BOMA Coatings aan de Kanaaldijk Noord kreeg na 1985 een nieuwe gevel.

Met dank aan Lambert Vermeulen.
Geplaatst op 10-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 10-08-2008
Naam: Gerard Weijnen img

Dit is de vestiging van Boma Coating aan de Kanaaldijk Noord. In de jaren 60 en 70 was in dit pand een busremise van Zuid-Ooster gevestigd.


Datum: 10-08-2008
Naam: Rudy img

Dat klopt, dit gebouw stond aan de Kanaaldijk, is toen de Zuid-Ooster er in zat ook uitgebrand met tientallen bussen erin.


Datum: 02-09-2008
Naam: harry img

Ik herinner me in de Quinten Matsijslaan eind jaren negentig nog wel een tankstation (naam...?) en dat was plotseling ook weer verdwenen.


Datum: 03-09-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Aan de Quinten Matsijslaan 65 is nu nog steeds een tankstation, Tamoil. Bedoel je dat misschien Harry?


Datum: 03-09-2008
Naam: Harry img

Nee Giovanni, naar ik hoorde zou er destijds een ander bedrijf in hebben gezeten.


Datum: 06-09-2008
Naam: Dik img

Er heeft inderdaad eerst een andere benzinepomp en garagebedrijf gezeten welke volgens mij daarna zonder pomp verhuisd zijn naar de Urkhovenseweg. Op het terrein aan de Quinten Matsyslaan heeft later ook Hezemans met zijn hijskranen gezeten. Aan de kanaalzijde stond op die hoogte een gashouder die in de jaren 70 is gesloopt , was een imposant gezicht was om te zien gebeuren


Datum: 06-09-2008
Naam: Hans van Melis img

Het was een BP benzinepomp en garagebedrijf van de gebroeders Goossens.


Datum: 06-09-2008
Naam: Rudy Vogels img

De woning naast de benzinepomp werd bewoond door de kolenboer. Deze woonde eerst aan de Kempensebaan. Als ik mij niet vergis, was dit Coolen. Toen hij vertrok, heeft het een tijdje leeggestaan, toen is Frans Goossens vanuit de Stellenboschstraat daar begonnen met de benzinepomp (witte pomp). Frans Goossens is ondertussen enkele jaren geleden overleden. De volgende eigenaar van de benzinepomp is dezelfde als van de Willem van de Konijnenburgstraat. Direct naast de benzinepomp aan de rechterkant heeft een Hezemans met de kranen gezeten. In de tijd dat de kolenboer er zat, was dit het laatste huis richting Doolplein. Naast het pand van Hezemans was nog een woning en daarnaast begon Volker en Klima verwarming, intussen ook afgebroken.


Datum: 06-09-2008
Naam: Rudy Vogels img

En ik heb mij vergist, de naam van de kolenboer was Theunissen.


Datum: 08-01-2009
Naam: Jan van der Meulen

Voorheen was de Zuidooster, waarvan de voorganger Vitesse was, gehuisvest in een hal van Van der Meulen-Ansems aan de Vestdijk, die door de Nederlandse Spoorwegen voor haar dochter gehuurd was. De zoon van de chef onderhoud van Vitesse was .. van Os, wiens zoon een bedrijfje heeft van echt antieke auto's aan de Lucas Gasselstraat, waar de naam Vitesse op een pand staat tegenover aannemer van Rijswijk.