Fotonr.: 16658
Bijdrager Lucien Brouns
Locatie 1.:Centrum |114 Fellenoord |Pruimenstraat*

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Pruimenstraat

Beschrijving De Pruimenstraat hier op de hoek met de Nieuwe Bogert== We hebben de foto vervangen door een iets beter examplaar uit de Collectie van Paul Gooskens. Red. ==
Geplaatst op 11-08-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 31-10-2008
Naam: Ria de Turck img

'n Fijne zonovergoten straat. Jaartal van foto mij ook onbekend. Ik heb er gewoond tussen 1945 en 1953. Recht vooruit expeditiebedrijf Latour, dan kwam er 'n bocht naar links tot aan de Broekseweg. Rechts op de hoek was bakkerij en winkel van Heynen (daar kreeg ik vaak 'n lolly van mevrouw Heynen). Vanaf de Broekseweg terug in de Pruimenstraat aan de rechterkant woonden vanaf de hoek de families Smeets, ?, ?, Dekkers, ?, Van Beek, Dolkens, Verspaandonk (dat waren wij), Van Est, Van het Hof, Wanders, Senders, Van Rooy, ?, Beurskens. Aan de overkant, dus vanaf de man op de foto, V.d. Heyden, Van Rooy, Peeters, ?, V.d. Hooghe, ?, ?, Geerts (die zijn naar Australië geëmigreerd in de vijftiger jaren), V.d. Gevel, Van Wanrooy, Ver- of Van Kooyen. Alle huizen van deze straat en de hele omgeving zijn in de vijftiger jaren gesloopt voor de Technische Hogeschool, nu geheten TU/e.


Datum: 31-10-2008
Naam: Hans van Melis img

Het jaartal is 1943 (zie Stadgenoten, Groot Woensels Memoriaal deel I blz 78).


Datum: 12-01-2009
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden img

Wat leuk om deze foto te zien! Rechts, nummer 2, hebben mijn opa en oma met hun vier kinderen gewoond. Mijn vader was de oudste, Henk, Betsie, Riek en Jan v.d. Heijden. De enige die nu nog in leven is, is tante Bets. Ze is 90 jaar.


Datum: 12-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck img

Hallo Lian, even 'n vraagje. Is een van deze Van der Heijdens later naar de Herzenbroekenweg in Tongelre verhuisd? En had diegene 'n dochter die Ans heette? Ik dacht dat dat zo was, maar ik ben er niet zeker van.


Datum: 12-01-2009
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden img

Hallo Ria, je hebt het helemaal goed. Wij hebben vroeger eerst in de Rogier v.d. Weijdenstraat, en daarna op de Herzenbroekenweg 60 gewoond. Mijn oudste zus is inderdaad Ans. Daarna komt mijn broer Willie, dan ik, Lian (voorheen Lia) en dan mijn jongste zus Wilma. Wat leuk dat je je mijn zus nog herinnert van vroeger!


Datum: 13-02-2009
Naam: Peter Enest img

Hallo beste mensen, ik ben 27-07-1948 geboren op nr. 10 en heb daar gewoond tot 17 september 1957. Wij woonden naast fam. De Hooghe. Bestaat er toevallig een plattegrond van deze omgeving uit die tijd? <<< Kijk eens naar foto 2273 (red.)>>>


Datum: 13-02-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck img

Hallo Peter, heb jij ook 'n oudere broer die Hennie heet? In mijn herinnering hoor ik jouw moeder nog roepen: "Hennie", met de nadruk op "nie", met een vrij hoge stem. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar het is 'n herinnering uit mijn vroegste jeugd. Onze huizen, met oneven nummers, moesten eerder ontruimd worden voor de bouw van de Technische Hogeschool. Ontzettend jammer, het was zo fijn wonen in die straat.


Datum: 13-02-2009
Naam: Hans van Melis img

Plattegrond 2273 is slecht voorbeeld redactie. De hele steenvruchten-boomgaard (Kersen, Pruimen, Noten) is hier al uitgegumd. Op luchtfoto 4317 van december 1944 is alles te zien wat de bombardementen van de buurt hebben overgelaten. Lees bij 4317 mijn (non)-adhesiebetuiging aan de gemeente Eindhoven. <<< bedankt Hans voor deze toevoeging (red.)>>>


Datum: 24-01-2010
Naam: Peter Ernest img

Inderdaad heb ik een oudere broer Henny, geboren 17- 09-1945. Helaas heeft Henny in 2001 een herseninfarct gehad en woont sindsdien in Dommelhoef. Henny weet alles nog en kent ook bijna iedereen nog (veel beter dan ik) en bezoekt regelmatig de sites "oud Eindhoven"


Datum: 03-06-2010
Naam: Frits Hekman img

In één van de huizen met een vraagteken (aan de rechterkant dus) woonde de familie Wijn in 1950, al een wat ouder echtpaar. Hun dochter woonde op de Eckartseweg tegenover de OLV-kerk.


Datum: 18-06-2010
Naam: Yvonne Sanders img

Weet iemand waar de familie Wanders nu woont? Volgens mijn moeder (Mies Sanders-Egberts 90 jaar) uit Wehl, woonde in de Pruimenstraat haar tante Pieta Wanders. Mijn moeder leeft nog en zou graag weten hoe het met haar familie is gegaan. Zij was de dochter van Hannah Wanders en Joseph Egberts. 


Datum: 18-06-2010
Naam: Lucien Brouns img

Mijn opa en opa (fam. Van Moorsel) woonden in de Oude Bogert samen met de kinderen. Mijn moeder Els Brouns-van Moorsel leeft nog en is 96. Ze is dementerende en had het deze week over de Oude Bogert. Ze wilde weer naar huis zei ze. Het juiste adres weet ze niet meer. Later zijn ze verhuisd naar de Gildelaan.


Datum: 20-06-2010
Naam: Ria de Turck img

Lucien, even 'n reactie op jouw berichtje. Ik heb aan mijn moeder gevraagd (Ida Verspaandonk, destijds wonende in de Pruimenstraat 17) of zij zich de familie Van Moorsel nog kon herinneren, zij is nu bijna 87 jaar, en ja hoor, er kwamen enkele voornamen te voorschijn, nl. Fien, Sjef, Miet, Betsie. Mijn moeder wist niet het huisnummer, maar de namen Oude en Nieuwe Bogert riepen wel herinneringen op. Na enig vragen kwamen er nog veel meer andere familienamen bij haar op uit die oude omgeving. Zij is wel bejaard, maar nog heel goed bij de tijd. Ook even reactie voor Yvonne. Wij hebben de familie Wanders, dus tante Pieta en ik dacht ook nog 'n zoon Hans, ook gekend. Zij hebben in de Pruimenstraat 11 of 9 gewoond. Mevr. Wanders was toen in mijn ogen, ik was toen 8 jaar, al oud, waarschijnlijk ca. 48 jaar (voor mij was dat toen stokoud), nu ben ik zelf bijna 65 jaar, dus nu zou ze voor mij nog jong wezen. Maar ik denk wel dat, als ze nog leeft, ze wel tegen de 100 is. Maar waar ze gebleven zijn, wist mijn moeder ook niet. Dit is dus niet de informatie waar je om vroeg, maar ik wil je wel zeggen dat ik die mevrouw heel aardig vond.


Datum: 21-06-2010
Naam: Lucien Brouns img

Beste Ria, uw moeder weet het nog goed. Alleen Miet moet Mies zijn. Dan waren er nog Theo en Franske, een gehandicapte zoon. Fien leeft nog en wordt volgende week 90. Woont in Kronehoef, maar is ook dementerende.


Datum: 20-12-2010
Naam: Jan Naus img

Ergens op de hoek Pruimenstraat/Bogert woonde toch een sigarenboer die sigaren maakte?


Datum: 20-12-2010
Naam: Ria de Turck img

Hallo Jan, meestal worden sigaren door sigarenboeren gemaakt, maar inderdaad. die "sigarenboer" was meneer V.d. Heijden, woonachtig op 2. Op deze foto kun je zien dat wij zo ongeveer tegenover elkaar woonden, wij aan de linkerkant voorbij die lantaarnpaal bij de laatste dakkapel en jullie tussen fam. De Hooghe en fam. Geerts die naar Australië geemigreerd zijn. Leuk hè, om die ouwe straat nog eens te zien. Zeker in die stralende zonneschijn nu wij zo'n dik pak sneeuw hebben.


Datum: 20-12-2010
Naam: Hans van Melis img

Meestal worden sigaren door sigarenmakers gemaakt en door sigarenboeren verkocht. Werkte meneer V.d. Heijden alleen vanuit een woonhuis of had hij personeel?


Datum: 21-12-2010
Naam: Jan Naus img

Volgens wat ik me kan herinneren werkte hij vanuit huis, ik zag hem nogal eens bezig als ik door het raam keek. Dus ook toen waren er al ZZPers.


Datum: 24-12-2010
Naam: Peter Ernest img

Leuk, dat ik de naam Jan Naus tegenkom, ik dacht dat het Nouwens was. Is dit dezelfde Jan? Volgens mij woonde de famile die ik bedoel twee deuren verder dan wij, dat moet dan nr. 6 zijn geweest. Jan heeft ook een broer Henk en een zusje waarvan ik de naam ben vergeten.


Datum: 26-12-2010
Naam: Jan Naus img

Hallo Peter, het is geen Nouwens maar Naus, en ik ben de Jan die jij voor je hebt. Ik kan me jullie nog heel goed herinneren ook je broer Henny, erg jammer van je broer dat hij al zo vroeg een herseninfarct heeft gekregen. Ik heb inderdaad een broer die Henk heet en een zus Mieke en later is er nog een broer bij gekomen. Wij woonden niet op 6 maar twee deuren voor jullie, op 14. Ik herinner me dat jullie naar het Burghplan zijn verhuisd, klopt dat? Leuk dat jij je dat nog kan herinneren. Ik zelf woon al 40 jaar niet meer in Eindhoven maar in Goirle, de rest woont nog allemaal in Eindhoven.


Datum: 26-12-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden img

Die sigarenmaker op de hoek Pruimenstraat/Bogert was Willeke v.d.Heijden, hij was mijn opa.
Jan Naus, wat leuk dat U zich dat nog kunt herinneren!
Mijn vader Henk was zijn oudste zoon en is ook sigarenmaker geworden. Dan had je mijn tante Bets, tante Riek en ome Jan. Ik kon me niet herinneren dat opa sigarenmaker (aan huis) was geweest, dus ben even aan het informeren geweest bij mijn oudere zus en broer.


Datum: 27-12-2010
Naam: Jan Naus img

Hallo Lian, wat leuk dat ik je reactie lees. Ik ben erg benieuwd hoe oud je vader is, of is geworden. Ik weet nog heel goed dat je opa een heel klein hondje had dat niets anders deed dan keffen als je langs de poort liep. Ondanks dat we meerdere malen gewaarschuwd waren door je opa, wou ik niet luisteren en keek een keertje onder de poort door, die overigens om de hoek lag in de boogaard, en werd onmiddelijk in mijn gezicht gebeten. Dat zijn dan van die dingen die je van je leven niet vergeet.


Datum: 03-01-2011
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden img

Hallo Jan, mijn vader is helaas maar 63 jaar geworden. De zus die na mijn vader geboren is, is tante Betsie en zij is vorig jaar (2010), als laatste van de vier, op 90-jarige leeftijd overleden. Ik kan me maar weinig herinneren van opa en oma. Ik weet nog wel van mijn oudste zus dat ze samen nog in Stratum hebben gewoond tussen de Jan van Eijckgracht en de Sint Bonifatiuslaan, in een bejaardenhuisje. Oma overleed als eerste van de twee en was nog niet zo oud. Dat ze een hondje hadden, kan jammer genoeg geen van ons vier zich herinneren. Heb je misschien nog meer herinneringen?


Datum: 19-01-2011
Naam: Hans van Melis img

RBTT 1260 sigarenfabriek W. van der Heijden Pruimenstraat 2 opgericht 25-3-1926, verwerkte in 1939 1289 kg ruwe tabak alleen of met 1 personeelslid. Hij werkte voor 92% voor een andere fabrikant, verkocht 5% aan winkeliers en 3% particulier. Hij noemde zijn sigaren Merk 1, 2 en 3.
RBTT 1391 nog een sigarenfabrikant N. van der Heijden op Koudenhovenseweg 189 met de fabriek op Koudenhovenseweg 191 in 1941. Die verwerkt samen met twee zonen 450 kg tabak.
Volgens adresboek 1934 een sigarenfabrikant N. Heijden op Urkhovenseweg 11.


Datum: 19-01-2011
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden img

Leuk om wat van mijn opa van vroeger te lezen. Ik zal dit zeker aan mijn broer en zussen laten lezen! Hans hartelijk bedankt!


Datum: 19-04-2012
Naam: F..Hannes v.Wanrooij img

Ik ben Siny van Wanrooij en heb in de Pruimenstraat gewoond, eerst op 23 en later op 20. In 1953 moesten wij verhuizen vanwege de sloop van onze huizen en nieuwbouw van de Rabobank. Mijn vader was eigenaar van 23, 21 en 20. Alle drie de huizen werden onteigend. Wij zijn toen naar Tongelre verhuisd, waar we nu nog wonen. Ik had twee oudere broers en een zus, Martien, Jo en Cisca. Ze zijn alledrie overleden.


Datum: 22-10-2015
Naam: T. Dirks img

Beste Yvonne Sanders, ik (woonde op nummer 5) en was de beste vriend van Gerard Wanders (de zoon van Pieta). Pieta is destijds naar de Boschdijk verhuisd. Zowel Pieta als Gerard en zijn broer Ad zijn overleden. Misschien dat Lies Wanders (de dochter van Pieta) nog leeft. De dochter van Gerard Wanders (dus de kleindochter van Pieta) heet Ghita en woont in België.
Piet de Vries woonde in de Nieuwe Bogert (tegenover de Pruimenstraat).


Datum: 18-12-2023
Naam: A.B. Tempels img

Wij hebben recht tegenover dit pand gewoond op nummer 39. Ben toen ook nog verschillende keren bij de sigarenmaker op bezoek (kijken) geweest