EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24403

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Pruimenstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg hoek Pruimenstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

02-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-06-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Rechts op de hoek was de banketbakkerszaak van Heijnen, rechtsaf de Pruimenstraat. Eerste straat links de Pastoor Petersstraat, daar liepen wij door naar school in de Houtstraat. Wij woonden in de Pruimenstraat 17, de eerste acht jaren van mijn leven tussen 1945 en 1953. Ik heb er zoveel indrukken opgedaan en weet nog zoveel uit die voor mij mooie tijd. Wat zouden ze met al die mooie lantaarnpalen van toen hebben gedaan? Waarschijnlijk gesloopt, zoals zoveel dingen van vroeger!


Datum: 02-06-2010
Naam: Frits Hekman  
img

In de hoge huizen links was in het pand met de lichtste voorgevel de kruidenierswinkel van Piet Hoens. In de rij lage woningen daarnaast woonde Martien op den Buijs, de schrijver van "Stadgenoten" (over het verdwenen Woensel).


Datum: 20-09-2010
Naam: G.A. Dijkink  
img

Ik woonde tot 1946 op Broekseweg 40, naast bakker Jos Heijnen. Ik ben zeer ingenomen met deze foto, want mijn fotomateriaal uit die tijd is verloren gegaan. Als er meer foto's zijn, zou ik daar erg gelukkig mee zijn. De oorlogsjaren met alles wat daarbij hoorde heb ik hier meegemaakt, dus ook de bevrijding. In het eerste huis, met afdakje boven de voordeur, daar woonde ik.


Datum: 18-12-2010
Naam: Jan Naus  
img

Ik heb onlangs nog een reactie geplaatst op de foto van de Pruimenstraat. Zelf ben ik geboren in de Pruimenstraat 17 en heb daar gewoond tot wij daar weg moesten omdat daar alles gesloopt moest worden. Het klopt wat Ria schrijft dat we door de Pastoor Petersstraat via de Houtstraat naar school gingen. Ik ging toen naar de Fraterschool op de Boschdijk, naast de kerk. Ik bewaar hier ook mooie herinneringen aan. En ja, die lantaanpalen zullen wel gesloopt zijn.


Datum: 19-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Jan, wat leuk dat jij ook in de Pruimenstraat gewoond hebt, maar klopt nr. 17 wel? Dat is nl. het adres waar wij gewoond hebben tot ca. juli 1953. Mijn grootouders hebben daarna nog verschillende jaren op dat nummer gewoond. Ik weet niet precies tot welk jaar, maar zeker nog zo'n twee jaar. Ik meen me te herinneren dat er een familie Naus tegenover ons woonde op nr. 12 of 14? Naast fam. Van de Hooghe. Hadden jullie niet twee kinderen, twee jongens? Ik ben daar zelf niet geboren, maar in het St. Josephziekenhuis op de Aalsterweg in augustus 1945. Heb daar wel gewoond van augustus '45 tot juli '53. Oude herinneringen, pure nostalgie!


Datum: 19-12-2010
Naam: Jan Naus  
img

Wat stom van mij, natuurlijk ben ik niet geboren op 17 maar op 14, inderdaad naast de De Hooghe.
Ik heb nog wat foto's uit die tijd, waar we met een hele groep kinderen op staan bij een knikkerbaan die we toen gemaakt hadden. Ik zal proberen of ik deze een keer geplaatst kan krijgen.
Wij waren toen al met drieën thuis, inderdaad twee jongens en een meid.
Enkele namen die ik als ik het goed heb me kan herinneren zijn, Ernest, Van Rooy, Peters, Beurskens en dan woonde er ook nog ergens een Van Kooyk.


Datum: 20-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Jan, ik zat er wel dicht bij, maar dat jullie ook nog 'n zusje hadden wist ik niet meer. Bekijk foto 16658 van Lucien Brouns maar eens en lees dan ook nog de reacties op die foto, dan wordt je meteen 'n heel stuk wijzer. Ik ben wel benieuwd naar jullie leeftijd (valse schaamte is niet nodig, ik ben nu 65) en naar de foto's van die knikkerbaan.


Datum: 26-12-2010
Naam: Jan Naus  
img

Bij deze wordt je nieuwsgierigheid beloond (goed bedoeld). Ik ben 63 en word 29 januari 64, mijn boer Henk is 61, mijn zus Mieke 58, mijn broer Peter 55 jaar. Wij hebben een zoon en die is 32 jaar. Zelf ben ik sinds drie jaar met prepensioen en heb dus lekker veel tijd voor mijn twee kleinkinderen (een jongen en een meisje). Ik woon al 40 jaar niet meer in Eindhoven maar in Goirle.


Datum: 27-12-2010
Naam: Arie Westhof  
img

Pruimenstraat, ja daar ben ik geboren in maart 1945. In oktober of november 1945 zijn we terugverhuisd naar Haarlem of Bloemendaal. Mijn ouders met mijn broer waren naar Eindhoven verhuisd omdat het psychiatrisch ziekenhuis Santpoort werd gesloten. Op Duits bevel werden patiënten naar Eindhoven, Woensel overgebracht.
Regelmatig heb ik mijn moeder horen vertellen over de fam. Van Wanrooy en Dekkers. Zelf weet ik er niets van, maar het is wel leuk foto's te zien van de Pruimenstraat.


Datum: 28-12-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Ria, ik ben enige jaren bij de fam. Heijnen over de vloer gekomen, rond de jaren 1950/1960. Ik weet dat ze twee dochters en een zoon hadden. Met die zoon (helaas ben ik zijn voornaam kwijt) ben ik enkele jaren bij harmonie Apollo`s Lust geweest. Daar heb ik van hem geleerd hoe je trommelvellen moest rollen en weer opnieuw opspannen. Toen had je nog echte varkensblaas. Moeder Heijnen was, dacht ik, toen al weduwe. Later zijn ze naar de Nieuwe Fellenoord verhuisd en is het contact verwaterd.


Datum: 28-12-2010
Naam: G.A. Dijkink  
img

Ad Thijssen, als buurman in de jaren tot 1945 kan ik je het volgende vertellen: vader Jos Heijnen is in 1949 overleden. Zij hadden twee kinderen, Frits de zoon en Elly de dochter, van een derde kind is mij niets bekend. Ik heb ze voor het laatst ontmoet in 1950 en toen heb ik vernomen dat vader Jos was overleden. Ook toen was er naar mijn beste weten geen derde nakomeling.


Datum: 28-12-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Mijnheer Dijkink. Als Elly nog leeft, bekijkt ze misschien ook Eindhoven in Beeld en kan ze ons iets meer vertellen. Ik ben van 1944. Bedankt voor uw reactie.


Datum: 28-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Ad, ik ben het met je eens dat er nog 'n tweede dochter Heijnen was, nl. Gerrie. Zij stond regelmatig bij moeder Heijnen in de winkel, ik kreeg toen vaak 'n lolly. Gerrie heeft later lange tijd bij damesmodezaak Verburgt in W.C. Woensel gewerkt. Elly was ouder dan Gerrie, maar allebei waren ze 'n stuk ouder dan ik. Ik ben geboren in 1945. Apollo's Lust klinkt mij bekend in de oren, want ik heb in de jaren 60 bij muziekinstrumentenfabriek Schenkelaars op de Ruysdaelbaan gewerkt en daar werden door veel harmonieën en kapellen instrumenten gekocht.


Datum: 28-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Jan Naus, bedankt voor m'n beloning betreffende jullie leeftijden. Ik ben dus 65 en heb een zoon, 37 jaar oud. Geen kleinkinderen. Bekijk foto 15641 eens. Herken je die woningen niet? Of jullie huis of  Van de Hooghe's huis staat er duidelijk op.


Datum: 28-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Arie Westhof, fam. Van Wanrooij woonde schuin tegenover ons op nr. 18 of 20. Zij hadden in ieder geval twee dochters, Ciska en Sieny, maar die waren allebei al volwassen. De familie Dekkers ken ik beter, oudste dochter Riet, dan zoon Frits, dan dochter Ans (zat bij mij in de klas), dan zoon Tiny en dochter Toos. De hele familie is in de jaren 50 naar Tongelre verhuisd, net als wij.


Datum: 29-12-2010
Naam: Jan Naus  
img

Hallo Ria, ook wij zijn naar Tongelre verhuisd en wel naar de Abraham van Diepenbeeckstraat. Ik ken de fabriek van Schenkelaars heel goed, want de A. van Diepenbeeckstraat is een zijstraat van de Ruysdaelbaan. Ook had je daar op de hoek het naaiatelier van Pisa zitten.
Ben benieuwd waar jullie in Tongelre naartoe verhuisd zijn.


Datum: 29-12-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Hoi Jan, staat je broer Peter toevallig op foto 22836 of is hij bij drumband "de Laak" geweest?


Datum: 29-12-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Hoi Jan, wij zijn in 1953 naar de Dr. W. Leijdslaan verhuisd, waar nu nog familie van mij woont. In 1968 ben ik naar Nuenen verhuisd (het mooiste dorp nabij Eindhoven) en daar woon ik nu nog met veel plezier.


Datum: 30-12-2010
Naam: Jan Naus  
img

Hoi Gerard, ik heb even naar de foto gekeken, maar kan Peter niet meteen herkennen. Hij was wel bij de drumband en als ik hem zie, zal ik hem vragen of hij jou kent. Ik denk dat je wel gelijk hebt.


Datum: 15-03-2012
Naam: Marc Heijnen  
img

Mensen met vragen over de familie Heijnen die op de Broekseweg hoek Pruimenstraat een bakkerij hadden, kan ik vertellen dat mijn vader Frits Heijnen vorig jaar is overleden. Zijn twee zussen leven nog, Elly woont in Bochholt, België en Gerrie woont aan de Tempellaan.


Datum: 16-03-2012
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Marc, spijtig te horen dat je vader Frits is overleden. Ik weet niet of hij de oudste was van de drie kinderen Heijnen. Ik kan me hem niet echt herinneren, maar ik kende wel zijn naam en ook de namen Elly en Gerrie. Gerrie was de jongste van de zussen. Zij zullen zich mij wellicht niet herinneren, want ik was 'n stuk jonger dan zij.
Ik ben toen wij nog in de Pruimenstraat 17 woonden regelmatig in hun winkel geweest om voor mijn moeder 'n boodschapje te doen en kreeg dan vaak 'n lolly van jouw oma. Is nog steeds 'n leuke herinnering. Bedankt voor je reactie.


Datum: 16-03-2012
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Marc, volgens mij heeft jouw moeder of jouw tante verkering gehad met een marineman of marinier. Je opa reed in die tijd op een Heinkel-scooter. Dat was tussen 1955 en 1960.


Datum: 17-03-2012
Naam: Marc Heijnen  
img

Hoi Ad, mijn ene tante had inderdaad iets met een dienstplichtig marineman. De andere had een relatie met iemand bij de koopvaardij die later taxichauffeur is geworden. Mijn vader had een Heinkel-scooter, mijn opa was overleden in, als ik goed heb 1953, nog op de Broekseweg, waar onze bakkerij was. Volgens mij woonden ze toen al aan de Nieuwe Fellenoord, weggejaagd door de bouwactiviteiten van de gemeente.


Datum: 17-03-2012
Naam: Ad Thijssen  
img

Hallo Marc, het was inderdaad op de Fellenoord.


Datum: 18-03-2012
Naam: G.A. Dijkink  
img

Beste Marc Heijnen, indien je belangstelling hebt neem dan eens contact op. Ik ben de oorlogsbuurjongen van je vader Frits.
Beste groet Gerrit A Dijkink.
<<< Een persoonlijke e-mail sturen kan door op de naam (in het blauw) te klikken. (red.) >>>


Datum: 20-03-2012
Naam: Marc Heijnen  
img

Ik heb een foto ingestuurd van bakkerij Heijnen, naar ik denk, Broekseweg of Pruimenstraat uit om en nabij 1939. Zie 30831.