EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1675

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelstraat. (1)

Beschrijving

De Gagelstraat richting Woensel. De Regenboog is afgebroken en de tuin naast het linker pand is verdwenen bij de verbreding van Antoniusstraat en Frederiklaan. Voor de rest zijn de gebouwen sedert foto 706 niet veranderd. De huizen links zijn onderdeel van de eerste fase van Philipsdorp uit 1910.


Geplaatst op

19-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-10-2005
Naam: Wil van Hout  
img

De Gagelstraat...dat is toch de straat v.a.Woensel geheel aan de rechterkant de oude computers van Philips, je weet wel met die ponskaarten. En aan de andere kant de Philips personeelwinkel en nog vroeger de Philips gaarkeuken. Kwam uit in de Willemstraat. En van de Ven brandstof. Oh ja, er zat nog een draai in de straat.


Datum: 28-09-2007
Naam: Fred Nedsie  
img

Ik snap niet dat jullie het hebben over Woensel. De Gagelstraat zoals op de foto is de straat van foto 706 en wordt op de hoek, waar cafe De Voetbal was, doorkruist door de Antoniusstraat, het andere deel komt uit op de Willemstraat, waar eerst Van de Ven en Co was en tegenwoordig is daar Kwikfit.


Datum: 28-09-2007
Naam: Hans van Melis  
img

De Gagelstraat werd/wordt behalve door de Antoniusstraat ook doorsneden door de Vonderweg en de Mathildelaan. Er waren dus 4 stukken Gagelstraat (foto 1638). Op foto 8173 is bij de tweede cirkel van boven het stuk tussen de Mathildelaan en de St. Antoniusstraat waar de personeelswinkel was.


Datum: 08-08-2013
Naam: A. Ribbens  

Eerste huis zat vroeger Van Hofstat, Sjef en Mientje werkten daar. Twee huizen verderop zat Antje Wouters.


Datum: 06-10-2013
Naam: A .Ribbens  

En op de kale plek stond café "de Voetbal", ik ben daar geboren, Ad. <<< Ad, wij missen nog steeds je e-mailadres. (Red.) >>>