EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16857

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Bomstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oud Strijp (3)

Beschrijving

Dit zijn twee van de vier oude huizen die van de oude Botenbuurt nog over zijn in de Bomstraat


Geplaatst op

24-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-08-2008
Naam: Ad Louwers  
img

Wat een herinneringen als ik deze foto zie. Op deze stoep heb ik veel gespeeld, toen wij nog op het Schippershof woonden. Als het de twee huizen zijn rechts vanaf het vroegere Schippersfof gezien, dan zie je rechts op de foto het gangetje,waarin wij achterom moesten. Eerste poortje rechts.
Zie voor mijn herinneringen aan de Botenbuurt ook in de rubriiek "Verhalen" : Een wandeling terug in de tijd.


Datum: 16-09-2011
Naam: Jos de Natris  
img

Dit is Bomstraat 30en 32. Ik ben zelf op 32 geboren en heb er van 1948 tot 1973 gewoond. Kort erna werden deze twee huizen als voorbeeld gerenoveerd,  maar de verbouwing was bijna zo duur als nieuwbouw. Ik was vroeger vriend met Ad Louwers en Sander Smits. Met zijn zus Marian ben ik in 1973 getrouwd. We hebben nog even op Schippershof 14 gewoond, daarna verhuisd naar de Sint Theresiastraat, waar ik nog steeds woon.


Datum: 17-09-2011
Naam: Ad Louwers  
img

Ja Jos, dat van die renovatie herinner ik me nog wel. Alle huizen zijn later afgebroken en er is een heel nieuwe wijk voor in de plaats gekomen. Netjes, maar toch anders. Jammer ook van het verdwijnen van die brede stoepen, want daar hebben we wat op gespeeld, zonder dat je de kans had om overhoop gereden te worden. Woonde in het huis naast jullie niet de familie Vialle, die later ,meen ik, naar Nuenen verhuisd zijn ?


Datum: 17-09-2011
Naam: Jos de Natris  
img

Ja Ad, dat klopt, het  was de familie Vialle met de kinderen Adrie en Rian. De vader was een duivenmelker. We hebben heel wat duifjes gegeten. Ze zijn verhuisd naar Tongelre. Daarna kwam de familie Slegers er wonen (een paar jaar). Toen zijn er Joke, Bertus, Bertie en Anja Nooijen komen wonen tot ze eruit moesten voor de renovatie.