EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

482

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schippershof

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

Lichtjesroute

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Lichtjesroute (2)

Beschrijving

Een avondopname van de Lichtjesroute aan het Schippershof. Een van de jaarlijkse toppers in de route.(RHCe 0001034)


Geplaatst op

18-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2006
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Geweldig was dat, de lichtjesroute. We mochten laat opblijven en dansten op het trottoir. In 1961 was Hello Mary Lou heel populair. En dan die eindeloze sliert auto's die traag voorbij kroop, heel indrukwekkend.


Datum: 23-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

We kregen een keer een fakkel tijdens een lichtjesroute op het Vredesplein, welk jaar weet ik niet meer, heel de buurt was trots want niet iedere buurt kreeg zo'n fakkel.
Herinner me nog op het veld Boschdijk/Kronehoefstraat achter het fratersklooster een soort dansfeest, volgens mij ook tijdens de bevrijdingsdagen, met een optreden van de toen zeer bekende zanger Ben Steneker. Mijn ouders waren er kapot van en kochten meteen het plaatje Titel : One more time/I've been known to cry, het singeltje is nog altijd in mijn bezit.


Datum: 04-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Ik woonde op het Schippershof op de hoek (nr. 1). Duizenden lampkes heb ik mee in- en uitgedraaid, maar de hele buurt hielp altijd mee. Iedereen was lid van de Oranjevereniging Schippershof, waarvan eerst Huub v.d.Wildenberg en later Bert Vermeulen de markante voorzitter was. De laatste kon in sappig Brabants-frans de delegatie uit het Frans Bayeux toespreken, heerlijk was dat om te horen.
Er werd gedanst op de stoep voor het huis van Neutkens en daar zagen wij voor het eerst swingen en rock en rollen. Het Schippershof was altijd prachtig versierd en toch elk jaar een van de hoogtepunten van de Lichtjesroute, die door duizenden en duizenden en o.a. ook door talrijke volle bussen gereden werd. Af en toe reed er zich nog wel eens een bus vast in het tunneltje naar de Hastelweg, tot grote hilariteit van de jeugd natuurlijk.


Datum: 15-06-2008
Naam: Femia Veneman  
img

We hebben heel wat afgedanst en gevreën op het Schippershof op de muziek van Fats en Elvis. Dat hadden we allemaal te danken aan Thieu Adriaans, die voor die tijd een hele verzameling had.


Datum: 21-09-2012
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Volgens de website ED.nl (waarop nu een reportage staat over de Lichtjesroute) is deze foto genomen in Vlokhoven, waar nog altijd jaarlijks een ornament van een molen hangt.
Welke locatie klopt nu?


Datum: 21-09-2012
Naam: Ad Louwers  
img

Dit is echt 100% zeker het Schippershof. Van deze lampjes heb ik er tientallen zelf ingedraaid. Rechts de gevel van de fam. Neutkens met het St. Trudobeeld, symbool van Woningbouwvereniging ST. Trudo.