EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17258

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Taxibedrijven

Onderwerp 3.:

Harry van Kempen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Taxibedrijf Harry van Kempen (1)

Beschrijving

Deze taxi-exploitatie was van Harry van Kempen en bevond zich aan de Jan van Lieshoutstraat.


Geplaatst op

01-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

De informatie bij de 4 foto's van dit taxibedrijf kreeg ik van Jan van der Meulen.Hij stuurde mij het volgende:
"Deze taxi-exploitatie in de Jan van Lieshoutstraat was van Harry van Kempen. De claxons van deze Citroëns maakten, als ik me goed meen te herinneren, een soort geluid als "cito-cito". Harry van Kempen had na zijn taxi-tijd een grote sportzaak SPORT EN SPEL in de Rechtestraat naast of nabij Lodewijks meubelzaak. Deze zaken zijn, gelijk met van Piere boekhandel met het bombardement van 19 September 1944 volledig verloren gegaan. Lodewijks ging terug naar zijn oude stek aan de kleine Geldropseweg en Harry van Kempen had nog enige tijd een bedrijf in de Stuiverstraat in een gedeelte van de oude fabrieken van Caron (o.a. 'n strohulzenfabriek).
Later begon de ondernemer Harry van Kempen in enkele gebouwtjes van de Steenfabriek Gloudemans en van Gestel {thans DAF-terrein en Fabrieken) aan de weg naar Geldrop met het produceren van plastic producten, waaruit Tijger Plastics is ontstaan die tot grote bloei kwam en al snel als Tiger Plastics internationale markten veroverde. De fabrieken staan o.a in Geldrop".


Datum: 02-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Nog wat aanvullende informatie van Jan van der Meulen:
"Ik realiseerde me plotseling dat aller waarschijnlijkst van Oosterom het taxibedrijf van Harry van Kempen overgenomen heeft en later het Taxibedrijf verplaatste naar de hoek Nieuwstraat/ Markt in het grote monumentale pand met parkeergelegenheid van de wijnhandel Boex. Van Oosterom breidde daar zijn zaken verder uit met een touringcarbedrijf en een reisbureau en later met een hotel aan de zuidzijde van de Nieuwstraat. Vele jaren later bouwden de van Oosteroms een nieuw groot pand in de Mecklenburgstraat en werd tevens BMW dealer. De familie van Oosterom exploiteerde hun bedrijf onder de naam Cito reisbureau, Cito Taxi en mogelijk ook verdere activiteiten.
Het taxigeluid van de Citroëns van Harry van Kempen "Cito Cito Cito" is mogelijk zelfs reeds de bedrijfsnaam van het taxiebedrijf van Harry van Kempen geweest en is voortgezet door de van Oosteroms. Ik denk dat zo de ontwikkeling is geweest."


Datum: 02-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

We kijken hier tegen de voorzijde van het ziekenhuis. De taxi-standplaats bevindt zich dus aan de westzijde van de Jan van Lieshoutstraat. Volgens Jan van der Meulen zou dat het latere HEMA-terrein kunnen zijn. Het gebouw aan de linkerkant op deze foto meen ik te herkennen op een uitsnede van een panorama-foto (zie rode pijl op de grote versie foto)


Datum: 14-10-2008
Naam: Theo van Kempen  
img

Het taxibedrijf was inderdaad gevestigd op het terrein in de Jan van Lieshoutstraat waar later de HEMA gebouwd is.
Het gebouw op de foto is van de zusters (van Liefde?) die daar gehuisvest waren en er een montessori- en meisjesschool hadden.


Datum: 13-10-2011
Naam: Monique van Straten  
img

Kamer van Koophandel oud dossier nr 8530. Citax Eindhoven. Eigenaar Henricus R.J.H. van Kempen (geb. 01-02-1908 Eindhoven) Opgericht 10 augustus 1933. Jan van Lieshoutstraat (ongenummerd). Overgegeven 10 januari 1935 aan fa Th. Vlemmings.