EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17623

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat (14)

Beschrijving

De volgende 6 foto's van Sierd Loman betreffen het, intussen verdwenen, gedeelte van de Woenselsestraat vanaf de Montgomerylaan tot aan het begin van de huidige Vlokhovenseweg.


Geplaatst op

30-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-11-2008
Naam: Martin Vermeulen  
img

Hier woonde vroeger Driek Vogels, ook wel Driek Stront genoemd, vertelde mijn opa, die hier overigens ook een tijdje gewoond heeft. Later kwam hier nog een groente en fruithandelaar in. Die heeft de inrit voor de schuurdeur nog verlaagd om gemakkelijk te kunnen laden en lossen.
In het huis rechts woonde de fam Brouwers.
Waar je nu het grasveld ziet was vroeger een stuk land wat van mijn oom Toon van Tuyl was. Ik denk dat mijn vader daar een tijdje een stuk van heeft gehuurd want ik herinner me nog dat ik aardappelen moest helpen poten.


Datum: 04-12-2008
Naam: Martin Vermeulen  
img

Mijn opa en oma moeten rond 1940, in elk geval in het begin van de oorlog, daar een tijd gewoond hebben. Hun boerderij, bij vliegveld Welschap, was nl. in brand gestoken door de Duitsers. Hoelang weet ik nog niet. Toen zij verhuisden naar de Broekseweg kwam Van Eeuwijk (groentehandelaar) hier wonen.


Datum: 28-09-2009
Naam: Rob Doorleijers  
img

Hoi Martin, erg leuk om deze foto te zien met jouw commentaar. Driek Vogels was de broer van mij overgrootoma, Petronelle van der Palen. Hij werd inderdaad Driek Stront genoemd omdat hij met een strontkar langs de deuren ging (de tijd voor de riolering). Vanaf 1931 heeft hij hier op de Woenselsestraat 254 gewoond. Daarvoor woonde hij op de Woenselsestraat 40. Een zus van mijn oma heeft lange tijd bij hen gewoond, zelf hadden Driek en Hendrika geen kinderen. Ik weet niet hoe lang Driek hier is blijven wonen.


Datum: 28-10-2014
Naam: John van Eeuwijk  
img

Hier heeft fa. Jan van Eeuwijk, groothandel in groente en fruit gewoond tot 1982. Die zijn later verhuisd naar Gestel. Later is de boerderij afgebrand. En hadden hun bedrijf op de Run in Veldhoven.


Datum: 28-10-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

In mijn herinnering woonde Van Eeuwijk in een boerderij aan de Tongelresestraat. Zo'n dik veertig jaar geleden ben ik er eens geweest met iemand van de BAS uit Veghel. Dat moet dus hier geweest zijn. Is Berry ( Meba Verdi ) dan een van de zonen van Jan van Eeuwijk? Volgens mij zat er ook een groente en fruitveiling aan De Run in Veldhoven.


Datum: 29-10-2014
Naam: John van Eeuwijk  
img

Nee Berry is een zoon van Gerrit van Eeuwijk, wij stonden op de groothandelsmarkt in Tongelre op het veilingterein NCB later zijn we met de veiling naar de Run in Veldhoven gegaan.