EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29496

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Strijps Muziekcorps

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fancy Fair Vlokhoven (1)

Beschrijving

In 1956 werd er op het voorterrein van autohandel Roxs-Konings, bekend om de 4-bladige propellor aan de zijgevel, een fancy-fair georganiseerd om zodoende geld in te zamelen voor nieuwe kostuums voor de Fanfare "Vlokhovens Glorie". De drumband van het Strijps Muziekcorps kwam de officiële opening van de fancy-fair muzikaal opluisteren. Aan belangstelling was geen gebrek.
Kapelaan Gruters had het volgende geschreven bij de foto: "Fancy-fair ter Uniformering der Fanfare. Opbrengst fl. 10.000. winst fl. 6.000."
Op de foto zien we rechts van de lantaarnpaal nog een stukje van de overkapping van het tankstation van de autohandel. Daarachter is de helft van villa Cox, Woenselsestraat 270, zichtbaar en links daarvan nr. 272. 
Voor meer foto's van de fancy fair klik hier 

De foto komt uit de nalatenschap van toenmalig kapelaan Gruters.


Geplaatst op

08-10-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Op nr. 272 woonde Toon Kox, die vroeger het café had bij Pietje Bokt. Hij is van de lagere school af bevriend geweest met mijn vader. Daarnaast was de werkplaats van autohandel Pellegrom. Pellegrom zelf woonde er schuin tegenover en had een klein winkeltje aan huis. Vroeger kon dat allemaal, want naast ons, ongeveer 10 huizen verder, was de Edah-winkel. Het waren onze buren, maar de achternamen wist ik niet, alleen Jo en Bert.


Datum: 17-02-2016
Naam: Frans Damen  

In het linkerhuis woonde onder andere de ongetrouwde gezusters Van Berkel, zussen van kolenhandelaar Tinus van Berkel. Het huis werd speciaal voor hen gebouwd. Daarna: Tinus van Rooij, broer van de bekende aannemer Toon van Rooij. De familie Koks kocht het huis en had voorheen een café bij 't Bokt. Toen de gemeente het huis kocht, werd het nog een aantal jaren bewoond door de familie Verbeek. Een flink contrast met de buren, de familie Franse, die de laatste jaren in Villa Cox woonde.