EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17628

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat (19)

Beschrijving

.


Geplaatst op

30-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Als ik zo de hoge bomen bekijk op de achtergrond, moet dit stukje oude Woenselsestraat in de buurt liggen, waar ik zelf lange tijd heb gewoond. Rechts herken ik het pand, waar vroeger de fam. Renders woonde.? Ertegenover volgens mij de blok van 2, waar de fam. Langeberg woonde. Achter het eerste huis rechts stond een langere huizenrij, met in het eerste hoekhuis, de fam. Sibon. De rij is nog bijna compleet, met uitzondering van 2 reeds gesloopte panden op 2 plekken in de rij. Kan iemand mij bevestigen, of dit juist is?


Datum: 05-05-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Wim, als jouw verhaal klopt dan zou links van het pand links op de foto een open veldje hebben gelegen en vervolgens het huis van kapper Arie?? Van Riet.
Zie ik dit goed of zit ik mis?


Datum: 05-05-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Cor, volgens mij heb je helemaal gelijk, want het mooie alleenstaande pand rechts stond zo´n beetje tegenover het veldje. Daar aangrenzend rechts was in ieder geval het huis van Jan Langenberg gelegen, ik weet alleen niet in het linker of rechter huis, want zo ver ik me kan herinneren, was het een dubbelhuis, weer grenzend aan de gang naar het voetbalterrein van Philipswijk. Links van het veldje stond het pand van kapper van Riet. Adrie was hun muzikale zoon.


Datum: 05-05-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Wim, als ik me niet vergis woonde Jan Langenberg in het rechter huis van het dubbelhuis. In het linker gedeelte woonde de familie Smulders. Die hadden een leuke dochter Liesbeth vandaar dat ik dat dan weer weet! In het huis links op de foto kwam eind jaren '60 een kroostrijk gezin te wonen. Ze vielen op door hun blonde kroeshaar. Vandaar dat ze in de buurt bekend stonden als "De Schaopkes". Ik ging vroeger wel eens naar Piet Michiels voor "ouw brood" voor de konijnen maar een van de "Schaopkes" presteerde het om bij slager Piet Verberne binnen te lopen met de vraag: "Slaoger, hedde nog ouw vlis?"
Ook kwamen de "Schaopkes" regelmatig veel leeg goed inleveren bij Joep Wennekes (die toen ook frisdrank verkocht), zo veel dat het op begon te vallen. Joep ontdekte een tijdje later dat ze achter in zijn schuurtje, waar het leeg goed bewaard werd, een gat hadden gemaakt, het leeg goed daar weghaalden en het voor in de winkel weer inleverden!


Datum: 06-05-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Nou jij, Cor, zo stellig vertelt, dat Jan Langenberg in het rechter huis woonde, geloof ik dat, en dacht het eigenlijk ook wel, want vaag kan ik me herinneren, dat hij vanaf de doorgang ladders naar binnen sjouwde, dus moet hij ook rechts gewoond hebben. De naam Smulders zegt me, gek genoeg, niets, en ik kan me ook de "schaopkes" niet herinneren.


Datum: 06-05-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Logisch, Wim, dat je je "de Schaopkes" niet kunt herinneren want die zijn er pas in het tweede deel van de '60er jaren komen wonen. En jij hebt de Straot in 62 verlaten. Er schiet nu ineens door m'n kop dat er vroeger drie zusters woonden, in de volksmond de drie Musketiers genoemd, in dat huis links op de foto. Zegt jou dat iets? De fam. Smulders woonde er al vanaf eind jaren '50.


Datum: 29-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Kan iemand voor de duidelijkheid misschien zeggen welke straat rechts op de Woenselsestraat uitkomt? Want ook ik ken de bomen achteraan. Heb zelf vanaf 1978 tot 2006 op de Hulstbosakker gewoond.


Datum: 29-05-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Kan me vaag herinneren, Bauke, dat er een toegangspad was, rechts van het nog zichtbare pand van Renders, welke de doorgang was naar de tuinen achter dat huis. Een openbare weg was daar niet, volgens mij. Ik weet het echter niet meer zeker.


Datum: 29-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Begrijp ik het dan goed dat dit stuk Woenselsestraat nu het gedeelte is vanaf de Churchilllaan gezien in de richting van de Vlokhovenseweg? Dan zou het goed kunnen zijn dat dat zijweggetje rechts de ingang is van de Kampakker of de Hulstbosakker. In 1974 lagen die straten er al. Wow! Mega-interessant. Hier heb ik jaren gewoond en ik heb me altijd afgevraagd hoe juist dit stukje Woenselsestraat eruit heeft gezien. Sierd, nogmaals bedankt voor het plaatsen van de foto!


Datum: 29-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Als je nu op dezelfde plek zou staan, zou je een foto van de Geestakker maken. Brengt me ineens op het idee om dat dan ook maar eens te gaan proberen! Met die bomen en dat jaren '70 pand rechts ervan als oriëntatiepunt.


Datum: 15-11-2009
Naam: Ton Danes  
img

De familie Langenberg woonde in het huis naast de toegangsweg naar Philipswijk, hun buren waren zover ik weet (tot ongeveer 1960). De familie Smulders met inderdaad dochter Liesbeth met leuke sproeten en zoon Leo, waar ik nog een tijdje mee bevriend ben geweest. De 3 zusters (hele kleine vrouwtjes) zijn, omdat zij kleding maakten, ook bekend als de naaistertjes.