EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

21494

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

Crash Woenselsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Crash Woenselsestraat (5)

Beschrijving

De schade aan de andere zijde van de Woenselsestraat. Bij de lantaarnpaal nr 152 (Hosemans), daarnaast 150 (Ramakers), 148 (Duif)


Geplaatst op

19-09-2009

Reacties:

Datum: 22-11-2009
Naam: Frank Hosemans  
img

My sister was in her cot in the bedroom upstairs. The cot collapsed inwards, but she was unhurt.. We lived there till towards the end of 1952, when we emigrated to Australia.


Datum: 29-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Die crash (neerstorten van vliegtuig) op het huis van de Fam. v. Liempt kan ik me nog herinneren. Zelf was ik toen ruim 5 jaar oud, en wij woonden op nr. 43, redelijk dicht in de buurt. De klap was bij ons merkbaar. Vergeet het vuur ook niet meer. We hadden op dat moment natuurlijk geen idee, dat er in de familie zo veel slachtoffers vielen. Tragische omstandigheid van de oorlog.


Datum: 13-04-2011
Naam: Joseph Ramakers  
img

My parents moved into No 150 when they were married March 1940. My brother (deceased in 1999) was born in January 1941 and was a small boy when the crash happened. he was in his crib and a door fell on the crib probably saving his life. Most people do not know that there was a family living upstairs at the time. My mother's sister and husband (Slaats) were there and my aunt was very pregnant. They escaped through a back window since the stairs were on fire. When the house was repaired my parents moved back in and I was born there in 1945. By then the Hozemans were in Australia and the Fam van de Burg had moved in**.
One of my best friends was Peter Verstappen from the Friet winkel a few door down. After all these years we still have contact with each other. My maternal grandparents lived at 325 until they died in the mid 1960's. My paternal grandparent lived in Philiswijk and I spent many pleasent days there. As far as I know their house is still standing today.

** The time does not match with Frank Hosemans' remark from 22 november 2009 above! (red.)

>>>Voor al degenen die moeite hebben met dit verhaal in het Engels volgt hier een Nederlandse vertaling (red.)<<<

Na hun huwelijk in maart 1940 gingen mijn ouders op 150 wonen. Mijn broer (overleden in 1999) werd geboren in januari 1941 en was nog een peuter toen de crash plaats vond. Hij lag in zijn bedje toen een deur erop viel en dat heeft waarschijnlijk zijn leven gered. De meeste mensen weten niet dat er in die tijd een gezin bij ons boven woonde. Het waren een hoogzwangere zus van mijn moeder met haar man (Slaats). Zij moesten via een achterraam ontsnappen want de trap stond in brand. Toen het huis weer hersteld was trokken mijn ouders er weer in en ik werd daar geboren in 1945. Toen was de Fam. Hosemans al in Australië en woonde de Fam. Van de Burg op 152**.
Een van mijn beste vrienden was Peter Verstappen van de friteszaak, een paar deuren verder. Na al die jaren hebben we nog steeds contact. Mijn grootouders van moeders kant woonden tot aan hun dood, midden 1960, op 325. De grootouders van vaders kant woonden in de Philipswijk waar ik heel veel plezierige tijd heb doorgebracht. Zover ik weet staat hun huis er nog steeds.

** De tijd komt niet overeen met de opmerking van Frank Hosemans van 22 november 2009 (red.)


Datum: 13-04-2011
Naam: Joseph Ramakers  
img

The Hosemans left for Australia in 1953. I worded my story a little wrong.


Datum: 31-08-2014
Naam: Theo Swinkels  
img

Voor zover ik weet is de familie van den Burg uit Zeeland na de watersnoodramp in 1953 naar Eindhoven gekomen. Want wij woonden op Vlokhoven en mijn vader heeft toen van de koop afgezien