EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17738

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

713 Hagenkamp

Straat:

Maria van Bourgondiëlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Michaëlschool / De Troubadour

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Klassenfoto Michaëlschool

Beschrijving

Klassenfoto Michaëlschool met onderwijzer dhr. Van Empel en als hoofd van de school dhr. Strik. Dit was aan de Maria van Bourgondiëlaan in Gestel. Dit is voor mij de 3e klas en ik zit 2e rij van onder 2e van rechts naast Henny Meyer. Wie kent er nog meer namen?                


Geplaatst op

06-11-2008

Reacties:

Datum: 06-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tweede rij, tweede van rechts een van Eindhovens grootste muziekmensen: Ferry Swinkels!


Datum: 07-11-2008
Naam: Ferry Swinkels  
img

Het jaartal zal ong. 1960 zijn.
Linksboven Karel v/d Leegte, Paul Swens, Wally van Boxtel. Tweede rij o.a. Diny van Wamel, Maria Bosman, Ria Claasen. Derde rij ? ? ? ? ? ? ? ? Nico Hamers, ikzelf, Henny Meyer. Onderste rij ? ? ? Mieke Sanders, Gerda van Wees.
Wie kent er nog meer namen?


Datum: 05-02-2009
Naam: Nico Denis  

Wij woonden in de Maria van Bourgondiëlaan tegenover deze school op 43. Willemien Beijens staat op de foto 3e rij van boven, de 4e van links. Zij woonde naast ons op 41, en op 47 woonde Swens en op 39 Hamers. Jaartal 1961-62? De school heb ik nog zien bouwen in 1960. Wij zijn in die nieuwe huizen komen wonen in 1959.


Datum: 16-03-2009
Naam: Maria Boschman  
img

Leuk, die foto uit 1960, en voor die tijd heel bijzonder dat we op een gemengde school kwamen. Ik heb hiervoor de 1e en 2e klas bij de nonnen op de Theresiaschool gezeten, achter de Lambertuskerk. Die nonnen waren heel streng. Deze school was voor mij een verademing.
Nog wat namen: onderste rij naast Mieke Sanders in midden Wilma Bakermans, , ...?, achter haar op rij 2 Gonnie?, helemaal links 2e rij Hans de Wit, Jantje v.d. Aa, Elly van Bladel. 3e rij links nr. 2 Mien Saedt, Diny v. Wamel, Ansje v.d. Broek, Nelly Muller, Thea Folkeringa,
Op rij 4 (achter mij) Jo Hamers. We hadden ooit een reünie, heb ik van genoten, wel al vele jaren geleden. Stel dat Hans de Wit dit leest: waar blijven de foto's die je van de reünie hebt gemaakt?


Datum: 29-04-2009
Naam: Thea Folkeringa  

Hé hartstikke tof zeg. Wat goed van jou Maria dat je de namen nog kent, Helaas weet ikzelf de namen niet meer. Wij zijn in 1960 in de Karel de Stoutestraat nr. 16 komen wonen en hebben daar met plezier gewoond. Misschien kunnen we nog een keer een reünie houden?


Datum: 26-06-2009
Naam: Ad van Empel  
img

Min of meer toevallig vond ik deze foto. Wat een leuke snoeten op deze gemengde(!) groep kinderen. Het was ook voor het eerst dat ik meisjes in de klas mocht hebben.
Het was een geweldige tijd, waar ik ook na 50 jaar met plezier aan terugdenk, al ben ik ondertussen al 75 jaar.


Datum: 01-07-2009
Naam: Jo Hamers  
img

Volgens mij zit Frans Claassen links van Nico. Een naam die mij nog bijstaat is Marcel Groenen. Ik denk ook dat het Frans Jansen is die rechts van Karel van de Leegte staat. Het naar school als de bel ging en nog op tijd komen was was een luxe. Dat men vanuit de school in onze slaapkamer kon kijken als wij "ziek" waren was minder. De aardappel in de uitlaat van meneer Strik wordt bij ons op verjaardagen nog wel eens besproken.


Datum: 13-07-2009
Naam: Henk van Empel  
img

Zelfs hier in Amerika ziet mijn jongere broer er geweldig uit. Ben van 1938 of 1939 op de Henricusschool geweest. Tijdens de oorlog waren wij ook op de meisjesschool, St. Barbara geloof ik.
Dit is een mooie website. Zal er zeker van genieten en vaak aan De Bennekel denken.


Datum: 23-12-2009
Naam: Wilma van Ginkel-Bakermans  
img

Een van de leukste schooljaren uit mijn herinnering. De derde klas, met onze overbuurjongen Ad van Empel als leraar en ook de eerste gemengde school in Eindhoven.
Ik, Wilma Bakermans, nu Van Ginkel, zit zelf ook nog steeds in het onderwijs, woon in het dorpje America in Limburg, ben getrouwd met Ger van Ginkel (uit de Wenzelweg) en heb twee nu ook al getrouwde kinderen.
Ik ken nog wel een heleboel namen uit die tijd: (na zelf 25 jaar in het onderwijs, misschien een beroepstic?)
Bovenste rij v.l.n.r. Karel v.d.Leegte. meester Ad van Empel, Frans Jansen, Kees Diekhorst (vroeger Diekerscheid), Paul Swens, Freddie?, Wally van Boxtel, Jo Hamers, Theo ? , Bennie ? meneer Strik.
2e rij v.l.n.r. Marc (Swinkels?), Mientje Saedt, Diny van Wamel, Ans v.d. Broek, Nelly Muller, Thea Folkaringa, Maria Boschman, Ria Claassen,(getrouwd met Jan v.d.Aa).
3e rij v.l.n.r. Hans de Wit, Jan v.d. Aa (kijkt naar beneden), Elly van Bladel, Willemien Beijens. Connie Geerits, Frans Claassen, Jo Hamers, Ferry Swinkels, Henny Meijer.
Onderste rij v.l.n.r. Roswitha?, Annette Smidt, Wilma Bekermans, Annemieke Sanders en Gerdie van Wees.
Ik heb nog jaarlijks contact met Ria en Jan v.d. Aa. Ze wonen nu in Florida in Amerika. Ans van de Broek, nu Beekman, is nog steeds mijn vriendin. We gaan regelmatig met z'n viertjes weekendjes weg en treffen elkaar regelmatig.
Wally van Boxtel was onze buurjongen. We woonden op het Frederik Hendrikplein op nummer 13.


Datum: 16-04-2010
Naam: Jan J. van der Aa  
img

Bovenste rij: Freddie is Freddie van de Haar, Bennie is Bennie van de Horst, 35 jaar geleden getrouwd met Ria Claassen. Ria en ik wonen nu al zo'n 30 jaar in Gainesville, Florida, USA; 2 dochters; 1 getrouwd. Hebben nog steeds contact met Wilma Bakermans en sinds kort met Ferrie Swinkels.


Datum: 15-05-2010
Naam: Thea Folkeringa  
img

Wilma, je hebt echt een goed geheugen. Het valt trouwens op dat een heleboel van jullie nog de namen goed kennen. Ik zit ook nog steeds in het onderwijs op een middelbare school in Venray; heb nog een paar jaartjes te gaan en dan .....pensioen. Heb vroeger ook bij de KLM gewerkt en gevlogen etc. Woon weer terug in Eindhoven en 31 jaar getrouwd met Wilfried Hommerson. We hebben 1 dochter; is vorig jaar afgestudeerd aan de VU Amsterdam, Master of Science in Neuroscience. Vorig jaar heb ik Ad van Empel en Gerdy van Wees nog ontmoet in de gemeenschapsruimte Hagenkamp. Het zangkoor (Michaelkoor) bestond 50 jaar. De mis werd in de Lambertuskerk gehouden. Jongelui, wij behoorden tot de eerste generatie jongerenkoor toen. De vader van Ad van Empel had het opgericht en later heeft dhr. Verspaandonk het overgenomen. Jullie zullen het ongetwijfeld nog weten dat we toen op school moesten oefenen. Ook heb ik de broers van Maria Boschman gezien. Maria, jammer dat je er zelf niet was. Groetjes iedereen en misschien zien we elkaar nog eens.


Datum: 17-02-2012
Naam: Rita Huizinga-van den Boomen  
img

Heimwee naar vroeger bracht mij op deze site. Heb bij allemaal in de klas gezeten, maar zie, sniksnik, mezelf niet op deze foto. Ik heb mooie herinneringen aan deze school. Heb meester Strik, o.a., nog gezien, een jaar na mijn reünie. Wally van Boxel was mijn overbuurjongen, Frederik Hendrikplein 26. Ook Gerdi van Wees, Annemiek Sanders, Hans de Wit, de broers Hamel. Wie heeft een schoolfoto met mij erop, er was een andere versie met ongeveer dezelfde kinderen. Wie kan mij helpen, zou ik keileuk vinden. Chris Frencken, neef van Marcel Groenen, zat ook bij mij, misschien helpt dat. En de rest van de groepsfoto die ik niet genoemd heb, hoop dat het goed met jullie gaat.


Datum: 17-02-2013
Naam: Rita Huizinga-van den Boomen  
img

Alweer jaartje verder, 2013. En niemand gereageerd, Ad van Empel, 5 huizen bij ons vandaan, Wilma, tegenover ons, Jo Hamers, Maria van Bourgondiëlaan. Heimwee naar leuke herinneringen. Rita van den Boomen, Frederik Hendrikplein 26.


Datum: 17-02-2013
Naam: Ad van Empel  
img

Rita, heimwee naar leuke herinneringen? Wacht maar (meisje), tot je 79 bent! Dan zijn fijne herinneringen pas écht goud!
Voor mij, als jong onderwijzer, was mijn verblijf op de Michaëlschool een prachtige tijd. Omdat mijn geheugen me soms wel wat in de steek laat , heb ik niet échte herinneringen, maar als ik de klassenfoto zie komen er toch wel "oude" herinneringen boven. Ik krijg nog wel eens een mailtje van Ferry Swinkels. Zie ook de toevoeging van Thea Folkeringa van 15 mei 2010.
Het ga je goed!


Datum: 22-04-2014
Naam: Wilma van Ginkel - Bakermans  
img

Hoi Rita. Ik ken je nog wel hoor. Mijn overbuurmeisje, met al die kapsters in de familie. Jullie Lenie heeft volgens mij nog steeds een kapsalon in de stad. Met mij gaat het prima. Inmiddels gestopt met werken (in het onderwijs) en trotse oma van 4 kleinkinderen en moeder van een zoon en dochter. Al 40 jaar getrouwd met Ger van Ginkel. Ik heb nog wel wat kleine fotootjes uit de 6e klas, daar sta jij wel op, maar volgens mij heb jij die zelf ook. Ik weet ook niet waarom je er in de 3e klas niet bij stond. Toen woonde je toch al wel op het pleintje.


Datum: 22-04-2014
Naam: Rita van den Boomen  
img

Hallo Wilma, ja, je overbuurmeisje, klopt.
Alleen maar leuke herinneringen heb ik van de Michaëlschool. Was zelfs verdrietig toen ik laatst vernam dat onze meester Strik was overleden. Heb je ook maar een privémailtje gestuurd. Maar ieder die nu meeleest, hoop dat het goed met je gaat. Doordat ik niet meer in de buurt woon heb ik helaas met niemand verder contact, maar voor een reünie kom ik terug, reken maar!


Datum: 03-03-2018
Naam: Gerdie van Wees  
img

Helemaal rechts onder zit ik. Niet Gerda maar GERDIE van Wees. Gerdie van Lankvelt-van Wees.