EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32597

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

713 Hagenkamp

Straat:

Maria van Bourgondiëlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Michaëlschool / De Troubadour

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Michaëlschool, 6e klas

Beschrijving

Zie de grote versie voor namen.


Geplaatst op

20-11-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-03-2014
Naam: L. Boer  
img

Op 15 maart jl. is mijn schoonvader de heer Theo Strik het eerste hoofd van de Michaelschool op bijna 92-jarige leeftijd vredig ingeslapen. Hij was van 1962 tot 1983 werkzaam op deze eerste gemengde school in Eindhoven. Op de foto staat hij linksachter.


Datum: 21-06-2020
Naam: James Rijnders  
img

Ik kwam in klas 6 terecht na een verhuizing van Gemert naar Eindhoven. Mijn vader was als luchtmachtmilitair overgeplaatst van de vliegbasis Volkel naar de vliegbasis Welschap. Snel vrienden gemaakt met o.a. Henk Wauters en anderen wiens namen ik vergeten ben. José van Schaik was het mooiste meisje van de klas, zo herinner ik me. Weet iemand de andere namen nog? Ik woon inmiddels in Alkmaar en ben al ruim 30 jaar praktijkhouder van een psychologenpraktijk. Nog steeds actief bezig maar werk minder. Een hartelijke groet aan mijn oud-klasgenoten.


Datum: 22-06-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

L. Boer, de eerste gemengde school in Eindhoven? Gemengde scholen waren er al in de jaren '20 en misschien nog wel iets eerder. In 1944 ging ik naar een gemengde kleuterschool in de Akkerstraat en twee jaar later naar de eerste klas van de lagere school, ook al gemengd. De jongens van de katholieke jongensschool in de Ploegstraat werden gewaarschuwd niet om te gaan met die "prottestanten". Gelukkig ligt die scherpslijperij allang achter ons. Overigens, onze school was geen protestantse school, maar opgericht door de Maatschappij tot Nut van het Algemeen, een stichting die qua godsdienst neutraal was, we konden wel na schooltijd godsdienstlessen volgen, maar dat was vrijwillig.