Fotonr.: 17915
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 1950
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Sport |Voetbal |De Spechten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De Picus -Spechten (4)

Beschrijving De v.v. de Spechten op het Picusterrein. De tribunes zitten bomvol. Toen nog echte sport. Wie kent de namen nog?
Geplaatst op 18-11-2008

Reacties

Datum: 18-11-2008
Naam: Hans Strootman img

Staande, tweede van links, onze overbuuurman uit de Edelweisstraat, Jan Houtman, oud-speler van Sparta Rotterdam.


Datum: 18-11-2008
Naam: Jo Geerings img

Ik ken een speler, hij staat op de bovenste rij tweede van rechts voor de lamp. Dat is Jan Goedhart. Hij was mijn voorwerker bij de Picus op het Halffabrikaat. Onze baas was de heer Nico Vaessen, de penningmeester van de Spechten.


Datum: 19-11-2008
Naam: Jo Geerings img

Jan Houtman werkte ook bij de Picus. Hij zat op het kantoor en zijn broer werkte in de lijmerij.


Datum: 19-11-2008
Naam: Hans Strootman img

Klopt, Jo, dat was Wim Houtman, die woonde in de Madeliefstraat.


Datum: 19-11-2008
Naam: Ben Brekelmans img

En als je nou denkt dat Ronaldinho of Ruud van Nistelrooij de eerste voetballers waren die hun lange lokken tijdens de wedstrijd met hulpstukken in bedwang hielden, dan zit je ernaast. Deze Specht, links op de tweede rij, getuigt ervan. Gewoon een witte onderbroeken-elastiek op lengte gemaakt, de uiteinden aan elkaar genaaid en hoppa, heel de wedstrijd had je er geen last van. TNT Post, de nationale gratis elastiekenverstrekker, werkte toen nog niet met die bundelelastieken die je tegenwoordig om elk broodbakje ziet. Of op de stoep!


Datum: 19-11-2008
Naam: Jack Docters img

Tweede van rechts, gebukt, is Wim van Herpen. Hij werkte in de machinefabriek bij Philips.


Datum: 20-11-2008
Naam: Jack Docters img

Eerste van links gebukt in middenrij is Boonen. Hij werkte bij Philips Beeldbuizen.


Datum: 22-11-2008
Naam: Jo Linssen img

Boven v.l.n.r. H. (Driek) Verheijden - Jan Houtman - Piet Graper - Jan Goedhart - Jan Lukken. Middelste rij v.l.n.r. A. Boonen - Tinie Valkenburg - Wim van Herpen - Tom Herps.
Onder v.l.n.r. Tinie Franssen - Arie Boogers - Gerard Kneepkens - Henk van der Linden. Op verzoek van de K.N.V.B. is in 1942 V.V. Picus gewijzigd in V.V. De Spechten.


Datum: 07-01-2014
Naam: Gerrie vd Heijden (Oss)

Ik heb nog De Sportkroniek (Voetbalbondblad) uit 1929 waarin Picus vermeld staat.
=== Leuk Gerrie, maar hoe moeten wij je bereiken? Mail a.u.b. je mailadres. (Red.) ===


Datum: 11-02-2016
Naam: Wil Deckers img

Ik heb de Spechten wel eens zien voetballen. Mijn broer Daan Deckers stond in het tweede en mocht incentidenteel invallen. De kolenboer Tiny Valkenburg ken ik wel, in mijn jeudige tijd kwam hij kolen brengen o.a. eierkolen, briketten, nootjes 4 of 5 etc. Hij woonde op de Tongelresestraat en ik heb hem wel eens meegeholpen op een woensdagmiddag in de winter. Je zag er niet uit toen de middag om was!


Datum: 09-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden img

Inderdaad was de heer Houtman chef van de mechanische administratie. Daar werkten allemaal meisjes aan de ponsmachines. Best wel lawaaierig. De heer Graper werkte op de afdeling efficiency, waar hij de chef was. Daar werkten ook nog ene Smits en Keller. Daar werden alle tijden voor het productieproces op de minuut nauwkeurig berekend. De mensen hadden er een hekel aan als van tijd tot tijd Graper en zijn mannen met stopwatch de zaken gingen opmeten. Het kantoor stond tegenover de Brüningvilla. Ook de heer Stam had daar een kantoor. Hij was veel op zakenreis om allerlei productiemachines te bekijken en te kopen.


Datum: 10-01-2022
Naam: Paul van der Cingel img

De Spechten hadden een mooi terrein aan de overkant van het spoor en een flinke overdekte tribune. Als ik me niet vergis, speelde het eerste kort na de oorlog in de eerste klasse KNVB. Ik heb een keer tegen een klasgenoot gespeekd, hij bij de Spechten, ik bij PSV, uitslag 3-3 (op PSV jeugdterrein bij de Beukenlaan).