EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17925

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Pieter Zeemanstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Vredeoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips kantoorgebouw VH

Beschrijving

Philips kantoorgebouw VH gelegen op complex Vredeoord nabij de Boschdijk met momenteel totale leegstand.


Geplaatst op

20-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In de jaren zeventig zat hier o.a. de CIA van Philips (Centrale Inkomensadministratie) Later heeft er Atos Origin nog gezeten dacht ik. De ingang ligt aan de Pieter Zeemanstraat. Ik ben erg benieuwd wat er met dit complex gaat gebeuren. En waar zijn die diverse afdelingen en de mensen die er werkten gebleven?


Datum: 20-11-2008
Naam: Willem vd Ven  
img

't zal wel gesloopt worden, zo'n gebouw is niet meer van deze tijd en dus onverhuurbaar. Een zelfde lot zie je bij het DELA-gebouw waar ook steeds meer huurders wegtrekken en hele etages leegstaan.


Datum: 21-11-2008
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden  
img

Was dit het gebouw dat vroeger de naam Philips Nederland had?


Datum: 21-11-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Dit gebouw is volgens mij het voormalige hoofdkantoor aan de Boschdijk gelegen naast Philips Nederland destijds. Enige tijd nadat ik was afgezwaaid als telegrafist bij de Marine heb ik hier nog een tijdje op de centrale telex gewerkt. Moet ongeveer in 1965 zijn geweest.


Datum: 21-11-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Nee, Philips Nederland was/is gebouw VB, dat evenwijdig aan de Boschdijk staat en tegenwoordig zo mooi blauw verlicht is met naar het schijnt de nieuwste technieken op verlichtingsgebied. Zo veranderen in het gebouw de muren om de zoveel tijd van kleur.


Datum: 25-08-2009
Naam: Simon  
img

Dit is het voormalige hoofdkantoor van Philips. Later heeft Origin (later Atos Origin) er nog in gezeten voordat ze verhuisde naar Utrecht en de High Tech Campus.


Datum: 20-09-2010
Naam: Ad van Eijck  
img

De plaats waar dit gebouw van Philips staat was vroeger de leemput van de steenfabriek aan de Boschdijk.Later zijn hier sportvelden gekomen.Dit gebouw was een bouwkundige prestatie voor die tijd. Vele mensen kwamen dagelijks kijken hoe snel het gebouw vorderde. Het gehele gebouw is handmatig uit beton opgetrokken. Een van mijn buurtbewoners is hier tijdens de bouw omgekomen toen hij door de liftschacht naar beneden is gevallen. De koophuizen aan het Newtonplein en de Pieterzeemanstraat zijn daarna gebouwd.De huizen waren voor die tijd erg duur. De prijs van een gewoon huis bedroeg ongeveer 30.000,-- gulden en een huis met garage 35.000,-- gulden. Het ergste was, dat voor de bouw van Philips en voor de bouw van deze huizen, de sportvelden en speeltuin "de Vriendschap" moesten verdwijnen.Dit was voor de buurtbewoners en vooral voor de kinderen een groot gemis.


Datum: 09-12-2011
Naam: Henriette v.d.Bosch-v.d.Heuvel  
img

Was een mooi gebouw, heb er in de bedrijfskantine gewerkt, van 1965 tot 1967. Wij hebben een hele mooie tijd gehad. In die tijd werkte Armand de zanger er ook, hij zat op de telexafdeling volgens mij. Dat is vergane glorie. Helaas.


Datum: 10-12-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Ja Herman van Loenhout was mijn opvolger bij de telexpost op Icoma . De naam Armand heeft hij op de telexafdeling opgedaan. Hij stuurde een telex aan een Waals meisje in Belgie en vroeg toe hoe zijn naam in het Frans luidde.


Datum: 10-12-2011
Naam: Henriette v d Bosch v d Heuvel  
img

Leuk om te horen hoe hij aan de naam Armand kwam, hij wilde nooit Herman genoemd worden in de kantine. Dat waren de leuke tijden,maar in september 1965 ben ik in de fietskelder met de brommer gevallen om 07.00u en ben toen 50 uur in coma geweest. Mensen van de postafdeling hebben het gezien. Dat was minder, maar daarna gewoon weer leuk gewerkt met Mieke, Maria, Rieky, Diny en nog vele anderen. Wij liepen ook altijd de koffieroute met een koffiewagentje, weet je dat nog Toon?


Datum: 12-12-2011
Naam: Mieke Ardon  
img

Hoi, wat leuk die foto, dat is nostalgie. Ik heb daar ook gewerkt in de kantine en ben ook met het koffiewagentje rond geweest. Er was op de 4e etage een geheime afdeling, zo was dat toen. Meneer Cadier was daar de concièrge. Zijn er ook foto 's van het 75-jarig bestaan? Die wil ik graag zien. Wij waren toen allemaal uitgenodigd en mochten naar de stad, dat was een groot feest. We gingen ook 1 keer in de maand helpen in de POC, achter de coulisse bij de artiesten, wat een mooie tijd. Groetjes, Mieke Ardon Cornuit uit Best


Datum: 15-12-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Ja ik weet het nog wel. In de kantine werd ook fanatiek gekaart, ze hadden soms geen tijd om te eten.
Als je met koffie langs kwam moest je geloof ik bonnen hebben.


Datum: 15-12-2011
Naam: Mieke Ardon  
img

Ja, daar moest je koffiebonnen voor geven, ik geloof 15 cent per stuk.
Heel leuk jouw reactie.
Groetjes Mieke


Datum: 12-03-2012
Naam: Ewout  
img

En nu wordt het gesloopt net als op 2 na de meeste voormalig Philips gebouwen. Alleen het mooie VB en nieuwe VS blijven gespaard. Nu is de vraag, wordt het voorzichtig afgebroken of middels explosieven gesloopt, de komende tijd zal het leren.