EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

180

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Gagelstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Philips Huishoudschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Huishoudschool.

Beschrijving

De meisjes die bij Philips werkten moesten ook op de huishoudelijke taak worden voorbereid. Schort aan, mutsje op, dat waren hier enkele hygieneregels. Ook tijdens het strijken van al die ruches en plooitjes. Er moeten toch nog mensen zijn die deze school hebben gekend en kunnen vertellen waar die lag.


Geplaatst op

30-04-2005

Reacties:

Datum: 16-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Aan de Gagelstraat 1a.


Datum: 05-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

De Philips Huishoudschool lag inderdaad aan de Gagelstraat of was het het verlengde van de Lijmbeekstraat? De school lag recht tegenover Drukkerij Vrijdag.


Datum: 10-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Was dit pand niet aanvankelijk deen sigarenfabriek, vervolgens de Philips huishoudschool en daarna het belastingkantoor. Als sigarenfabriek van de Hr. de Jongh, zwager van Anton Philips, welke woonde in de Parklaan in het huis dat thans het academisch genootschap huisvesting biedt.


Datum: 11-07-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Natuurlijk heeft Jan gelijk na 1923 was de sigarenfabriek eigendom van Philips. Wat Jan achteloos uit zijn geheugen opdiept heeft Huub de Mul gedegen voor ons uitgezocht. 'Daarom hier een citaat uit een boekje over het Philipsonderwijs uit 1926: "Het fabrieksterrein is geheel door het onderwijs verlaten, op 5 minuten afstand is het gebouw van een voormalige groote sigarenfabriek geheel ingericht voor eetzalen van mannen en vrouwen, voor naai en verstellessen, verder voor het geheele Philipsonderwijs (behalve het lager onderwijs en de kleuterschool)"' Op foto 12423 de twee gebouwen waar deze foto gemaakt kan zijn.