EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18036

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

EKM / De Haes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
4 zonen van Ign. de Haes

Beschrijving

De 4 zonen van Ignatius de Haes die directeur zijn geweest van de E.M.K.

Foto 1: Christiaan Alphons Marie de Haes (1864-1896) oudste zoon van Ignatius de Haes en Delphine Cox. Gehuwd met Marie Louise Wilhelmina Hubertina van de Venne (1873-1958) uit Echt (L)
Was de eerste handelsreiziger van de E.K.M. Hij was bovendien de gedoodverfde opvolger van zijn vader. Op het moment van zijn overlijden was zijn vrouw in verwachting van hun eerste zoon Alphons.

Foto 2:  Edmond Theodorus Maria de Haes (1865-1849); zoon van Ignatius de Haes en Delphine Cox. Gehuwd met Sophie Julienne Huyge (1865-1940) uit St. Laureins (B) Directeur van de E.K.M. Lid van de societeit Amicitia.

Foto 3:  Christiaan Joseph de Haes (Joseph)(1872-1946). Zoon van Ignatius de Haes en Delphine Cox. Gehuwd met Francisca Hubertina Henrica van de Venne (1877-1972) uit Echt (L); een zusje van Marie Louise, die met Alphons was getrouwd en óók een tante van Marie Louise, die met Piet was getrouwd.
Joseph had 5 dochters en één jong gestorven zoon. De afspraak in de familie was dat er maximaal 3 zonen in de fabriek zouden zitten. Na het overlijden van Alphons in 1896 was Joseph min of meer gedwongen om directeur te worden, terwijl hij veel liever, net als zijn broer Constant, bij de marine was gegaan. Nu ook zijn enige zoon veel te jong overleed, moest hij een dochter "afvaardigen". Zijn dochter Jo werkte slecht korte tijd bij de fabriek en werd al gauw opgevolgd door haar zwager Fons van der Ven, die later directeur voor administratie en interne zaken werd.

Foto 4:  Charles Emile Joseph de Haes (1878-1958); jongste zoon van Ignatius de Haes en Delphine Cox. Gehuwd met Johanna Wilhelmina Josephina Brands (1880-1957) uit Tilburg.
Directeur van de E.K.M.. Uit zijn tijd stamt een sterke verwevenheid met de Tilburgse textiel. Zijn zoon Bart werkt als "verfspecialist" bij de twijnerij-ververij Broekhoven. Hij werd mede-aandeelhouder in het bedrijf van zijn schoonouders. Was lid van de sociëteit Amicitia.                              

© Pieter de Haes


Geplaatst op

30-11-2008

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto