EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33098

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Arrow

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Arrow

Beschrijving

Dat waren nog eens tijden! V.l.n.r: Frans van Beers, leadzang - Erwin Burghard, slaggitaar - Alfons van Luijt, sologitaar - Ton Siroen, basgitaar - Frank Bracke (zittend), slagwerk. Op de achtergrond een deel van de Effenaar


Geplaatst op

30-01-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-01-2013
Naam: Noud Cox  
img

Heeft iemand ook een foto van de Eindhovense popgroep Questionmark (of is het Question Mark?)? Ze speelden in de zestiger jaren o.a. nummers van Cream.


Datum: 31-01-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Noud, kijk eens op de website van Back to the Sixties Eindhoven, daar kom je veel informatie tegen van o.a. Question Mark.


Datum: 01-02-2013
Naam: Noud Cox  
img

Bedankt Ben voor de tip. Ik zag op de site van Back to the Sixties Eindhoven leuke foto's van deze band. Is Willem van Kruijsdijk de Willem van Kruijsdijk van Slagerij van Kampen?


Datum: 01-02-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op o.a. foto 29517 kom je Willem tegen. Da's inderdaad dezelfde, Noud.
Volgens mijn informatie woont ie al een tijdje in Zuid-Spanje.


Datum: 25-03-2013
Naam: E.W.J.C. van Kruijsdijk  
img

Question Mark was muzikaal actief in Eindhoven en omstreken van 1966 tot 1968. De band werd eind 1965 opgericht, toen Henk Karsmakers (sologitarist) Cees Egmond (basgitarist) ontmoette. Henk bracht slaggitarist Jos van den Berghe mee, met wie hij al samenspeelde. Begin 1966 was de groep compleet met Willem van Kruijsdijk (drummer) en Tino de Valk (zanger). Willem bedacht de naam “Question Mark” en alle leden wilden vooral nummers van The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks spelen. Cees Egmond’s vader Dick, één van de twee directeuren van de Egmond gitarenfabriek, stelde zijn garage als repetitieruimte beschikbaar, zorgde voor enkele versterkers en zegde toe zwaardere geluidsapparatuur voor de band te zullen laten bouwen. Voorjaar van 1966 beleelde de band zijn vuurdoop in een locatie aan de Peter van Anrooylaan te Eindhoven. Al snel volgde een optreden in het Gerardus Parochiehuis (Gladiolusstraat).
Ondertussen vond een formatiewisseling plaats, waarbij Henny Ernest via een advertentie als nieuwe slaggitarist werd aangetrokken.
Question Mark maakte pas echt naam door hun optreden op “Het Zoldertje” (Seringenstraat) in mei 1966, waarbij ze een zestal nummers speelden van de twee weken eerder in Engeland uitgebrachte Rolling Stones-LP “Aftermath”. Dit sloeg in als een bom. Die LP was namelijk pas diezelfde zaterdag in de Eindhovense platenwinkels verkrijgbaar.
Het optreden was zo’n succes dat prompt een uitnodiging volgde om de volgende zaterdag op het jaarlijkse “Broekenbal” te spelen. Het instrumentarium werd in de loop van de maanden aangevuld en uitgebreid, vooral dankzij de enthousiaste ondersteuning van Dick Egmond, die ook het vervoer voor zijn rekening nam. Zo was Question Mark ook één van de eerste Eindhovense beatbands die de zgn ‘gitaarvervormer’ introduceerde.
1967 was het topjaar met vele succesvolle optredens zoals in de “Paulus” (Boschdijk), “Hide-Out” (Marconilaan), een locatie aan de Kerkakkerstraat, “Plaza” (Leenderweg), “de Blokhut” (Hugo de Grootplein), “Oranje Zwart” (Ploegstraat), de UTS (Tongelre), “Nia Domo” te Boekel, een locatie te Son, het Wirogebouw (Tivoli) en personeelsfeesten, zoals bij de Egmond gitarenfabriek en het 50-jarig bestaan van “De Haes Holland”. Begin 1968 werd Question Mark ontbonden wegens veranderde muzikale belangstelling van de leden.
Voor meer Question Mark zie members.chello.nl/h.karsmakers/Question_Mark.pdf


Datum: 03-03-2015
Naam: Erwin Burghard  
img

Hey Frans, dat is wel lang geleden, volgens mij ben jij er snel weer uitgestapt? Leuk zeg! Als je de tekst nog kunt aanpassen: mijn naam is Erwin Burghard
<<< Gaan we aanpassen, Erwin. (Red.) >>>


Datum: 03-03-2015
Naam: Frans van Beers  
img

Hoi Erwin,
leuk om van je te horen. Zou kunnen, voor jouw komst bestonden we onder een andere naam: Zenith
Met Alfons en Ton en twee andere mensen maken we nog steeds muziek, nu wel akoestisch!