EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1844

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Molijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, Ks Molijnstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Molijnpad, Kleuterschool.

Beschrijving

Kleuterschool van de Zusters Franciscanessen.


Geplaatst op

03-11-2005

Reacties:

Datum: 22-05-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik zat als kleuter in de klas links op de foto bij juffrouw Wijnen. Van medeklasgenootjes herinner ik me nog: Marcel Tielemans, een blonde krullebol. Mijn broertje zat in de klas nog iets verder naar links (staat niet op foto) bij juffrouw van Haaren (deed haar naam eer aan want had mooie lange blonde haren). Verder ken ik nog juffouw van Leeuwen die vlak bij de school woonde in een huis met blauwe kozijnen.


Datum: 07-08-2006
Naam: Anky van de Looy  
img

In 1970 mocht ik naar Juffrouw Ans van de kleuterschool. Wat ik me vooral kan herinneren is de zachte stopverf bij de ramen. Mijn vingertjes staan er nu nog in gedrukt, ben ik bang.
Soms doet een geur me nog herinneren aan de geur van de gymklas. Zakjes met zand, houten hoepels en zakdoekje leggen. Cactussen in de gang waar je TOCH even aan wilde zitten, de poppenhoek, de blokkenhoek...
Mijn eerste herinneringen stammen uit die tijd.


Datum: 08-08-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, Anky, die zachte stopverf zat er ook al in de vijftiger jaren. Met regelmaat liepen wij dan ook rond met een flinke bal stopverf, uit de ramen gepeuterd, daar maakten we een plak van en dan kon je mooie afdrukken maken van de krant b.v. die dan op de plak stopverf stond. OOk ik ruik de geur ervan nog.
Wat ik me van de lessen herinner is dat er verschillende bakken op (kinder)stahoogte stonden. gevuld met water en zand. Een soort zandbak dus op stahoogte en een klein watertje om bootjes te laten varen. Het mogen uitwassen van de plakkwastjes aan een fonteintje wat op kinderhoogte was aangebracht. Als we erg lief waren geweest mochten we zgn. kiezen. Dat betekende dat je zelf iets mocht pakken uit de kasten om te gaan doen.
Wat jammer dat er uit die tijd geen klassefoto's waren of andere foto's met spelende kinderen.


Datum: 24-04-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Dan moet ik met jou in die kleuterklas hebben gezeten, Marijke. Ik kan me nog herinneren dat we bij de kapstokjes allemaal een stoffen zak hadden hangen en daar zaten sloffen in, die je over je schoenen aan moest doen. In het ronde zaaltje hebben we nog balletles gehad van juffr. Rooijackers.


Datum: 12-07-2007
Naam: Els Oomes  
img

Ik heb ook op die kleuterschool gezeten en kan me de zandbak op staanhoogte goed herinneren. En de slofjes over de schoenen. Ja, en later op de Fransciscusschool kregen we handwerkles van zuster Pieka.


Datum: 12-07-2007
Naam: Marjolijn Persoon  
img

Volgens mij heb ik bij jou in de klas gezeten. Bij zuster Gerardo, in de eerste, kan dat kloppen?


Datum: 18-10-2007
Naam: Diny Van Gennip  
img

Ik heb ook op die school gezeten bij zuster Philaberta?


Datum: 18-10-2007
Naam: Eugene van de Laar  
img

Helemaal rechts op de foto zie je nog de noodgebouwtjes die stonden aan de Generaal Cronjestraat. Ook die hoorden bij de kleuterschool. Ik heb er op mijn eerste schooldag nog heel wat tranen gelaten haha!


Datum: 30-12-2007
Naam: Nel Jaspers-Coolen  

Mijn zus Coby is op deze school kleuterjuf geweest.
Dat zou geweest moeten zijn 1962/63.


Datum: 30-12-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Onze beide zoons gingen ook hier naar school. Met name de ronde klas is in hun geheugen blijven hangen.Ik dacht dat het alleen een gymlokaal was maar de jongens melden dat ze er ook ge-vingerverfd hebben. Multifunctioneel lokaal kennelijk.


Datum: 17-11-2010
Naam: Joop Jeukens  
img

Het enige wat ik me van dat ronde lokaal herinner is dat we daar op de eerste dag in een kring zaten en opgedeeld werden in klassen.


Datum: 15-08-2014
Naam: René Sanders  
img

Ook ik heb hier gezeten, dat moet begin jaren 70 zijn geweest. Het ronde lokaal was inderdaad multifunctioneel. Wat ik me nog goed herinner is dat we later op de woensdagochtend, voordat de school begon bijbelles kregen van de kapelaan van de Rozenkranskerk. Dit was niet verplicht maar ben er wel verschillende keren geweest. Wellicht had dit te maken ter voorbereiding op een carrière als misdienaar. Bjj begrafenissen en bruiloften kreeg je vrij van school. (volgens mij was dat de belangrijkste reden)