EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6244

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Molijnstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, Onze Lieve Vrouwe van de Rozenkrans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rozenkranskerk, interieur.

Beschrijving

Het interieur van de voormalige Rozenkranskerk aan de Molijnstraat tijdens de huwelijksplechtigheid van Marijke. Op deze plaats werd een bejaardenhuis en de H. Jozef en Mariakerk gebouwd.


Geplaatst op

04-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bisschop Bekkers heeft deze kerk destijds ingezegend. Ik herinner me nog de drukte daar omheen. Heel Tongelre was uitgelopen en stond langs de Jan van Riebeecklaan om de populaire monseigneur toe te zwaaien. Deze mooie kerk, gebouwd in kruisvorm met ook opzij van het altaar zitplaatsen, heeft evenwel relatief kort bestaan. Onze jongste zoon Raymond is er in 1979 gedoopt en ergens heb ik nog plaatjes van de doopkapel. Wordt vervolgd!


Datum: 07-02-2007
Naam: Hans de Greef  
img

Dezelfde bisschop die enkele jaren later met tranen in de ogen en voor een verslagen volle kerk met parochianen op de preekstoel moet mededelen dat de bouwpastoor was uitgetreden en met hem de kapelaan, zodat de parochie van de ene dag op de andere zonder geestelijke zat. Een gebeurtenis van de eerste orde in die tijd.


Datum: 27-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Dat uittreden kan ik mij nog herinneren. Een drama in de wijk. De pastoor en de kapelaan hadden toch het oog op iets anders laten vallen. Ik ben helaas hun namen kwijt. Ik heb nog wel les van de kapelaan gehad op zaterdagmorgen op de jongensschool in de eerste klas. Wat ik ook nog weet, is de beatmis, speciaal om de jongeren toch weer de kerk in te krijgen, helaas na een aantal weken of maanden geflopt.
Als kleuter zag ik vanuit de kleuterschool hoe de klok werd geleverd op een blauwe Volkswagen pick-up.


Datum: 28-02-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Volgens mij was het kapelaan Pulles die toen uitgetreden is. Die gaf ook godsdienstlessen.


Datum: 28-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En de andere was pastoor of kapelaan Verweij. De geestelijke die hier ons huwelijk heeft ingezegend was pastoor Geurts uit d'Ekker, Veldhoven.


Datum: 02-04-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Ik weet nog dat wij in de zesde klas bij zuster Charitas de hele kruisweg moesten maken. Papiertjes scheuren en er dan een mozaïek van maken. Het was voor de kerk, maar het was een heidens karwei. De kruisweg heeft er wel jarenlang gehangen.


Datum: 16-05-2008
Naam: Ton op den Buijs  
img

In de Rozenkranskerk hing een groot kruisbeeld, gemaakt door mijn vader J.W. op den Buijs. In het Eindhovens Dagblad van ...1966 stond een foto met mgr. Bekkers, die de parochianen meedeelde dat de pastoor en de kapelaan vertrokken waren. Deze foto is nog in mijn bezit.


Datum: 16-05-2008
Naam: Ria Leidekker-Langeslag  
img

Ik weet nog dat kapelaan Verweij kapelaan was in de St. Jozefkerk en later bouwpastoor werd van de Rozenkranskerk.


Datum: 17-05-2008
Naam: Henk Meelen  
img

Zie ook foto 9586.


Datum: 13-08-2017
Naam: Henk Teesink  
img

Volgens mij was het pastoor Verweij en de kapelaans Pulles en Van Vroonhoven.


Datum: 14-08-2017
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De op dat moment heersende pastoor was pastoor Van Loosdrecht, voorheen kapelaan van de St. Jozefparochie. Wij zijn in het huwelijk verbonden door een "inhuur"-pastoor en dat was toch echt pastoor Geurts uit d'Ekker, Veldhoven. Dit was geen noodgreep maar geheel op eigen verzoek omdat wij goed bekend waren met pastoor Geurts.


Datum: 14-08-2017
Naam: Henk Kemperman  
img

Wat Henk Teesink zegt klopt. Kapelaan Van Vroonhoven was de enige kapelaan die daar overbleef. Toen dit alles speelde (volgens mij begin 1966), kwamen wij net in de Jan van Riebeecklaan wonen (op nr. 35) Onze buren waren familie van kapelaan Van Vroonhoven.