EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18452

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Joseph ULO \ Dr Edith Stein Mavo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
ULO Houtstraat klas 2 B

Beschrijving

van voor naar achter, van links naar rechts: T.v.Kraay, C.Pero, M.Verstraaten, R.v.d.Mosselaar, M.Kop rij 2: C.Smits, B.Wijn, M.Tielens, F.Duisters, W.v.Kemenade, T.v.d.Velden rij 3: ?, M.Dirckx, Ria (Ida) de Turck, M.v.Bussel, A.Keijzers, L.v.d.Einden, M.Levens, R.Scholten rij 4: A.Tielemans, J.Verhoeven, F.Lathouwers, A.Dujardin, Hoofdzuster Zr.Margarethe, L.v.d.Graaf, M.Faber, M.Putman, G.Raats, I.Janssen, M.Meiers.


Geplaatst op

12-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-01-2009
Naam: Ine Beckmann-van Roode  
img

Ik heb in dezelfde jaren op deze school gezeten en bijna alle namen herken ik van vroeger. In mijn herinnering heb ik bij een aantal van genoemde meisjes in de klas gezeten, maar dat zal dan door de jaren heen wel een vertekend beeld zijn want ik zie mezelf niet terug op de foto. Mijn naam was in mijn schooltijd Ineke van Roode en ik woonde in de Keldermanstraat op nr 8. Leuk om deze foto te zien na zoveel jaar.


Datum: 23-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Kleine correctie van mijzelf: jaartal bij deze foto moet zijn 1958/59. Ine, je kunt nu zelf ook nagaan of jij in dat jaar in deze klas hebt gezeten. Jouw naam komt mij niet bekend voor, maar er waren meer tweede klassen omdat er zoveel leerlingen in die jaren waren. Nog even 'n toevoeging, in rij 3 naast Marij Dirckx zit Barbara Heerings o.i.d. van de voornaam ben ik nu zeker.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ine Beckmann-van Roode  
img

Helemaal goed die naam, inderdaad Barbara Heerings! Ik denk toch dat ik in een later stadium bij hen in de klas heb gezeten. Ik ben in 1958 op deze mulo terechtgekomen in de eerste klas, ik zal eens op zoek gaan of ik nog foto's heb uit die tijd, in elk geval moet ik nog een klassenfoto hebben van onze examenklas met zuster Margarethe, zuster Bernadette en meneer Kunst.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Hoi Ine, ik denk dat jij een of twee jaar jonger bent dan ik, ik ben van 1945, jij waarschijnlijk van 1946 of '47. Ik hoop wel voor jou dat jouw foto groter is dan de mijne, dit was 'n amateur-foto van 10x10 cm. Daarom is hij niet helemaal scherp. Meneer Kunst kan ik me ook nog heel goed herinneren, in ieder geval zijn sigaren ( in de klas, moest ie nou 'ns proberen, had ie waarschijnlijk z'n ontslag gekregen ) en natuurlijk zijn buik ( je? ). Maar hij was zéér sympathiek. Hij kon ontzettend veel van zijn soms zo vervelende leerlingen verdragen. Ik vond Zr.Margarethe wel aardig, maar haar voorgangster Zr. Adriana-Marie was wel veel liever, die stond altijd klaar met pepermuntjes. Of je nou hoofdpijn, buikpijn, menst...pijn had, pepermunt hielp altijd.


Datum: 24-01-2009
Naam: Ine Beckmann-van Roode  
img

Tsja, ik ben inderdaad van 1946, zat in '58 dus in de eerste. Wel vreemd en natuurlijk niet meer te achterhalen waarom ik alle namen die jij noemt, heel goed ken. Met een aantal meisjes heb ik ook veel tijd doorgebracht, Mieke Verstraaten, Caty Pero, Marianne Tielens o.a., hoe dat nu in elkaar heeft gezeten: ik heb geen idee. Misschien heb ik in latere schooljaren bij hen gezeten. M.b.t. de leerkrachten, bij één jaar hadden wij Duits van Hr v.d. Kerkhof. Al niet het favoriete vak, en dan een stel vervelende meiden die doorlopend aan het jennen waren, ik heb nog wel eens medelijden met die man. Verder herinner ik me zuster Louise als een ramp, juffrouw De Bont voor Engels, geweldig mens. Juffrouw Emans voor tekenen, nog heel jong. Riet de Beer, ik weet niet meer wat zij voor les gaf. Ben na mijn mulotijd nog wel eens bij haar geweest, ze woonde tegenover mijn ouderlijk huis. Zr. Adriana Maria zegt mij niets, was dus duidelijk voor mijn tijd. Ik zal proberen de foto te achterhalen. De vraag is of ik de namen nog zo goed weet als jij je ze herinnert.


Datum: 29-03-2013
Naam: Marianne Kop  
img

Beste Ria, weet je zeker dat het meisje op de 1e rij M. Kop is? Voor zover ik weet was ik de enige M. Kop op deze school en ik heb zeker niet in deze klas gezeten want toen was ik 8 jaar oud. Mijn zus H. Kop heeft ook op deze school gezeten en ook zij zat niet in deze klas, want toen was ze 10. Laat me weten of er twee meisjes op deze school zaten die M. Kop heetten, wil je?


Datum: 30-03-2013
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Marianne, jij bent dus nog een jong "kopje". Wij waren in die tijd ca. 14 jaar oud, allemaal van ca. 1945, dus jij was te jong voor deze klas. Deze M. Kop heette Marina en dat weet ik heel zeker. Toen jij op school kwam waren deze meisjes al van school af en jouw grote zus heeft hen, denk ik, ook niet gekend. Ze scheelt 4 jaar met hen en dat is net de hele MULO periode. Waarschijnlijk is Marina een nichtje van jullie. Vraag maar eens na in de familie. Veel succes. Groetjes. Ria.


Datum: 30-03-2013
Naam: Marianne Kop  
img

Beste Ria, Marina was een nicht van me. Ik heb echter nooit geweten dat ze ook op deze school heeft gezeten, wat leuk zeg. Nog een leuk gegeven is dat onze vaders als een tweeling op elkaar leken en ook nog naast elkaar woonden in dezelfde straat. Heel hartelijk bedankt. Met vriendelijke groet, Marianne Kop