EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18683

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Kwartelstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Huize Angela, Kwartelstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Huize Angela

Beschrijving

Huize Angela, aan de Kwartelstraat. Was oorspronkelijk een nonnenklooster?


Geplaatst op

02-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-02-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Helemaal links op de foto de muur met poort van Pastoor Holtus zijn boomgaard met heeeerlijke appels en peren. Via het hek van het klooster klommen we op die muur en konden er ongestoord voor zorgen dat de fruitmand bij ons thuis altijd vol lag met overheerlijk vers fruit. Als we moesten biechten bij de pastoor, biechtten we altijd dat we een appel of peer hadden gestolen, maar vertelden hem er niet bij dat het uit zijn boomgaard was. Zo te zien is de foto genomen vanaf nr 22 (mijn geboortehuis) of ernaast.. We hebben hier tot mijn 11e jaar gewoond en zijn daarna naar Strijp verhuisd.


Datum: 24-11-2009
Naam: Dick de Beurs  
img

Hier woonden een paar nonnen die ook op de kleuterschool les gaven. Een die mij altijd is bij gebleven was zuster Therazina. We moesten vroeger in het nonnenhuis melk gaan halen in een grote kan. Dat moest altijd met twee want het was nog wel een eindje lopen, dus moesten we onderweg wisselen. Later zijn het flesjes melk geworden, nou praat ik over 1955.


Datum: 27-09-2011
Naam: Wim van Hout  
img

Hier woonden wij tegenover, op nr 14. Hier woonden ook de families Stoop en Bakermans. Dit waren de jaren 60-70.


Datum: 12-07-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Ook wij hebben tegenover dit klooster gewoond en het waren niet enkele zusters maar een gedeelte van een congregatie van de Zusters van liefde. Wij hadden het toen niet echt breed en konden toentertijd echt rekenen op de liefde van de zusters. Als de nood hoog was, waren zij er om ons als gezin bij te staan. In het begin schaamden we ons daarvoor maar erop terugkijkend hebben deze nonnen ons enorm geholpen.


Datum: 18-12-2016
Naam: A. Hartsinck Hollaar  
img

Ik herinner me dit klooster goed. Heb vanaf klas 1 t/m 6 op de nabijgelegen school gezeten. Twee zusters van Liefde uit dit klooster gaven les in de 1e en 6e klas. Van alle leerkrachten was zr. Christina van klas 1 "my favourite" (1954-55). In de 5e en 6e klas was ik er als de kippen bij om als eerste kinderpostzegels etc. aan het klooster te verkopen. De klassen (alleen meisjes) waren qua stand zeer verscheiden. De leerkrachten gingen daar niet altijd even fijnzinnig mee om.