EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27682

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Kwartelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kwartelstraat (1)

Beschrijving

Tongelre, Villapark. De Kwartelstraat. Een karakteristieke tweekapper.


Geplaatst op

21-03-2011

Reacties:

Datum: 22-03-2011
Naam: Ad/Arie van den Heuvel  
img

De linkse van de tweekapper, nummer 22, is mijn geboortehuis. Ik ben er samen met mijn tweelingbroer Willem/Willie (helaas overleden op 27 Juni 2010) geboren op 18 november 1946. Wij hebben er tot ons 11e jaar gewoond, daarna zijn wij naar Strijp verhuisd. Een relaxte tijd was het toen, omdat er bijna geen auto's door de straat reden, alleen maar paard en wagens en bakfietsen van de plaatselijke bakker/groenteboer etc. Ik denk er nog regelmatig met weemoed aan terug.


Datum: 27-09-2011
Naam: Wim van Hout  
img

In het huis links woonde in de jaren 60-70 de familie Bakermans en het huis rechts de familie Stoop.


Datum: 15-02-2012
Naam: Lenny van Riel-Bakermans  
img

Op nummer 22 ben ik ook geboren (1960). Mijn ouders Anton en Dora Bakermans hadden deze woning in 1957 gekocht. Ikzelf heb hier tot 1984 gewoond en opgetrokken met Anky van de Berg, Jos Stoop en Wim van Hout, zij woonden ook in deze straat. Mijn vader heeft hier nog gewoond tot zijn dood in 2005.


Datum: 04-03-2014
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Dan denk ik dat jouw ouders het na ons zijn gaan bewonen Lenny, want wij zijn in 1957 verhuisd naar Strijp. Fijne tijd meegemaakt in de Kwartelstraat.


Datum: 29-04-2014
Naam: Jack van Beek  
img

En naast Jos en Kees Stoop woonde opa Siens, ik woonde zelf in de Treurenburgstraat.


Datum: 08-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Jack, jij had toch ook een broer die Pieter heet? En werkte jou vader indertijd niet als particulier chauffeur bij de familie Bruning aan de Parklaan? Tegenover jullie was de bakkerswinkel van de familie Bertrams met hun tweelingmeiden Dorothe en Rianne met wie ik goed bevriend was. Zij hadden ook twee zoons, Kees en Jan Willem. Rechts van hen zat het schildersbedrijf van de familie Kuyten en daarnaast woonde weer een dochter die volgens mij twee kinderen had waarvan ik weet dat een van hen Erik heette waarmee mijn jongste broertje Marcel Langenhuysen goed bevriend was.


Datum: 09-05-2015
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Hanneke, volgens mij heette dat schildersbedrijf Lodewijks. Ik vraag me trouwens af of jij je ons, de tweeling Arie en Willie, nog kunt herinneren?


Datum: 01-05-2016
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Ja hoor, ik kan me jullie nog wel herinneren als de broertjes Van den Heuvel. Wij woonden op nummer 10 en ik weet dat wij daar in de Kwartelstraat aardig wat geintjes uitgehaald hebben, samen met Tammo en Jan Wuiten, mijn broers Frans en Willy Langenhuysen. Appels plukken in de pastoorstuin, slootje springen bij de grachten in de Fazantlaan. Op het pleintje aan het einde van de Kwartelstraat, aan de achterkant van de huizen aan de Fazantlaan. En ja Willy, ik heb net als jij goede herinneringen aan de Kwartelstraat.


Datum: 03-11-2020
Naam: Arie van den Heuvel  
img

In de linkse woning ben ik, samen met mijn tweelingbroer Willie van den Heuvel, op 18 november 1946 geboren. Toen stonden er in de winter nog ijsbloemen op de ramen en lag er nog paardenstront in de straat. Groenteboer, melkboer en bakker kwamen nog aan de deur en op de hoek was de Spar gevestigd. Mooie tijd daar in de Kwartelstraat. Tot mijn elfde jaar gewoond en toen verhuisd naar de Vigliuslaan in Strijp.