EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1924

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Aalsterweg met St Joriskerk (2)

Beschrijving

Een stuk verder genomen, ongeveer op de hoogte van Jac. Ligtvoet-Philippe (auto staat links geparkeerd). Die zit aan de rechterkant op nr 91-93 (eerder op nr 63 zie foto 305 ).


Geplaatst op

11-11-2005

Reacties:

Datum: 05-07-2006
Naam: Patrick van Gestel  
img

Het pand links, met de zonwering, was in de jaren 80 een bloemenzaak. Daarnaast (waar de ladder staat) had Henk Koppelmans zijn groentenwinkel annex delicatessenzaak.


Datum: 12-08-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

In het linker pand, met luifel zat kantoorboekhandel van de Molengraft. Huisnummer 106 of 106a. De familie van de Molengraft woonde boven en achter de winkel. Vader Jozef van de Molengraft had ook een drukkerij op de Kanaaldijk. Ik praat hier over rond 1962.


Datum: 19-08-2007
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Als we bij deze foto even terug gaan naar tijdens en na W.O.II dan was de situatie toen als volgt: 1e winkel met luifel Fam. Van Thoor en verder achtereenvolgens: Fam Dekkers, Fam v.d. Ven, Fam. Adelaars, Fam. Manders, Fam v.d. Molengraft (toen nog geen winkel, vader Jan was kleermaker) en als laatste in de rij een winkel (manufacturenzaak) van twee dames. Ik woonde ongeveer tegenover deze rij en was tijdens mijn lagere schooltijd en verkennerstijd bevriend met enkele jongens, die in die rij woonden.


Datum: 16-10-2007
Naam: Hans Gommers  
img

Wil, ter aanvulling zat links van Van Thoor de familie Willems. (Chris was vaandrig bij de verkenners). Als je bij de verkenners van de Sint Jorisparochie was moet je ook hopman Bouts van de Biesterweg en vaandrig Berry Cupers uit de Sint Rochusstraat kennen.


Datum: 30-10-2007
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Beste Hans, Het klopt, iets verder links dan van Thoor was de drogisterij van Willems. Chris was van mijn leeftijd dus dat hij vaandrig was moet later geweest zijn dan mijn verkennerstijd. Toen was de hopman Gerard van Kraaij en vaandrig Henk Luiten. De Boutsen ken ik overigens wel. Die woonden achter ons in de Biesterweg .


Datum: 18-11-2007
Naam: Antoon van Pelt  
img

Ik lees veel bekende namen, ook ik heb in de verkennerij gezeten van St Joris. o.a. ook onder Bouts, en daarvoor bij Jan Dekkers, is helaas te vroeg gestorven. Ben zelf ook hopman geweest in de Le Sage ten Broeklaan boven op zolder, met Jan van Heeswijk van de Geldropseweg. Later vanaf 1958 bij de voortrekkers onder Gerard van Kraay, en zijn toen met alle voortrekkers uit Eindhoven nog naar Rome geweest met pater Woud Willems, en vele ander bekenden.


Datum: 08-03-2012
Naam: Willy Damen  
img

Ter hoogte waar de fietser aan de rechterkant rijdt heb ik op nummet 87 lang gewoond. Naast ons woonde toen Sjef van Herk, die fietsenmaker was bij Ligtvoet. Daarnaast was de viswinkel van Adam en daarnaast Piet Meesters die met de handkar groenten en fruit ging venten. Daarnaast een winkeltje in de voorkamer van Toon van Stiphout, ook in vis, zure haring en rolmops e.d. De bestelauto aan de overkant was van Ligtvoet, een DKW.