EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23717

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Albert Indekeu

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Busbedrijf Indekeu

Beschrijving

Deze foto is omstreeks 1959 genomen. V.l.n.r.: Albert Indekeu (eigenaar bedrijf), Jan van Krey (chauffeur), Jan Hendriks (chauffeur), Willy Damen (met hondje Bobby), Tinie van Ginderen (chauffeur) en Harry Doreleijers (poetser).


Geplaatst op

28-03-2010

Reacties:

Datum: 29-03-2010
Naam: Sierd Loman  
img

Wat een herinneringen komen er boven... Als klein jongetje was ik gefascineerd door alle busbedrijven in en om Eindhoven, die alle Philipsmedewerkers heen en weer reden (VIPRE vervoer) en kleine en grote reizen verzorgden. Mijn opa was (wat ze nu zouden noemen) hoofd entertainment van de RPI en hij reed altijd met Arnold van Dijk. Tot het noodlottige busongeluk in Dinant. Maar ik herinner me nog Albert en Jacques Indekeu, De Kruijff van de Lijmbeekstraat, Wim van Dijk en Jacques van Dijk (Touringcentrale), Avio Tours en Pevio Tours (Oisterwijk), H. van den Heuvel uit Best, Van Hoof (die nog steeds bestaat!), Scheijvens (ook wel Reisbureau De Pelikaan) en Cito (niet te verwarren met De City).


Datum: 30-03-2010
Naam: Wim Nouwen  
img

Ik weet nog, dat het busbedrijf van Indekeu naast ons café Hoogenkamp aan de Aalsterweg lag. De garage lag van de weg af en was bereikbaar over een zanderige vlakte. Aan de milieuwetten werd in die tijd hoogstwaarschijnlijk niet gedaan, gelet op de inrichting van de garage en de bodemvervuiling rondom het pand. Bij het tikken van dit verhaal komt de penetrante olie- en diesellucht weer in mijn neus.


Datum: 26-07-2010
Naam: M.M. van Ginderen  
img

Geachte mijnheer Willy Damen, heel erg leuk die foto`s van mijn vader Martien. Even toevoegen, de mooiste tijd met de bus was toch bij Arnold van Dijk "Quo Vadis". De reizen gingen naar Rome, San Remo, Lourdes. Pa bracht altijd mooie cadeaus mee, dat vonden wij als kinderen heel erg leuk. De BUS was zijn leven en Arnold van Dijk had luxe touringcars. Ook in de Margrietstraat had je een Indekeu, herinner ik me. Voor ons kinderen was het een geweldige kindertijd.


Datum: 27-07-2010
Naam: Albert Bolink uit Hengelo  
img

Wat enorm leuk is dit! Mijn moeder is 5 december 1920 in Eindhoven geboren en aan de Zeelsterstraat (dus nabij het Evoluon) woonden kennissen van ons. Als kind kwam ik er vaak. Nu kom ik regelmatig bij Jaquar!


Datum: 28-04-2015
Naam: Marjo Bombeeck  
img

Mijn vader heeft bij Jacques Indekeu uit de Margrietstraat gewerkt.


Datum: 05-05-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Ik geloof dat Jacques in de St. Servaasweg woonde en de bussen stonden op het einde Heezerweg, bij foto Radar?


Datum: 12-01-2017
Naam: B.Popma  
img

Wat leuk dat dit nog levend gehouden is. Op de foto met sigaret Jan Hendriks, woonde toentertijd samen met een tante van mij. Ik heb heel veel leuke herinneringen aan ome Jan van toen. Ik ben als kleine jongen vaak meegereden en ben heel veel bij Indekeu in de garage geweest, erg leuk! God, kon ik die tijd maar overdoen! Bij toeval heb ik dit ontdekt. Ik woon al 53 jaar niet meer in Eindhoven en was dit al lang vergeten. Door mijn jongste broer, die ook touringcarchauffeur is, ben ik in een gesprek op deze periode gekomen. Heel erg leuk. B. Popma (vroeger Bobbie).


Datum: 06-01-2018
Naam: Jac Metsemakers  
img

Kan mij de firma Indekeu nog goed herinneren. Heb tussen 1957 en 1961 op Eikenburg gezeten en zij reden dan de schoolreizen, georganiseerd door reisbureau Efftink. Later kwam ik te werken bij Philips op de Machinefabriek in Acht. Omdat ik in Weert woonde en met de trein naar Eindhoven moest (station Beukenlaan bestond toen nog niet) werden we met de bus van Indekeu van het station Eindhoven naar Acht gebracht. Van die tijd herinner ik me nog Albert Indekeu, die alleen maar in die luxe kleine bus reed. Verder waren de chauffeurs Jan Kalf, De lange Hein, Jan Vrolijk, de ouwe Willem en ene Harrie die later is vertrokken naar Duitsland omdat hij daar een vriendinnetje had, de dochter van een touringcarbedrijf dacht ik. Heb nog ooit gezocht naar Jan Kalf, omdat ik het daar goed mee kon vinden. Maar die was niet meer te traceren.


Datum: 31-01-2018
Naam: E Brokke  
img

Leuk Bobbie, dat je hier op reageert, maar het sigaretje van onze ome Jan was een sigaar; daarom kende iedereen hem als Jan Sigaar. Hij heeft tot het laatst bij Indekeu gereden als chauffeur. Ik ben er nooit achter gekomen waneer hij is overleden. Volgens mij woonde hij toen in Valkenswaard met zijn gezin. Aangezien mijn moeder, Martha, Benno, Lambert, Stien, Ennie, Wallie, Erica, Helma en nog een broer uit België allemaal zijn overleden kunnen wij daar niks meer aan vragen. Ik heb nog wel een leuke herinnering aan jou. Weet je nog die tijd in Arendonk; jij met je gezin, twee jonge kinderen, zwemmen in het kanaal? Wat een gedoe toen op dat stuk grond van mijn ouders. Toch misschien dat we nog eens een keer wat van elkaar horen. Vond het heel leuk je hier tegen te komen. Je moeder zou gezegd hebben: houdoe en we zien mekoar wel wir.
<<< Jullie kunnen een persoonlijke e-mail sturen door op de blauwe naam te klikken. (Red.) >>>