EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19272

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Jubileum 60 jaar (1951)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Optocht 18 septemberplein

Beschrijving

Optocht in Eindhoven op het 18 septemberplein (16-05-1951). (zie ook foto 14345 (red.))


Geplaatst op

25-03-2009

Reacties:

Datum: 26-03-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Heeej Paul, dat is mooi, die oude situatie in Eindhoven. Is dit achter de schutting C&A in aanbouw toevallig?
Laat mij nou afgelopen week mezelf iets hebben afgevraagd over C&A. Kreeg opeens een glashelder beeld op netvlies over een interieur van C&A en heb mijn man nog gevraagd of dat echt was of dat ik dat had gedroomd. Zou dus zo graag foto's zien van interieur C&A van heel vroeger. Heb daarvoor ook al gemaild naar het RHCe maar daar kan ik niets vinden. Iets van met de lift naar boven, dan in een ruimte komend, links van de lift een aparte ruimte inlopend door een soort kozijn, iets verhoogd of verlaagd, weet het niet meer. Net of het allemaal kleine kamers waren.
Misschien heeft iemand nog foto's van vroeger om er weer een beeld van te krijgen. Eindhoven is zo veranderd en het veranderd zo dikwijls, dat je moeite moet doen om terug te halen hoe een winkel er vroeger uit zag of wat er voorheen heeft gezeten aan winkels. Zo ook het straatbeeld, zoals hier het 18 Septemberplein. Eigenlijk begrijp ik die veranderingen niet zo goed, neemt steeds weer een stukje karakter weg van een stad. Zo zul je in London of Parijs altijd de oude plekjes terug kunnen vinden omdat daar weinig aan het oude stadsbeeld verandert. Wegen blijven liggen zoals ze liggen en gebouwen blijven staan.


Datum: 27-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Dag Marijke ; Het is nog maar de vraag of al die oude straten of straatjes en panden gehandhaafd hadden kunnen blijven . Met de toename van het verkeer , zeker ook door de stadskern , was men genoopt meer parkeerplaatsen en bredere wegen aan te leggen . En het eigenlijke Eindhoven, hád al zo'n kleine stadskern. Enkele straten eigenlijk. De rest is allemaal van latere bouw en geannexeerd zo je weet .


Datum: 27-03-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het is m.i. een kwestie van keuzes, Peter. En het gemeentebestuur van Eindhoven heeft in het verleden bewezen niet uit te blinken als het gaat om een uitgesproken visie op handhaving van het oorspronkelijke stadsbeeld en/of bepalende objecten daarin. Dat is wat Eindhoven ook zo gezichtloos en daarmee karakterloos maakt voor heel veel niet-Eindhovenaren. De problemen die jij schetst, waren er ook in Maastricht, Den Bosch of Breda. Kijk daar maar eens hoe het oorspronkelijke stadsbeeld overeind is gebleven.


Datum: 24-06-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

In aansluiting op de bijdragen van Peter en Ben. We zijn nog geen 10 jaar verder en nu moet die auto die toen zo nodig volgens "deskundigen" en gemeentebestuur, door de stad moest kunnen rijden de stad weer uitgejaagd worden, zodat de stad weer teruggegeven kan worden aan voetgangers en fietsers.