Fotonr.: 1937
Bijdrager Museum Kempenland
Jaar: 1931
Locatie 1.:Tongelre |311 Villapark |Havenhoofd
Categorie.: Water |Kanalen / Rivieren / Beken |Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Haven vanaf de brug (1)

Beschrijving Zo rond 1931 is er een grote bedrijvigheid rond de haven. Grote boomstammen voor de uit de sigarenkistenfabrieken voorgekomen Picus en van Dijck-Stumpers. De aanvoer van brandstof voor de gasfabriek en voor privegebruik. De zand en grindhandel van Van Laarhoven.
Geplaatst op 13-11-2005

Reacties

Datum: 13-11-2005
Naam: Wil van Hout img

Als de dag van gisteren herinner ik mij de brand bij Rietvink. Heel Eindhoven liep naar de kanaal en zagen vanaf de overkant de hele fabriek afbranden. Later moesten we zelfs daar weg wegens de hitte.


Datum: 13-11-2005
Naam: Hans van Melis img

Draai nu verder naar links. Ga een beetje naar achter. Zo ongeveer op de Voorterweg. O.K. op foto 1933 zou wel eens de houtopslag van Juliana kunnen staan. Als 1905 klopt was de lucifers fabriek nog op de Vestdijk, hoe zou die zijn hout aanvoeren? Via het Kanaal?


Datum: 30-04-2006
Naam: Piet Adriaanse img

De zand- en grindhandel links was van van de Broek uit de Hertogstraat. Van Laarhoven was gevestigd tussen het pand van Castelli v.h.Braat Bouwstoffen en de (afgebrande) villa van Loupard.


Datum: 19-07-2008
Naam: Leo Koenen img

Inderdaad de Rietvink daar was een grote brand, maar ook de houtopslag van ? aan de zelfde kant van het kanaal waar nu een meubelplein is achter Praxis was een enorme brand, hitte en vonkenregen. Dat deed mij ook aan Rietvink denken. Op die bergen zand van Van Laarhoven was het altijd fijn spelen.