EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19505

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Jan Cellierslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Cellierslaan (2)

Beschrijving

Is zeker pas opgeleverd zo schoon ziet het eruit. Dit is de Jan Cellierslaan met op de achtergrond de gasketel langs het kanaal. Woningen, scholen en kerk etc zijn nog niet gebouwd.


Geplaatst op

11-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-04-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Als de huizen in gebruik werden genomen, kwamen ook de venters zoals de melkboer en de bakker hun opwachting maken. Ze feliciteerden de nieuwe bewoner met hun huis en vroegen dan of ze in de toekomst dagelijks mochten bezorgen. Dit aanzicht van de straat geeft aan dat het paard al het nodige heeft achtergelaten.


Datum: 09-09-2009
Naam: RenĂ©e  
img

De paarden denk ik, zowel Annie de groenteboer als de melkboer had een paard en wagen en volgens mij de schillenboer ook, maar dat weet ik niet meer 100% zeker.


Datum: 09-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

En wat te denken van de krabben- en krukelenman. Een mooi klein perdje!


Datum: 09-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja van Piet "de Visboer", Piet van de Broek, uit de Rustenburgstraat en onlangs overleden.


Datum: 19-09-2009
Naam: Leo Brekelmans  
img

Piet de visboer (Piet van de Broek) overleden. Jammer, hij was markant figuur in Tongelre met zijn krukels en krabben. Hij en zijn vrouw kwamen vroeger bij ons thuis. Ja, onlangs is ook kunstschilder Kees Bol overleden, die woonde ook in de Rustenburgstraat, waar nog iets genoemd is naar hem. Die woonde voort in Waalwijk in een bejaardenhuis. Piet van Broek had eerst een bakfiets en later 'n klein perdje.


Datum: 19-09-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

De auto achterin lijkt me een Citroën Traction-Avant; ik blijf het fijn vinden dat ik die in mijn jeugd nog echt heb gezien.


Datum: 09-08-2010
Naam: Tonnie J.  

Ik herinner me dat er, behalve Piet de visboer, ook eenmaal per week de "snoepkar" in Tongelre voorbij kwam. Van wie die was, weet ik helaas niet. Alleen dat je er voor een stuiver veel kon kopen. In het assortiment zaten o.a. dropkoppen, belga's, snoeppapier, zwartwit, jodevet, stroopsoldaatjes enz. Ook drop die je in een fles met water deed en een tijdje (enkele dagen) liet staan tot het brouwsel de juiste kleur had. Daarna moest er flink mee geschud worden zodat je "schuimpje" kon trekken.


Datum: 09-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat waren staafjes laurierdrop en dat dropwater noemden wij poeliepek.


Datum: 10-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Poeliepek, dat was het. Als bij ons iemand ook maar dacht dat hij verkouden zou worden dan werd er al iemand naar de Wier, zeer bekend in de Bennekel destijds, gestuurd om drop te halen. De markantste visboer hier was Krijnen uit de Jan Hollanderstraat die onverstaanbare wervingskreten slaakte die eindigden op ...bakken. Hij had een houten been en liep met een handkar. Volgens mij werden krukelen toen het meest verkocht hoewel hij het over bakken had.


Datum: 11-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Hukie bakken verse vis, krukels en mosselen was het meest verkochte. Met dat clubje van de reünie hebben we ooit wat dozen gerookte paling bij hem gejat. Rotstreken maar dat ging toen zo.


Datum: 20-09-2011
Naam: L.Brekelmans  
img

Mooi hè, je kon toen de akkers nog zien liggen. En de witte gasketel, die ook weg is.


Datum: 12-01-2015
Naam: Hans Tielemans  
img

Die betonnen lantarenpalen waren heeeeel hard. Met vliegeren stonden ze nog wel eens in de weg.


Datum: 12-01-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Goh Hans, hoop dat het is goedgekomen allemaal. Moete ok vur oe kijken as ge lopt! Misschien heb je troost gevonden destijds met een "fleske poelipek" en kon je "schuimke trekken". Wij gingen vliegeren op de "kiepekar", daar stonden geen lantaarnpalen in de weg. Hoogstens kon je je nek breken over de bulten en gaten in de grond.


Datum: 10-04-2016
Naam: L. Brekelmans  
img

Ik weet nog dat deze huizen gebouwd zijn, het waren eerst akkers en weiland. Je kunt het je niet meer voorstellen hoe het toen was. Ja, eerst de Rustenburgstraat en later deze straat. Wij woonden het laatste huis van de Paul Krugerlaan en de rest was allemaal akkers en weiland en bossen tot de Urkhovenseweg toe. Je kunt het je niet voorstellen hoe toen was. Tongelre was een dorp kon je wel zeggen. Ja, nu is het geheel volgebouwd tot aan het spoor toe.


Datum: 25-02-2017
Naam: Redactie  

We hebben de foto vervangen door een duidelijker exemplaar uit de nalatenschap van de heren B. Postema sr en jr.