EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19506

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Jan Cellierslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Cellierslaan (3)

Beschrijving

Van centrale tv/radio-antenne had men nog niet gehoord zo aan al die losse antennes te zien. De St. Franciscusschool en de Rozenkranskerk op de achtergrond. De gasketel langs het kanaal is ook nog in stand.


Geplaatst op

11-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2009
Naam: Mieke Taphorn  
img

Mijn tante en oom hebben er ook gewoond. Het was toen erg bijzonder, een houten huis. Ze werden Oostenrijkse woningen genoemd. Men keek er destijds wel vreemd tegenaan. Maar wat een supertuinen had men. Waren deze woningen alleen voor Philipsmedewerkers? In welk jaar zijn ze gebouwd?


Datum: 08-09-2009
Naam: Renée  
img

Volgens mij zijn ze in november 1950 opgeleverd, ik ben begin december van dat jaar geboren en mijn moeder kon meteen uit het ziekenhuis in haar nieuwe huis trekken


Datum: 19-09-2009
Naam: Leo Brekelmans  
img

Dit zijn de woningen die Oostenrijkse of Zweedse woningen genoemd werden. Ze zijn ongeveer in 1950 of 1951 gebouwd en hadden grote tuinen. Ja, voor die tijd was het een wildernis van sloten en zo. We zijn vroeger vaak kikkers wezen vangen in die sloten. Maar er kwam nieuwbouw en er is in die jaren veel veranderd in Tongelre. We hebben veel gespeeld in die wildernis. Deze huizen staan nu ook al zo'n 60 jaar. We hebben lang in Tongelre gewoond, zowel in Paul Krugerlaan als in de Arie Schefferstraat. En later verhuisd naar Woensel. Ik heb mijn jeugd doorgebacht in Tongelre.


Datum: 19-09-2009
Naam: Renée  
img

Dit werden geen Zweedse woningen genoemd hoor, het waren Oostenrijkse woningen en in 1951 zijn ze ook niet gebouwd want ik ben er in december 1950 komen wonen, rechtstreeks uit het Diaconessenhuis.


Datum: 17-11-2009
Naam: Peter Pilgram  
img

De achterste auto op de foto moet de Volkswagen van mijn vader zijn. Het hoekhuis rechts van de spelende kinderen werd bewoond door de fam. Walraven. De zijgevel uiterst rechts, was van het huis van een familie Soristen uit Estland, die het achterompaadje deelde met de fam. Van Nierop. Naast Soristen woonde de familie Bleeker, daarnaast de fam. Neggers.


Datum: 22-01-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden  
img

Door deze straat liep ik dagelijks naar school, wij woonden op de Herzenbroekenweg. De familie Neggers kan ik mij ook nog herinneren, volgens mij hadden ze een dochter die Petry heette.


Datum: 22-01-2010
Naam: Hennie Peels  
img

Peter, misschien woonde onder de eerste dakkapel aan de rechterzijde de familie Kuys. Hun zoon Michel was mijn (lagere school)vriend. Dat was in de jaren 1954-1956. Het moet zeker daar in de zeer naaste omgeving zijn.


Datum: 23-01-2010
Naam: Renée  
img

En in het hoekhuis helemaal rechts woonde de familie Feiner met een zoon en een dochter. Ik weet niet meer helemaal zeker hoe de zoon heette maar ik geloof Louis. De dochter heette in elk geval Ida Regien en zat bij mij in de klas op de lagere school, de Nutsschool Tafelbergplein.


Datum: 06-08-2010
Naam: Tonnie J.  

Renée, ook ik zat bij jou en Ida in de klas op de Nutsschool Tafelbergplein en woon inmiddels zelf al 33 jaar in de Jan Cellierslaan. Tot een van de eerste bewoners van de straat behoren volgens mij ook de families Boot en Niemans. Hoewel het vooraanzicht van diverse huizen veranderd is en er andere modellen auto's staan, is de straat op de foto zeer herkenbaar. Nog steeds erg leuk dus!


Datum: 07-08-2010
Naam: Renée  
img

Oh wat leuk, Tonnie Jansen toch? Klopt, de familie Boot woont er ook vanaf het begin en de fam. Niemans ook geloof ik. Daarvan kan ik me alleen nu niet meteen namen herinneren. De kinders Boot heetten Willeke en Frans, maar die zaten op de christelijke school tegenover de nutsschool Tafelbergplein. Welk nummer woon jij Tonnie?


Datum: 31-08-2010
Naam: Vivian Honcoop en Els Groeneveld  
img

Wij, Els en Vivian komen toevallig, oude herinneringen ophalend, op deze site terecht en zien wat bekende namen langskomen. Wie herinnert zich ons nog? Nr. 9 en nr. 33


Datum: 02-09-2010
Naam: Renée  
img

Vivian Honcoop herinner ik me nog heel goed, het jongere zusje van Carla met wie ik heel veel speelde. Ben benieuwd hoe het jullie vergaan is, misschien wil je me een mailtje sturen? Els Groeneveld kan ik me helaas niet herinneren.


Datum: 16-10-2010
Naam: Ingrid Kampstra  
img

Ik heb op nummer 11 gewoond en een hele fijne jeugd daar doorgebracht.


Datum: 09-04-2011
Naam: Anneke van Brussel  
img

Meneer Donselaar woonde in de Simon van der Stelstraat aan 'indertijd' het doorlooppaadje naar de Jan Cellierslaan. Hij had in zijn achtertuin een heuse scheepswerf waar hij in zijn eentje grote zeewaardige boten bouwde. Als de boot 'af' was kwam er een hele grote hijskraan die de boot over het huis tilde en voor het huis op een oplegger zette, waarna de boot naar het Eindhovens kanaal werd vervoerd. Heel de straat liep uit om te kijken. Bedankt voor de geweldige show in de stille straat van mijn kinderjaren.


Datum: 10-04-2011
Naam: Monica de Haan  
img

Er stonden in Eindhoven maar op één plaats Zweedse woningen en dat was in het Zweedse dorp, dat helemaal is afgebroken. Het merendeel van houten woningen dat overbleef in Eindhoven waren Oostenrijkse huizen en ook nog een complex Belgische bungalows. Ik heb er vlakbij gewoond maar nooit begrepen en destijds ook geen moeite voor gedaan waarom dat nou Belgische woningen waren. Dat hele gebied in Stratum is opnieuw met houten woningen  bebouwd. Die enkele keer dat ik er nog eens kom (en dan is het in een van de laatste oude woningen) denk ik dat ik door zo'n modern vakantiepark rijd. De sfeer van toen proef ik er niet meer.


Datum: 19-09-2011
Naam: Gerta Schilders-Janssen  
img

Wij hebben tot eind 1966 gewoond op nummer 23. Speelde toen vaak met Petri Neggers en Maartje Manders (naast Pilgram) Met de dalmatiër Danka van de familie Ringeling heb ik vaak gewandeld. Onze directe buren waren toen de familie Thijssen aan de ene en de familie Walraven aan de andere kant. Verder herinner ik me nog families Niemans en Notten. Leuke tijd!


Datum: 20-09-2011
Naam: L Brekelmans  
img

Ik rijd nog wel eens door die straat en denk, wat is er toch veel veranderd. Ik vond het mooie huizen, die Oostenrijkse woningen, of wat voor naam ze kregen. Ja, ook Tongelre is veranderd na al die jaren. Toen was het een dorp.


Datum: 21-11-2011
Naam: Petri Neggers  
img

Ik kan me nog goed herinneren, die oude tijd van vroeger. Vivian en Els, maar ook Tommie en Erik Walraven en de familie Bleeker naast ons. En de familie Niemans en Tielemans, helemaal vooraan in de straat. Met de dochter Helma Tielemans trok ik veel op, maar ook met Anneke Bleeker naast ons, wij woonden op nummer 30. En de familie Pilgram niet te vergeten. Gerta Janssen, daar speelde ik altijd mee en zij kwam vaak bij ons thuis. Met Vivian speelde ik ook en met hun twee dalmatiërs. Petri Neggers, Jan Cellierslaan 30.


Datum: 22-11-2011
Naam: Petri Neggers  
img

Renée, dat klopt, de dochter heet Ida Regien Feiner en haar broer heet niet Louis maar Loefee.


Datum: 04-01-2015
Naam: Yvonne Thijssen  
img

Wij woonden op nr. 21, familie Thijssen (met José, Yvonne en Frans). De witte Daf voor de deur was van ons, mijn vader heeft nooit anders dan Daf (en later Volvo) gereden. Leuk om al die namen te lezen en er nog veel te herkennen. Net als Renée ben ik in december 1950 geboren; wij woonden er dus ook vanaf het begin.


Datum: 05-01-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Yvonne, welk jaar was dat dan, dat die witte DAF voor jullie huis stond? Niet in 1967, want toen was ie nog niet uitgebracht, dat werd 1968.


Datum: 05-01-2015
Naam: Petri Neggers  
img

Mijn moeder woont er al 60 jaar, van begin af! Mijn vader werkte bij Philips. Vandaar deze woning. Hij is 25 jaar geleden onverwachts overleden. Mijn moeder Toos Neggers wordt binnenkort 95 jaar en ze woont er nog steeds, op de Jan Cellierslaan 30, met hulp van mij en de Zuidzorg. De meeste bewoners van destijds zijn overleden, bijvoorbeeld mw. Tielemans, mw. Walraven, mw. Bleeker, mw. Fijnen.
Ik ben geboren in 1955. Ik heb inmiddels contact gehad met Els Groeneveld, Vivian Honcoop en Gerta Janssen. Leuk om van elkaar iets te horen en ook foto's te zien hoe men er nú uitziet.


Datum: 05-01-2015
Naam: Yvonne Thijssen  
img

Ik heb geen idee welke Daf mijn vader wanneer had, Giovanni. Wel dat hij alleen maar Daf reed...


Datum: 06-01-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ach wat maakt het uit Yvonne, toevallig weet ik dat het type 55 en 46 pas in 1968 uitgebracht zijn, terwijl er bij deze foto het jaar 1967 genoemd wordt. Jullie pap heeft in elk geval altijd DAF gereden.


Datum: 06-01-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Dat wel Gio maar het type DAF op de foto lijkt mij een 44 en die was er al vanaf 1966. Maar die reed ook prima.


Datum: 07-01-2015
Naam: L.Brekelmans  
img

Je kunt nog de ouwe gasketel zien die vlak bij het kanaal stond en die al enkele jaren afgebroken is. Wij woonden vlak bij dat witte geval. Ik weet nog goed dat we gingen zwemmen in het kanaal, je had geen twintig cent voor de IJzeren Man.


Datum: 07-01-2015
Naam: Peter Pilgram  
img

Om nog maar wat toe te voegen aan de geschiedschrijving: van ons uit gezien aan het andere einde van de straat woonde de familie Koeweide. De hr. en mevr. Koeweide woonden later in de verzorgingsflats aan de Aalsterweg, waar vroeger het St. Jozefziekenhuis heeft gestaan. Mijn moeder zat toen in Kortonjo en zij zagen elkaar nog met enige regelmaat. De familie Groeneveld woonde naast ons, zij waren de opvolgers van de familie Schram-de Jong, met de dochters Wia, Cornelia en Letitia.  De eerste bewoner rechts van ons (29) was de familie Reuvekamp.
Hennie Peels, zat jij later niet op de Stanislausschool van Charles van Dijk samen met Michel Kuis?


Datum: 08-01-2015
Naam: Hennie Peels  
img

Dat klopt helemaal. Nog juist geen 60 jaar geleden. Ik heb mij hierboven dus vergist. Michel Kuys woonde een straat ervoor. Ik lees hierboven ook de naam Tielemans, dat is famillie van ons. Ik heb nog wel contact, zij het sporadisch, met zoon Hans.


Datum: 08-01-2015
Naam: Petri Neggers  
img

Hallo Hennie. Als jij nog contact hebt met Hans Tielemans, weet jij hoe het gaat met zijn zus Helma? Daar trok ik veel mee op. Haar moeder en mijn moeder "Toos Neggers" waren dikke vriendinnen.
=== Petri, je kunt Hennie rechtstreeks mailen, klik op zijn naam (in blauw) = Red. ===


Datum: 08-01-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat klopt, Peter. En Joep Koeweide zat, net als jullie Christ en ik op het Van der Puttlyceum. Jij zat daar toch ook?


Datum: 12-01-2015
Naam: Hans Tielemans  
img

Er komen wel wat bekende namen voorbij. Wij zijn daar in 1950, op nr. 2, nieuw ingetrokken. Mijn zus Helma is daar geboren in 1952.
Ik zal er nog een paar namen noemen. Nr. 2 fam. Tielemans, nr. 4 fam. Binnendijk, dochters Ineke en ???. Nr. 1, fam. Groen, kinderen Anja en Bob? Nr. 4 fam. Koeweiden, kinderen Joep en ???. Nr. 8 fam. Boot, kinderen Frans en Willeke, nr. 12 fam. De Keizer, zoon Rudie. Op nr. 6 heeft altijd iemand van de politie gewoond. Fam. Walraven woonde in het eerst vooruitspringende huis op de foto. Zij hadden twee zonen.
Uit de President Reitzlaan ken ik ook nog enkele namen. Nr. 3 Dubois, Kees en Margriet. Nr. 5 De Puit, Marijke en Rianne. Nr. 9 Tenkate, Grietje. Nr. 11 Tuin, Klaas. Nr.15 Lamei, Pieter. Nr. 8 Kuijs, Michel. Nr. 2 Wouters, Lenie??
Wij woonden op de hoek van de Herzenbroekenweg. Daar heeft heel lang naast het gangetje de wijkagent gewoond, bekend als "de Kuus".


Datum: 20-01-2015
Naam: Jeannine Schellekens  
img

En het leuke is dat de wijk "Oostenrijkse woningen" nu is uitgeroepen tot erfgoed en er een boek is verschenen met de geschiedenis ervan en een aantal leuke interviews met bewoners. Ik woon zelf inmiddels 30 jaar op nummer 26.


Datum: 21-01-2015
Naam: Yvonne Thijssen  
img

Wat leuk, dat boek! En het is nog te downloaden als pdf ook. Dank je wel voor de tip Jeannine!


Datum: 02-01-2018
Naam: Helma Tielemans  
img

Wat leuk om dit allemaal te lezen! Ik kan nog wat toevoegingen doen aan het verhaal van mijn broer. De familie Binnendijk op nummer 4 had drie dochters, Ineke, Jolanda en de naam van hun jongste dochter is me even ontschoten.
De familie Koeweiden had twee zoons. Joep en Jackie (ik weet niet of ik het goed schrijf). Op 6 woonde toen de familie Pulles. Vader Pulles was bij de bereden politie en kwam nog wel eens met zijn paard de straat in rijden.
De familie Walraven had ook twee zoons. Erik en Tom.
De wijkagent op de Herzenbroekenweg (de Kuus) heette eigenlijk Heijmans.
Zelf woon ik er al lang niet meer en vanaf dat moeder op 89-jarige leeftijd gestorven is ben ik ook nooit meer in de straat geweest.
Fantastisch om te horen dat Toos Neggers nog onder ons is!


Datum: 06-01-2018
Naam: Petri Neggers  
img

Ja Helma, leuk dat je de site ook heb bezocht.
Mijn moeder, Toos Neggers, Jan Cellierslaan 30, woont sinds 23 oktober 2017 niet meer in de Jan Cellierslaan. Het huis is nu leeg en wordt verkocht. Mijn moeder wordt in februari 98 en ze woont nu bij haar schuin tegenover, in Berckelhof, in haar vertrouwde omgeving. Ze had te veel verzorging nodig nadat ze gevallen was. Het is wel gek nu het huis leeg is, ik ben er namelijk geboren.
Gerta Janssen woonde naast Walraven en die hadden ook een witte DAF.
Wij hebben een hele fijne jeugd daar gehad en het is nog steeds een fijne herinnering.